مردم خطه سنندج به دلیل کوهستانی بودن و سرسبزی این منطقه گرایش زیادی به تناول غذاهایی که با سبزیهای معطر و خوشبو طبخ می گردد دارند که از آن جمله “آش هالاو” می باشد.
“امگشت” غذای محلی استان خوزستان است. غذایی است که عربهای خوزستان با ماهی گباب (قباد) نمک سود شده درست می کنند.
“گمنه” یا للک یکی از غذاهای محلی استان بوشهر و خوزستان است. در ضمن این غذای را توی خوزستان خصوصا به عنوان پشت پای مسافر یا منزل نو و … می پزند.
“پلا سر تره” یکی از چندین غذای سنتی و محلی استان گیلان است.این غذا از انواع سبزیجات خوشبو نیز بهره مند است.طرز تهیه را در آشپزخانه نمناک ببینید.
سورانه یک نوع بورانی و از غذا های خوشمزه محلی کرمانشاه در فصل بهار است. “سورانه” نام گیاهی خودرو و شبیه تره و سیر که در انتها به رنگ ارغوانی است و علت نام گذاری آن در زبان محلی به همین دلیل است.
“توگی سرداغی” غذای محلی خراسان رضوی است. گوشت چرخ کرده، ارزن، عدس، کشک، پیازداغ، نعناع داغ، زردچوبه و نمک و فلفل از اجزای این غذای محلی خوش مزه هستند.
کدوبره یکی از غذاهای محلی استان مازندران است. کدوبره یک غذای مازندرانی و همه پسند است که سریع هم آماده می شود. اگر پیرو رژیم گیاه خواری باشید گزینه خوبی برای شماست.
گوزلمه یکی از غذاهای محلی ارومیه است. “گوزلمه” در زبان ارومیه ای به معنای «منتظرنشو» است. یعنی غذایی که نیاز به انتظار زیاد ندارد و زود آماده می شود.
آش بی بی سه شنبه یکی از غذاهای محلی اراک و نیشابور (با تفاوتهایی در مواد و طرز تهیه) است که بیشتر جنبه نذری دارد اما می توان در مواقع غیر نذر نیز به عنوان یک غذای کامل یا به مقدار کم برای پیش غذا آن را پخت و میل کرد.
“آش شولی” یکی از آش های یزدی است. در اصل چاشنی این آش، سرکه است ولی می توانید آن را با رب انار هم میل کنید.
“پلو عربی” یکی از غذاهای محلی استان هرمزگان است.این غذا از ترکیبات بسیار متنوعی تشکیل می شود و طعم دلپذیری دارد.طرز تهیه را در آشپزخانه نمناک ببینید.
“ماهی میدم” یا دمی لخلاخ یا دمپخت ماهی بوشهری یکی از غذاهای محلی استان هرمزگان و استان بوشهر است. مردم محلی معمولا این دمی را با ماهی هایی مثل هامور- سنگسر – سبیتی و سرخو تهیه می کنند.
“ته چین شهمیرزادی” یکی از غذاهای محلی استان سمنان شهر شهمیرزاد است. شهمیرزاد منطقه ای ییلاقی از توابع استان سمنان و در 25 کیلومتری این استان قرار دارد که از طبیعت بسیار زیبا و از نعمت های بسیار فراوانی برخوردار است و دارای بزرگترین باغ گردوی جهان است.
خیلی ها از پوست پرتقال برای درست کردن مربا استفاده می کنند و یا دور می ریزند. اما ما اینبار می خواهیم پلویی با پوست پرتقال درست کنیم.طرز تهیه “پلو پوست پرتقال” را در آشپزخانه نمناک ببینید.
“آش قوروت قیله”، قیله Ghayle به تکه های گوشت کوچکی که در قدیم در خمره های پر روغن نگه می داشتند گفته می شود.