بارداری و تزریق انسولین
دیابت در دوران بارداری با رژیم غذایی مناسب کنترل می شود اما در برخی افرادی که سطح قندخون بالا و غیرقابل کنترل دارند باید انسولین تزریق شود.

پاسخ به سوالات شما درباره بارداری و تزریق انسولین

در دوران بارداری جفت هورمون هایی که برای جنین در حال رشد لازم است ترشح می شوند. با این حال، در برخی موارد این هورمون ها می توانند مانع عملکرد انسولین شوند و باعث ایجاد دیابت حاملگی خواهند شد. معمولاً، یک رژیم غذایی متعادل و ورزش منظم می تواند به عادی سازی سطح قند خون کمک کند.

با این وجود، بعضی اوقات ممکن است برای طبیعی ماندن سطح قند خون تزریق انسولین لازم باشد. در این قسمت از بارداری و نوزاد نمناک قصد بر این است تا در مورد امنیت مشخصات قرص و تزریق انسولین در دوران بارداری توضیحاتی ارائه شود.

دیابت بارداری

چه زمان در دوران بارداری نیاز به مصرف انسولین است؟

زنان مبتلا به دیابت انسولین تولید نمی کنند و بدن آن ها پاسخ به انسولین طبیعی را متوقف می کند و سطح قند خون را افزایش می دهد. بنابراین، برای کنترل سطح قند خون مصرف انسولین لازم است.

سطح قند خون در دوران بارداری از نظر طبیعی هم برای رشد سالم جنین و هم برای حفظ رشد و نمو طبیعی او مهم است. عدم تحمل گلوکز (شرایطی که بدن نمی تواند قند خون را متابولیزه کند) در طی یا قبل از بارداری می تواند منجر به عوارض خاصی شود. اگر انسولین و رژیم غذایی سطح قند خون را به اندازه کافی کنترل نکنند، درمان انسولین در حفظ این سطح کمک خواهد کرد.

دیابت و انسولین در بارداری

آیا انسولین برای درمان دیابت حاملگی بی خطر است؟

در اقدامات بالینی، انسولین اولین خط درمانی برای دیابت نوع 1 و 2 و سطح قند خون کنترل نشده در دوران بارداری است. طبق اعلام انجمن دیابت، انسولین تجویز شده از طریق تزریق، قلم انسولین یا از طریق پمپ برای زنان باردار ایمن است. پزشک نیز فقط در صورت لزوم انسولین را تجویز خواهد کرد.

آیا انسولین در دوران بارداری بر جنین تأثیر می گذارد؟

طبق گفته های انجمن دیابت، انسولین از جفت عبور نمی کند و بنابراین بر جنین تأثیری ندارد.

آیا انسولین می تواند باعث سقط جنین شود؟

خیر، شواهدی مبنی بر سقط جنین وجود ندارد.

تاثیر انسولین بر جنین

دارو پیشنهادی برای درمان دیابت بارداری چیست؟

دستورالعمل های دانشکده زنان و زایمان، انسولین را به عنوان اولین روش درمانی برای دیابت حاملگی توصیه می کند که با تغییر رژیم غذایی و شیوه زندگی قابل کنترل نیست.

دستورالعمل های انستیتوی ملی بهداشت و درمان نیز به درمان اولیه انسولین با یا بدون متفورمین برای زنان با عوارض دیابت حاملگی توصیه می کند. انسولین فقط به صورت تزریق و پمپ در دسترس است. سایر داروهای خوراکی مانند متفورمین ممکن است برای درمان دیابت حاملگی و هایپرگلیسمی خفیف تجویز شوند اما با این حال، امری استاندارد نیست.

درمان دیابت بارداری

کدام انسولین در دوران بارداری بی خطر است؟

پزشک بهترین فرد برای تعیین نوع انسولین است. طبق مقاله ای که در دانشگاه داروسازی بالینی منتشر شده است، انسولین پروتامین خنثی هاگدرون با عملکرد متوسط، انسولین پروتامین خنثی هاگدرون با عملکرد طولانی، انسولین گلارژین طولانی مدت و انسولین منظم یا انسولین با عملکرد کوتاه مدت ممکن است مورد توجه پزشکان برای درمان دیابت حاملگی باشد.

آیا می توان انسولین را هنگام بارداری به شکم تزریق کرد؟

انسولین باید به بافت چربی تزریق شود و طبق یک نشریه در ژورنال غدد درون ریز و متابولیسم، شکم مکانی امن برای تزریق انسولین در دوران بارداری است. طبق گفته های این نشریه، روش های زیر در طی مراحل مختلف بارداری توصیه می شود:

سه ماهه اول:

شما می توانید انسولین را در شکم خود تزریق کنید. اگر قبل از بارداری آن را به شکم تزریق کرده اید، دیگر نیازی به تغییر محل یا روش تزریق نیست.

تزریق انسولین در بارداری

سه ماهه دوم:

قسمت های جانبی شکم برای تزریق مناسب هستند اما از تزریق بر پوست فوقانی روی جنین خودداری کنید.

سه ماهه سوم:

انجمن تکنیک های تزریق نشان می دهد که انسولین باید با اطمینان به شکم تزریق شود اما اگر نسبت به تزریق در شکم خود تردید دارید، در مورد تغییر محل تزریق به ران، بازو یا باسن با پزشک تان مشورت کنید.

**برای راهنمایی اولیه درباره تزریق انسولین با ارائه دهنده خدمات پزشکی خود صحبت کنید. با گذشت زمان، خواهید توانست انسولین را به راحتی و در منزل تزریق کنید. **

درمان دیابت بارداری

آیا عوارض جانبی استفاده از انسولین در دوران بارداری وجود دارد؟

انسولین برای محافظت از مادر و جنین در حال رشد از اثرات دیابت حاملگی بسیار مهم است. با این حال، تزریق به خودی خود ممکن است عوارض جانبی زیادی را به همراه داشته باشد که برخی از آن ها عبارتند از:

  • قرمزی، تورم و خارش در نزدیکی محل تزریق
  • ضخیم شدن یا فرو رفتگی در پوست
  • افزایش وزن
  • یبوست
  • تنگی نفس
  • خس خس سینه
  • سرگیجه
  • تاری دید
  • تعریق
  • ضربان قلب سریع
  • ضعف
  • گرفتگی عضلات
  • تورم بازوها، پاها، مچ پا و پایین پاها

چنانچه هر یک از علائم بالا را تجربه کردید، با پزشک خود تماس بگیرید.

دیابت و دیابت حاملگی توجه جدی و هماهنگی بین شما و پزشک را الزام می کند و نتایج کلی با مراقبت به دست خواهد آمد.

پاسخ سوالات درباره تزریق انسولین در بارداری

55
این مطلب مفید بود ؟50
منبع : بخش سبک زندگی نمناک/ن/ز.ت
وبگردی