ترازوی عدالت

وکیل دادگستری در شیراز

کد مطلب : 79388زمان مطالعه : 4 دقیقه
در این مقاله با ما همراه باشید تا به نکاتی اساسی برای انتخاب وکیل مناسب در شیراز بپردازیم.

انتخاب وکیل دادگستری در شیراز

وجود وکیل برمی گردد به زمان صفویه، در آن زمان وکیل الرعایا مامور بود تا کارهایی که به او سپرده شده را به نحو احسنت انجام دهد، در اصل وکیل بود تا به جای شخصی دیگر، امور را انجام دهد. ضمنا لازم است که بدانید در آن زمان برای انتخاب وکیل، حساسیت های بسیاری وجود داشته و به راحتی به هر فردی اعتماد نمی کردند. حال وجود وکیل کاربلد در تمامی کشورها از جمله ایران امری بسیار مهم تلقی شده و طرفین دعوی در دادگاه ها این حق را دارند که برای خود وکیل انتخاب کنند. در این مقاله تصمیم داریم اطلاعاتی را در رابطه با  انتخاب وکیل در شیراز در اختیارتان قرار دهیم تا در صورت نیاز به گرفتن وکیل، تصمیم درستی بگیرید.

برای انتخاب وکیل بسیار دقت داشته باشید که تخصص وکیلی که می خواهید انتخاب کنید در چه موردی است؛ برای مثال شما برای دعوی ملکی نیاز به وکیل دارید ولی در انتخاب وکیل دادگستری اشتباه کرده اید و وکیلی را به وکالت خود گرفته اید که در موضوع قتل بیشتر کار کرده و تخصص بیشتری دارد.

انتخاب وکیل در شیراز کار دشواری نیست، ولیکن فردی را انتخاب کنید که به او اعتماد کامل دارید؛ زیرا مال و جانتان در اختیار او است. همچنین جدا از بحث اعتماد باید بدانید تجربه حرف اول را می زند. امور وکالت را به وکیل هایی بسپارید که از تجربه کافی برخوردار هستند، به روایتی دیگر بالا و پایین این حرفه را چشیده باشند؛ چرا که رعایت این امر برای پیروزی شما در دعوی بسیار تاثیر گذار خواهد بود.

اهمیت وجود وکیل

حال وجود وکیل چقدر موثر است؟ شاید به این فکر افتاده باشید که چرا خودمان مشکل را حل نکنیم و اصلا چرا به وکیل نیاز داریم؟ بسیاری از پرونده ها از جمله پرونده های حقوقی گاهی بسیار سخت و پیچیده می شوند، به گونه ای که فقط با انتخاب وکیل دادگستری می توان از آن به خیر و خوبی گذشت؛ زیرا وکیل با تحصیل در این رشته و کسب تجربه های متعددی که داشته بهتر از یک فرد معمولی می توانند دعوی را به نفع خود به پایان ببرد.

انتخاب یک وکیل که به علم قوانین حقوقی آگاهی دارد، می تواند یاور خوبی در دادگاه برای موکل باشد. گاهی موکل نمی تواند به خوبی صحبت و از خود دفاع کند، از همین جهت در دادگاه این کار را به وکیل خود می سپارند تا این امر به خوبی صورت گیرد. به این نکته توجه داشته باشید که برای دفاع وکیل از موکل حضور موکل اجباری بوده و در صورت عدم حضور موکل، وکیل نمی تواند از او دفاع کند.

بعد از انتخاب وکیل باید به او اعتماد کنید و در مورد موضوع دعوی هرچه هست و نیست را  توضیح دهید. دقت داشته باشید اگر چیزی را از وکیل خود پنهان کنید ممکن است در دادگاه وکیل نتواند از شما دفاع کند؛ پس هیچ چیزی را از وکیل خود پنهان نکنید زیرا وکیل رازدار شما بوده و از فاش شدن راز خودداری می کند.

انواع وکالت

وکالت ها معمولا به چهار دسته تقسیم می شود که در این قسمت به بررسی آن ها می پردازیم.

تسخیری

گاهی در دعواهای کیفری از وکیل تسخیری بهره برده می شود، در صورتی که متهم از لحاظ مالی ضعیف بوده و نمی تواند برای خود وکیل بگیرد، در این صورت یک وکیل دادگستری برای متهم انتخاب می شود که این امر هیچ هزینه ای برای او نخواهد داشت، البته این موضوع به تشخیص دادگاه نیز بستگی دارد.

انتخابی

وکیل انتخابی نوع دیگر از وکیل است که در این حالت متهم از کانون وکلا برای خود وکیلی را انتخاب کرده و با پرداخت هزینه از او می خواهد که در جلسات دادگاه با او همراه بوده و وی را در به سرانجام رساندن پرونده یاری دهد.

معاضدتی

یکی دیگر از انواع وکیل دادگستری که می توان از او کمک گرفت، وکیل معاضدتی است. این نوع وکالت شبیه به وکالت تسخیری بوده، یعنی اگر فرد متقاضی تمکن مالی نداشته باشد و توان پرداخت در او دیده نشود، می تواند برای داشتن وکیل به کانون وکلا درخواست دهد و هیچ هزینه ای بابت آن پرداخت نکند، ولیکن وکیل معاضدتی و وکیل تسخیری تفاوت هایی دارند که باید به آن توجه نمود.

نوع پرونده در این دو نوع وکالت متفاوت بوده به گونه ای که در وکیل تسخیری دعوای کیفری بوده ولی در معاضدتی دعوی حقوقی است. همچنین در این نوع وکالت موکل نباید خوانده دعوا باشد، موکل باید محکوم له واقع شود و اینکه محکوم به وصول نشود.

همچنین اگر پرونده با موفقیت به اتمام برسد و وصول صورت گیرد، دستمزد از وصولی پرداخت شده، در غیر این صورت کانون وکلا هر ساله بودجه ای بابت وکالت مضاعدتی دریافت می کند که از آن به وکیل پرداختی انجام می گیرد.

اتفاقی

در برخی از موارد فرد از وکیل اتفاقی استفاده می کند. وکیل اتفاقی وکیلی است که در مورد دعوا اطلاعات و همچنین دانش کافی داشته باشد، وکیل دادگستری نباشد و پروانه وکالت نیز نداشته باشد. قابل ذکر است وکیل اتفاقی صرفا برای بستگان خود می تواند وکالت کند. این نوع از وکالت بیشتر برای افرادی صورت می گیرد که دعوای حقوقی داشته و فردی از بستگان اطلاعات حقوقی لازم دارد. ضمنا برای وکالت اتفاقی باید مدارک مورد نیاز را به کانون وکلا تحویل دهید و بعد از پرداخت هزینه، مدرکی برای وکالت دریافت کنید. توجه داشته باشید این نوع از وکالت تنها 3 بار در سال برای شخص امکان پذیر است.

در انتها باید به این نکته توجه کرد که در دعوای های کیفری یا حقوقی در شیراز بهتر است از وکیل دادگستری در شیراز استفاده کنید، بهره بردن از وکیل باعث می شود پرونده ها با اصول و علم وکلا پیش برود که مطمئنا استفاده کردن از تجربه و تخصص وکیل برای پرونده های حقوقی یا کیفری نتیجه بهتری داشته و با موفقیت همراه خواهد بود.(برای انتخاب وکیل در شیراز کلیک کنید.)

وکیل دادگستری در شیراز

52
این مطلب مفید بود ؟20
نظر سنجی برای این مطلب غیر فعال شده است
وبگردی