وکالت
در ادامه قصد داریم توضیح دهیم ایرانیان خارج از کشور چگونه باید خدمات اداری خود مانند انحصار وراثت رو به سادگی انجام دهند.

همه چیز در مورد انحصار وراثت ایرانیان خارج از کشور

طبق قانون زمانی که فرد فوت می کند باید تکلیف اموال به جا مانده از ایشان مشخص شود. انحصار وراثت به تقسیم اموال به جا مانده از متوفی (ماترک) بین وراث قانونی ایشان گفته می شود. گاها پیش می آید که متوفی یا تعدادی از وراث ایشان در خارج از کشور ساکن باشند و امکان حضور در ایران را نداشته باشند. در این حالت باید ورثه یا وراثی که در خارج از کشور هستند برای دریافت گواهی انحصار وراثت اقداماتی را انجام دهند. مراحل انحصار وراثت برای افرادی که داخل کشور هستند مشکلاتی مانند عدم همکاری وراث یا ثبت دادخواست اشتباه و ... دارد که دریافت گواهی انحصار وراثت را به تاخیر می اندازد. زمانی که یکی از وراث یا متوفی خارج از کشور باشد این مراحل پیچیدگی های بیشتری پیدا می کند.

" در بعضی مواقع پیچیدگی هایی برای تقسیم اموال پیش می آید که نیاز به حضور و راهنمایی فردی متخصص و آشنا به قانون برای انجام روند تقسیم هست. همانطور که گفتیم تقسیم ارث برای ایرانیان خارج از کشور مراحل پیچیده تری دارد پس پیشنهاد ما برای شما که ساکن خارج از کشورید این هست که با دریافت راهنمایی از وکیل متخصص انحصار وراثت و در صورت نیاز دادن وکالت به ایشان صفر تا صد امور را به ایشان بسپارید.برای راهنمایی های بیشتر با موسسه حقوقی دادسو در تماس باشید. "

مراحل انحصار وراثت

برای انجام انحصار وراثت (تقسیم اموال متوفی بین وراث قانونی) باید گواهی انحصار وراثت دریافت شود. دریافت گواهی انحصار وراثت توسط وراث قانونی متوفی، افراد ذینفع در انحصار وراثت و وکیل پایه یک دادگستری که وراث به ایشان وکالت داده اند، امکان پذیر است.

برای دریافت گواهی باید ابتدا گواهی فوت متوفی از ثبت احوال دریافت شود. سپس وراث یا وکیلی که برای انحصار وراثت به ایشان وکالت دادند باید به دفتر ثبت اسناد رسمی مراجعه کنند تا تائید وراث انجام شود. در این مرحله باید سه نفر از افرادی که متوفی و همه وراث را می شناسند هم به دفتر ثبت اسناد مراجعه کنند و گواهی دهند که متوفی ورثه دیگری ندارد.

جهت تکمیل مدارکی که برای ثبت دادخواست انحصار وراثت نیازاست باید به اداره مالیات مراجعه کنند تا مالیات بر ارث متوفی مشخص شود.

در مرحله بعد باید وکیل یا وراث به همراه تمام مدارک شناسایی وراث، استشهادیه انحصار وراثت، گواهی فوت و عقدنامه (در صورت تاهل متوفی) به شورای حل اختلاف شهری که آخرین محل سکونت متوفی بوده مراجعه کنند و دادخواست گواهی انحصار وراثت را تنظیم و ثبت کنند.

بعد از ثبت دادخواست یک آگهی در روزنامه های کثیرالانتشار چاپ می شود تا در صورتی که متوفی ورثه دیگری دارد، از ایشان مطلع شوند.

در نهایت گواهی انحصار وراثت صادر می شود و وراث می توانند به کمک این گواهی امور تقسیم و تحریر ترکه را انجام دهند.

وکیل انحصار وراثت

وکیل انحصار وراثت

برای انحصار وراثت ایرانیان خارج از کشور که نمی توانند در ایران حضور پیدا کنند، بهترین راه وکالت دادن به یک وکیل پایه یک دادگستری است. وکیل پایه یکی که متخصص این کار باشد گواهی انحصار وراثت محدود (ماترک کمتر از 50 میلیون تومان) را در 15 روز و گواهی انحصار وراثت نامحدود (ماترک بیشتر از 50 میلیون تومان) را در 50 روز کاری دریافت می کند.

برای وکالت دادن به وکیل خود می توانید از طریق سامانه ثنا اقدام کنید. سامانه ثنا توسط قوه قضایی کشور راه اندازی شده و امور مانند ثبت دادخواست، ارسال ابلاغیه و اظهارنامه را انجام می دهد. شما از طریق سامانه ثنا یک قرارداد الکترونیک با وکیل خود تنظیم و امضا می کنید.

در صورتی که به هر دلیلی نتوانید از سامانه ثنا به وکیل انحصار وراثت وکالت دهید، باید برای ثبت نام در سامانه میخک (مدیریت یکپارچه خدمات کنسولگری) اقدام کنید. در این سامانه ثبت نام کرده و نوع وکالت خود را مشخص می کنید. سپس به همراه کد رهگیری که از سایت دریافت کردید باید احراز هویت انجام دهید. این احراز هویت می تواند بسته به قانون کشوری که در آن ساکن هستید هم به صورت حضوری و هم اسکایپی انجام شود. بعد از احراز هویت و تائید مدارک توسط سفارت، وکیل شما می تواند وکالت نامه را از وزارت امور خارجه دریافت و از تهران امور انحصار وراثت شما را انجام دهد.

به صورت کلی با دادن وکالت از طریق ثنا و میخک تمام امور اداری ایرانیان خارج از کشور، توسط وکیل پایه یک دادگستری در ایران امکان پذیر است.

مراحل انحصار وراثت

امور اداری ایرانیان خارج از کشور

به غیر از انحصار وراثت ایرانیان خارج از کشور، بقیه امور اداری افراد خارج از کشور هم توسط وکلا قابل انجام است. طلاق توافقی، امور مربوط به خرید و فروش املاک، امور سجلی و ... را وکلا می توانند به جای افراد خارج از کشور انجام دهند.
برای تمام امور اداری گفته شده می توان از طریق سامانه ثنا یا سامانه میخک به وکیل مورد نظر وکالت داد.

نتیجه گیری

انحصار وراثت ایرانیان خارج از کشور از طریق وکالت دادن از سامانه ثنا و سامانه میخک انجام پذیر است.
فرقی نمی کند همه وراث یا یکی از آنها خارج از کشور باشد در هر صورت امکان انجام انحصار وراثت از طریق وکیل وجود دارد.
 

انحصار وراثت ایرانیان خارج از کشور

52
این مطلب مفید بود ؟20
نظر سنجی برای این مطلب غیر فعال شده است
وبگردی