تکنیک اتاق رومی چیست و چه مزایایی دارد؟
آیا شما هم در طول روز نیاز دارید که چیزهای مختلف را به خاطر بسپارید ؛ اما همیشه قلم و کاغذ در دسترس شما نیست؟ تمام کاری که باید انجام دهید، این است که یک اتاقی را در ذهن خود تصور کنید و بتوانید همه آیتم هایی که دارید را داخل لیست قرار دهید و در ذهن خود به آنچه که نیاز دارید، برسید. این تکنیک حفظ کردن را تکنیک اتاق رومی می دانند که به دوران باستان بر می گردد و توسط رومی ها مورد استفاده قرار می گرفته است. این تکنیک برای افرادی مناسب است که بیشتر بصری هستند یا می خواهند لیستی از کلمات نامربوط را حفظ کنند.
روش اول :ساخت اتاق رومی در ذهن
برای ساخت این اتاق باید :
1. در ذهن خود یک اتاق بسازید و آن را حفظ کنید
اتاق را کاملاً بزرگ و زیبا تجسم کنید. این اتاق می تواند موقت باشد و برای یک لیست جداگانه استفاده شود اما در کنار آن یک مکان ذهنی دائمی هم بسازید و هر زمان که نیاز داشتید به آن مراجعه کنید. این اتاق دائمی می تواند برای بررسی جزئیات مهم تر عالی عمل کند. همچنین می توانید اتاق خواب و آشپزخانه خانه تان را در نظر بگیرید، تا از لحاظ ذهنی هم چالش کم تری را تجربه کنید.
2. برای بازدید زمان کمی صرف کنید
برای بازدید از اتاق ذهنی خود زمان کمی را صرف کنید و هر زمان که خواستید، دوباره به آن اتاق مراجعه کنید. جزئیات را تغییر ندهید، هیچ چیز را جابجا نکنید و همه چیز را به ذهن بسپارید تا آشنایی بیشتری با آن داشته باشید و هر زمان که خواستید، بتوانید چیزهای مختلف را در آن اتاق شناسایی کنید. به عنوان مثال چنانچه در نمناک می خوانید می توانید مبلمان، رنگ دیوار و حتی گل های تزئینی را هم در نظر بگیرید.
3. کلماتی را حفظ کنید
با در نظر گرفتن لیست کلماتی که شامل 10 لغت هستند و باید برای فردا حفظ کنید ؛ خودتان را آزمایش کنید. به عنوان مثال می توانید لیست زیر را در نظر بگیرید :
4. موارد را جابجا کنید
حال هر کدام از آیتم های داخل لیست را در جایی از خانه قرار دهید. با انجام این کار، بین اجسامی که در اتاق قرار داده اید، یک ارتباط ایجاد می شود. به عنوان مثال می توانید کاغذ دیواری را به شکل یک کفش یا با الگوی یک کفش در نظر بگیرید که قلاده یک سگ هم به آن آویزان شده است و بر روی مبل افتاده و یک میز را زیر پنجره در نظر بگیرید. تاریخ را با مداد صورتی روی کاغذ روی میز بنویسید . یک گاو چاق را در راهروی خود تصور کنید. اسباب بازی ها را روی زمین بریزید. گوشت بوقلمون مخصوص مهمانی را روی میز نهارخوری تصور کنید و به همین ترتیب اجسام دیگر را در جای متفاوت بگذارید.
5. حالا نوبت اسامی دیگر است
نام افراد و همچنین مکان چیزهای مختلف را در ذهن خود تصور کنید. اگر لیست شما از چند نام خاص تشکیل شده است، می توانید کلمات را روی تصاویر داخل اتاق بچینید. به عنوان مثال اگر می خواهید نام نویسندگان مدرن را برای امتحان بعدی حفظ کنید، می توانید نام جیمز جویس را روی کاغذ دیواری، نام ویرجینیا ولف را روی کاغذ روی میز و نام شکسپیر را روی کف زمین تصور کنید.
6. روز بعد وقت یادآوری است
روز بعد به دنبال یادآوری اتاق ذهنی خود باشید. روز بعد اتاقی را که ساخته بودید، در ذهن تان تصور کنید. جزئیات و نام های مختلف را در هر قسمت از خانه به یاد بسپارید و هر چیز دقیقی را که انجام داده اید، برای خودتان یادآوری کنید.
روش دوم :نگهداری از اتاق رومی در ذهن
در این مرحله که اهمیت بسیاری دارد شما باید :
1. به طور منظم به اتاق رومی خود مراجعه کنید
این کار را باید تا جایی تکرار کنید که اتاق رومی را مانند کف دست بشناسید و هر چیزی را که می خواهید به آن اضافه کنید یا تغییراتی را در آن به وجود بیاورید. انجام این کار زمان زیادی نمی برد، فقط باید هر روز مدت زمان کوتاهی را به اتاق رومی سفر کنید.
2. میتوانید آن را گسترش دهید
اگر می خواهید اتاق رومی را گسترش دهید، باید جزئیات بیشتری به آن اضافه کنید. مجبور نیستید تا زمانی که نیاز ندارید اتاق را بزرگتر کنید اما اگر نیاز بود، خیلی راحت جزئیات اتاق را بیشتر کنید و آن را گسترش دهید و اجسام بیشتری را وارد آن کنید. حتی می توانید چند اتاق و یا یک خانه را در ذهنتان بسازید. به شرط این که تمرین کنید تا جزئیات آن را به خاطر بسپارید.
این روش برای زمانی هم که می خواهید یک مطلبی را ارائه دهید، بسیار عالی عمل می کند. می توانید اسم های خاص، ایده های انتزاعی و هر چه که برای بیان کردن کلیدی هستند را در این اتاق تصور کنید. جزئیات کلام خود را به خاطر بیاورید و حرف هایی که قرار است بزنید را روی در و دیوار ببینید. حتی می توانید نکته های کلیدی را با اسامی که داخل اتاق هستند، ارتباط دهید. به عنوان مثال تصور کنید که یک فنجان قهوه روی میز قرار گرفته است و می توانید روی آن نوت بردارید.
نکته کلیدی که قرار است در سخنرانی ارائه دهید را روی آن یادداشت کنید و مطمئن باشید که از یاد نخواهید برد.