بدترین عوارض استرس سهم کدوم عضو بدن میشه؟
استرس، مهمان ناخواندهای است که میتواند زندگی روزمره ما را مختل کند و بر سلامت جسمی و روانیمان تأثیر بگذارد. این واکنش طبیعی بدن ما در برابر فشارهای محیطی و روانی است، اما اگر طولانیمدت شود، میتواند مشکلات جدی برای سلامتی ایجاد کند.
عوارض استرس و فشار عصبی برای اعضای بدن
آیا می دانید کدام قسمت های بدن بیشتر تحت تأثیر استرس قرار می گیرند؟ استرس در واقع مهمان ناخوانده ای که به سراغ همه ما می آید، می تواند آسیب های جدی به بدن وارد کند اما جالب است بدانید که برخی از اندام ها بیشتر از بقیه تحت تأثیر این مهمان ناخوشایند قرار می گیرند. در این بخش از نمناک به بررسی دقیق این موضوع می پردازیم.
قلب
استرس با آزادسازی هورمون های آدرنالین و کورتیزول، ضربان قلب را تندتر کرده و رگ های خونی را تنگ می کند. این شرایط قلب را تحت فشار گذاشته و خطر بیماری های قلبی را افزایش می دهد. برای کاهش این فشار، تمریناتی مانند تنفس عمیق و مدیتیشن و نوشیدن آب بسیار مفید و کمک کننده است.
دستگاه گوارش
در حقیقت دستگاه گوارش هم بر اثر استرس مدام درگیر می شود؛ به این صورت که در چنین شرایطی هرگز میلی به غذا ندارید یا برعکس اشتها خیلی افزایش پیدا می کند؛ البته تاثیرات استرس بر گوارش را می توان از طریق مشکلات هاضمه، درد معده، اسهال، یبوست، نفخ، حالت تهوع، استفراغ، درد شکم و مواردی از این قبیل هم متوجه شد.
در این دوران برای کاهش مشکلات گوارشی ورزش را فراموش نکنید و رژیم غذایی سالم هم داشته باشید به طور مثال مصرف غذاهای پرفیبر همیشه کمک کننده است و همچنین مقدار زیادی هم آب مصرف کنید.
ریه
یکی دیگر از قسمت های بدن که استرس بر آن تاثیرات جدی و مخربی دارد، ریه است. استرس باعث ایجاد علائمی مانند تنفس نامنظم، تنگی نفس و حملات آسم شده و راه هوایی را باریک می کند. اگر هم به آسم مبتلا باشید، وضعیت تنفسی شما در این دوران بیشتر دچار مشکل خواهد شد؛ بنابراین سعی کنید هوا را خیلی آرام وارد ریه کنید و بعد به بیرون بدهید و به ماهیچه های شانه و گردن فشار وارد نکنید. سعی کنید کمتر بیرون از منزل بروید؛ مخصوصاً زمانی که هوا آلوده است. ترکیب استرس و هوای آلوده به شدت برای ریه آسیب زننده خواهد بود.
درگیری ماهیچهها و عضلات بدن
اگر مدت زمان طولانی است که در معرض استرس قرار گرفته اید، قطعاً متوجه تغییراتی در وضعیت ماهیچهها می شوید که معمولاً در قسمت شانه، کمر و گردن این فشار خیلی زیاد می شود. معمولاً ماهیچه های طویل به خاطر استرس کوتاه شده و باعث ایجاد درد خواهند شد و همین مورد می تواند مشکلاتی مثل پارگی دیسک، برآمدگی فتق و مشکلات عصب سیاتیک را ایجاد کند. در این دوران استفاده از کمپرس آب گرم، تمرینات یوگا و پیلاتس، چرخش گردن و شانه به شکل یک تمرین استاندارد و تحرک در طول روز می تواند به شدت کمک کننده باشد.
سیستم ایمنی
استرس با ضعیف کردن سیستم ایمنی بدن، ما را در برابر بیماری ها آسیب پذیر می کند. در این شرایط، احتمال ابتلا به بیماری هایی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا به طور قابل توجهی افزایش می یابد؛ استرس همچنین می تواند علائم بیماری های خود ایمنی را تشدید کند.
تأثیر استرس بر وضعیت عمومی بدن
استرس می تواند خلق و خو را تغییر دهد و آستانه تحمل درد را پایین بیاورد، به طوری که هر فشار به ماهیچه ها شدیدتر و ناخوشایندتر احساس می شود. افرادی که زیر فشار روانی و اضطراب هستند، درد را بیشتر احساس می کنند.
کسانی که دچار استرس هستند، معمولاً خواب باکیفیتی ندارند. خواب خوب نقش مهمی در مقابله با بسیاری از بیماری ها و مشکلات دارد. سیستم ایمنی بدن با خواب کافی تقویت شده و این امر از افسردگی و خستگی ها جلوگیری می کند.