خارش ژوک
خارش ژوک یک نوع عفونت قارچی است که باعث خارشی کلافه کننده در قسمت های مرطوب بدن می شود، برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری باید نکاتی را رعایت کنید.

دلیل خارش کلافه کننده کشاله ران خارش ژوک

خارش ژوک یک نوع عفونت قارچی است که باعث قرمز شدن و خارش در قسمت های مرطوب و گرم بدن می شود. معمولاً کشاله ران و قسمت داخلی آن را درگیر می کند که ممکن است شبیه به یک حلقه شود.

معمولاً در ورزشکاران رایج تر است و افرادی که خیلی عرق می کنند یا اضافه وزن دارند، هم ممکن است این اتفاق برایشان بیفتد. خارش ژوک معمولاً اتفاق جدی نیست. برای بهبود این وضعیت باید کشاله ران را تمیز و خشک نگه دارید و از دارو های ضد قارچی موضعی در محل مورد نظر استفاده کنید.

با ما در این بخش از بهداشت و سلامت نمناک همراه شوید تا اطلاعات مفیدی در باره این نوع خارش کسب کنید.

علائم خارش ژوک

خارش ژوک معمولاً با قرمز شدن پوست کشاله ران اتفاق می افتد. به قسمت بالای ران می رود و شکلی شبیه به یک ماه پیدا می کند. این حلقه قرمز رنگ و خارش زا ممکن است جوش بزند. کمی هم احساس سوزش یا خارش پیدا کند و پوسته پوسته شود.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر این خارش دردناک شد یا تب همراه آن بود، حتماً به پزشک مراجعه کنید. اگر بعد از یک هفته بهبود پیدا نکرد یا به طور کامل بعد از سه هفته درمان نشد، باز هم باید به پزشک مراجعه کنید.

پزشک

علل خارش ژوک

موجوداتی که باعث ایجاد خارش ژوک می شوند، موجوداتی هستند که در محیط های بسته و مرطوب رشد می کنند. این خارش هم به دلیل قارچی اتفاق می افتد که از یک شخص به شخص دیگر یا به اشتراگ گذاشتن حوله ها و لباس ها رخ می دهد . معمولا همین قارچ باعث ابتلا به بیماری پای ورزشکار هم می شود.

عفونتی که از قسمت پایین پا به سمت کشاله ران می رسد، ممکن است از طریق دست یا حتی حوله به افراد منتقل شود.

عوامل خطر خارش ژوک

  • جنسیت نر
  • جوان بودن
  • پوشیدن لباس های زیر و تنگ
  • اضافه وزن
  • عرق شدید
  • سیستم ایمنی ضعیف
  • ابتلا به دیابت

پیشگیری از خارش ژوک

سعی کنید که با در پیش گرفتن مراحل زیر از خطرات خارش ژوک جلوگیری کنید:

  • بدن خود را خشک نگه دارید. حتماً ناحیه کشاله ران را خشک نگه دارید.
  • ناحیه تناسلی و قسمت داخلی ران را به طور کامل با حوله تمیز؛ بعد از حمام یا ورزش خشک کنید تا از پخش شدن قارچ جلوگیری شود.
  • لباس های تمیز بپوشید. حداقل یکبار در روز یا بیشتر در صورتی که زیاد عرق می کنید لباس های خود را عوض کنید.
  • از لباس زیر از جنس نخ یا دیگر پارچه هایی که اجازه تنفس به پوست می دهند و پوستتان را خشک نگه می دارد؛ استفاده کنید.
  • بعد از هر بار استفاده، حتما لباس تان را بشویید.
  • لباس متناسب خریداری کنید. لباس هایی که خریداری می کنید، باید اندازه تن شما باشد و بیش از حد تنگ یا گشاد نباشد که مخصوصاً در مورد لباس زیر باید بیشتر به این موضوع توجه کنید. لباس های خیلی تنگ را هرگز استفاده نکنید، زیرا باعث حساسیت پوست می شود و این اتفاق وضعیت را تشدید می کند.
  • لوازم شخصی را به اشتراک نگذارید. اجازه ندهید که دیگران از لباس، حوله یا لوازم شخصی شما استفاده کنند و آن ها را به کسی قرض ندهید.
  • اگر در محیط هایی مثل باشگاه یا حمام می روید، حتماً از ابتلا به بیماری پای ورزشکار جلوگیری کنید.

حوله

تشخیص

پزشک می تواند با نگاه کردن به نوع حساسیت تشخیص دهد که آیا به خارش ژوک مبتلا شده اید یا خیر. اگر تشخیص واضح نباشد؛ پزشک حتما نمونه برداری را از ناحیه عفونی انجام می دهد و آن را زیر میکروسکوپ نگاه می کند.

درمان

اگر وضعیت خفیف باشد، پزشک اول پماد، پودر، اسپری یا لوسیون ضد قارچ بدون نسخه برایتان تجویز می کند. دارو را طبق پیشنهاد پزشک یک الی دو هفته استفاده کنید.

اگر به مشکل پای ورزشکار دچار شدید، همزمان باید آن را با مشکل خارش ژوک درمان کنید تا خطر برگشت این حساسیت کاهش پیدا کند.

در موارد شدید که داروی بدون نسخه جواب نمی دهد، ممکن است کرم ، پماد و قرص های قوی تر برای شما تجویز شود.

همه چیز از علل، علائم خارش ژوک کشاله ران + درمان

52
این مطلب مفید بود ؟20
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : mayoclinic / بخش بهداشت و سلامت نمناک /ن/ن.ح
برچسب : خارش پوست
وبگردی