سندروم اخبار بد
رسانه تاثیرات زیادی روی افکار و سلامتی فرد می گذارد، بعضی از افراد به صورت افراطی اخبار بد تماشا میکنند که این موضوع کاملا روان آنها را درگیر خودش خواهد کرد.

سندروم اخبار بد و عوارض دنبال کردن بیش از حد اخبار

رسانه تاثیراتِ زیادی روی افکار، رفتار و احساسات ما دارد. اگر شما هم درگیر این مشکل شده اید و عادت کرده اید که مدام اخبار ببینید یا گوش کنید، این قسمت از نمناک را تا انتها بخوانید. احتمالا اکثر خبرهایی که شما دنبال می کنید مربوط به بحران کروناست.

حتما همه شما دوست دارید که در مورد خبر های کل دنیا مخصوصا چیز هایی که مربوط به سلامتی می شود، اطلاعات کافی داشته باشید اما متخصصان هشدار داده اند که درگیریِ زیاد با اخبار، از لحاظ ذهنی، عاطفی و جسمی روی شما اثر گذار است و ممکن است علائمی از افسردگی و اضطراب را در شما ایجاد کند‌. در ادامه با ما همراه باشید تا با اثرات اخبار روی ذهن و روحتان با خبر شوید.

اخبار

چرا تماشای اخبار یا گوش دادن به آن، روی سلامت ذهنی اثرگذار است؟

اطلاعات موجود در سازمان کنترل و پیشگیری از بیماری‌ ها و شیوع کرونا، باعث ایجاد استرس زیادی در بین مردم شده است. همزمان که این بیماری در بین مردم افزایش پیدا می‌ کند، استرس تغییراتی را در الگوی خواب و غذای آن ها به وجود می‌ آورد و سلامت ذهنی را کم می کند؛ زیرا آن ها مدام به فکر خودشان و عزیزانشان هستند و همین استرس ها، کار دست شان می دهد.

معمولاً تیتر های وحشتناک خبری هم توجه بیشتری را جلب می کنند. متخصصان بر این عقیده هستند که خواندن اخبار هم برای شما ضرر دارد و باعث می‌ شود که مدام در معرض اطلاعات منفی قرار بگیرید، روی ذهن تان اثرگذار است، زیرا یک خطر یا تهدید را احساس می‌ کنید و ذهن تان می خواهد پاسخ تدافعی داشته باشد و سیستم ‌های بدن تان درگیر می‌ شوند.

مشاهده اخبار یا شنیدن آن باعث تحریک سیستم عصبی سمپاتیک می‌ شود و آن را درگیر می‌ کند. هورمون استرس مانند کورتیزول و آدرنالین را ترشح می‌ کند و هنگامی که یک بحران رخ می‌ دهد، این پاسخ استرس بیشتر تکرار می‌ شود و علائم بدتر می‌ شوند. از رایج ترین علائم آن می ‌تواند شامل خستگی، اضطراب افسردگی و مشکل در خوابیدن باشد.

اثرات منفی و درگیری احساسی روی روح و روان افراد نیز بعد از دیدن اخبار مشاهده می‌ شود و در مطالعه ای این قضیه به اثبات رسیده است‌. محققان به این نتیجه رسیده اند افرادی که بیشتر اخبار می‌ بینند یا گوش می‌ کنند، به طور کل مضطرب تر و غمگین تر از دیگران هستند که همین در طولانی‌ مدت عامل ایجاد مشکلات جسمی هم خواهد بود.

راهکارهایی برای مدیریت اخبار

اگر شما هم در این دام افتاده اید و مدام درگیر اخبار شده‌ اید، راهکار های زیر را در پیش بگیرید:

زمان را محدود کنید

هر روز مدت زمانی را برای مشاهده اخبار در نظر بگیرید و برای خودتان محدودیت تعیین کنید و به قول بدهید که بیش تر این کار را نکنید. یعنی مدت اخبار شنیدن یا نگاه کردن شما در کل روز نباید بیشتر از نیم ساعت شود.

مشاهده اخبار

به احساست تان قبل از نگاه کردن به اخبار توجه کنید

به این فکر کنید قبل از این که اخبار ببینید، چه حس خوبی داشتید. به خودتان متعهد باشید. با خود فکر کنید زمانی که اخبار گوش نمی دادم، چقدر حال بهتری داشتم یا اگر هم اکنون اخبار را کنار بگذارم، تا چه حد می توانم اعصابی آرام داشته باشم. این روش می‌ تواند عامل انگیزه بخشی برای کنار گذاشتنِ پیگیریِ اخبار باشد.

خبر های معتبر را دنبال کنید

اگر می‌ خواهید اخبار ببینید، فقط به دنبال اخبار رسمی و معتبر باشید و هرگز در شبکه‌ های مختلف به دنبال خبر نگردید.

خلاصه اخبار را پیگیری کنید

به عنوان مثال اگر می خواهید از وضعیت کرونا باخبر شوید، حتماً لازم نیست که خودتان اخبار را ببینید. می توانید از کسی خلاصه اخبار را بپرسید.

پادکست گوش کنید

به جای این که به سراغ اخبار بروید و مدام رادیو را روشن نگه دارید تا خبر ها را بشنوید، می‌ توانید از یک پادکست جدید استفاده کنید و موضوع آن را خودتان تعیین نمایید.

گوش دادن پادکست

از جملات و موسیقی های آرامش بخش استفاده کنید

شما می توانید جملات مثبت را برای خودتان تکرار کنید و به خودتان بقبولانید که این کار ها خیلی اهمیت بیشتری نسبت به گوش دادن به اخبار دارند یا این که به موسیقی آرامش بخش گوش کنید.

در معرض عوامل استرس زا قرار نگیرید

به این نکته توجه کنید که نباید در معرض عوامل استرس ‌زا باشید. فقط اخبار نیست که به شما استرس می دهد، بلکه در کنار ترک اخبار باید عادات منفی دیگر را هم کنار بگذارید‌.

بعد از اخبار یک کار مفید انجام دهید

اگر مجبور شدید به هر دلیلی با اخبار سر و کار داشه باشید، احتمالا حس نگرانی و ترس بر شما غلبه می‌ کند که کاملاً حس منفی است. سریعا بعد از آن کار مثبتی انجام دهید، مثلاً پیاده روی کنید‌، به دوست صمیمی تان زنگ بزنید. یکی از سرگرمی های مورد علاقه تان را به انجام برسانید تا حواس تان از گفته‌ های داخل اخبار پرت شود.

اونایی که زیادی اخبار بد میشنون منتظر این خطر باشن!

54
این مطلب مفید بود ؟40
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : verywellmind / بخش بهداشت و سلامت نمناک /ن/ن.ح
برچسب : سلامت روان
وبگردی