کاهش هورمون استرس
بالا رفتن هورمون استرس باعث می شود تا مشکلات جسمی و روحی به سراغمان بیایند با خوردن یک نوشیدنی گرم بصورت روزانه این هورمون را کاهش دهید.

عواملی که هورمون استرس را افزایش میدهند

یکی از هورمون های بدن که از غده آدرنال یا فوق کلیه ترشح می شود کورتیزول نام دارد . هنگامی که دچار استرس می شویم ترشح کورتیزول افزایش می یابد و چون کورتیزول مسئول چند تغییر مربوط به استرس در بدن است به آن «هورمون استرس» می گویند.

اما چه عواملی سبب افزایش هورمون استرس می شود و چگونه می توانیم از استرس روزانه خود بکاهیم . با این بش از نمناک همراه باشید تا پاسخ سوالات خود را دریافت نمایید.

علت افزایش هورمون استرس

استفاده از واژه های منفی مانند "من نمی توانم " ، "من نخواهم توانست" و "این واقعا سخت است" در طول روز بر روی زندگی ما تاثیر گذار است و می تواند تعیین کننده بقیه روز باشد.استفاده بیش از حد از این واژه ها ذهن و مغز شما را در مسیر اشتباهی قرار می دهد و دلایلش هم به این ترتیب است؛

واژه های مثبت بخش قدامی مغز را قدرت می بخشند

یک واژه یا کلمه قدرت تاثیر بر روی ژن تنظیم استرس روح و جسم را دارد .بکارگیری لغات مثبت در زندگی سبب می شود قسمت قدامی مغز با این واژه ها ورزش کند وتاثیر فوق العاده ای روی آن داشته باشد.

با استفاده متعدد از واژه های مثبت، قدرت کنترل زندگی و انتخاب ها را در دست می گیریم زیرا هنگامی که فعالیت لوب فرونتال یا بخش قدامی مغز را تحریک می کنیم به توسعه مغز که مسئول گفتار واژه های درست و تفکیک آنها از نادرست می باشد ، می پردازیم و اینگونه توانایی نادیده گرفتن پاسخ های اجتماعی غیر قابل قبول را بسط می دهیم.

کلمات منفی هورمون استرس را افزایش می دهند

استفاده مکرر از واژگان منفی در زندگی روزانه باعث ایجاد واکنش ترس در ما و در پی آن بالا رفتن میزان هورمون استرس می شود که مسئول این حالت آمیگدال است. (آمیگدال ساختار کوچکی در مغز است که مسئول کنترل احساسات شدید مانند ترس ، خشم ، عشق و شادی و ... است) اگر بکار گیری این کلمات و منفی بافی در یک فرد بیشتر باشد ، او در بدن خود هورمون استرس بیشتری را فعال و روان می کند.

کاهش کورتیزول بدن

عوامل موثر در کاهش هورمون استرس

مضرات افزایش هورمون استرس

وجود کمی هورمون استرس برای بدن ما مفید است اما مقدار زیاد این هورمون مشکلات جسمی و روحی فراوانی را برای افراد ایجاد می کند.

تغییر نگاه به خود و دیگران

استفاده از زبان مثبت در زندگی و به کار بردن کلمات مثبت سبب تغییر کارکرد لوب آهیانه مغزکه مسئول دید ما نسبت به خودمان و دیگران است می شود. هنگامی که نسبت به خودمان دید مثبتی داشته باشیم و در گفتارمان از واژگان مثبت استفاده کنیم توانایی دیدن خوبی ها را در دیگران فرا می گیریم.

اگر ما نسبت به خود تصویر منفی داشته باشیم و از زبان منفی استفاده کنیم همه وجودمان انباشته از شک و تردید می شود و به همین علت در برخورد با دیگران نیز همین نگاه را داریم و این امر تاثیر زیادی در رفتار اجتماعی مان خواهد گذاشت.

آزمایش ها و تحقیقات برای کاهش هورمون استرس

تحقیقات متعددی برای اثبات تاثیراستفاده از کلمات و واژگان مثبت در افکار و اذهان صورت گرفته است . در این تحقیقات ثابت شد افرادی که هر روز به مدت سه ماه از واژگان مثبت استفاده می کردند بیشتر خوشحال و کمتر افسرده شدند. اگر در زندگی بر روی افکار مثبت تمرکز کنیم به فرد شاد ترو آدم مثبت تری تبدیل می شویم تا اینکه بخواهیم بر روی اتفاقات ناخوشایند متمرکز شویم.

مضرات استرس

چگونه می توان هورمون استرس را کاهش داد؟

متدهای کاربردی برای بهره مندی از زبان مثبت

هنگام عصبانیت و زمانی که لغات عصبانی را در این شرایط به کار می بریم ، این واژگان برقسمت منطق و استدلال در بخش لوب فرونتال یا قدامی مغزتاثیر می گذارد و آن را منحل می کند و در این حالت مرکز کنترل احساسات شدید که آمیگدال نام دارد واکنش ها را به کنترل خود در می آورد به همین سبب زمان عصبانیت نمی توانیم به درستی فکر کنیم و بعد از بازگشت به آرامش معمولا از رفتار و گفتار خود پشیمان می شویم.پزشکان چنین حالتی را های جکینگ آمیگدال می نامند.

وقتی استفاده از زبان مثبت در زندگی ما به یک عادت تبدیل شود خواهیم توانست در شرایطی که عصبانی هستیم بخش قدامی مغز یا همان لوب فرونتال را برای تاثیرگذاری بیشتر تمرین بدهیم و زمان برخورد با چالش هایی که سبب برانگیختن خشم ما می شود واکنش منطقی تری داشته باشیم.

اگر نمی دانید روزانه چه مقدار از لغات مثبت نسبت به منفی ها استفاده می کنید آنها را یادداشت کنید و به تمرین و تکرار استفاده روزانه از واژگان مثبت در زندگی روزمره بپردازید وخودتان را در قاب های مثبت ذهنی قرار بدهید.

هر روز سه اتفاق را که سبب خوشحالی شما می شود یادداشت کنید و به این شیوه ادامه بدهید تا احوالات تان تغییر کند و به سمت بهتری برود. با این روش شما به تمرین خوشحالی می پردازید و خودتان شرطی و درونی می کنید.

دوری از استرس

کاهش هورمون استرس کورتیزول با راه و روش موثر

روش های دیگر برای کاهش استرس و کورتیزول

کاهش کورتیزول با تمرینات یوگا

تمرینات یوگا و مدیتیشن سبب کاهش سطح کورتیزول در بدن وتنظیم فشار خون خواهد شد.

کاهش کورتیزول با موسیقی گوش کن

زمانی که با عوامل استرس زا رو به رو هستید موسیقی تأثیر آرامش بخشی بر مغز دارد. بنابراین اگر در موقعیت های استرس زا قرار گرفته اید موسیقی پخش کنید و خود را آرام نگه دارید یا اگر می خواهید زودتر به خواب بروید، به جای تماشای تلویزیون به موسیقی گوش بدهید.

کاهش کورتیزول با خواب خوب

خوابی مفید 8 ساعته سبب می شود از شر تمام انواع استرس های وارد شده به شما در طول روز راحت شوید اما اگر در طول شب، خواب خوبی نداشته اید سعی کنید در طول روز بعد چُرت کوتاهی بزنیدزیرا چرت کوتاه در طول روز در صورت کافی نبودن خواب شبانه منجر به کاهش کورتیزول می شود.

کاهش کورتیزول با نوشیدن چای

نوشیدن چای سیاه به علت وجود مواد شیمیایی مانند پُلی فنول و فلاونوئیدها تا حد زیادی به کسب آرامش و پایین آمدن سطح کورتیزول کمک می کند.

چای آرامش بخش

کاهش هورمون استرس با نوشیدن چای

کاهش کورتیزول با معاشرت با دوست

برای مدیریت بهتر هورمون استرس بهتر است با دوستی شاد و شاداب معاشرت کنید تا با حرف هایش حواس تان را از مشکلات کند و سبب خنده و شادی شما و کاهش استرستان شود.

کاهش کورتیزول با استفاده از ماساژ

ماساژ درمانی، سطح کورتیزول افراد به طور متوسط کاهش می دهد زیرا طی جلسات ماساژدرمانی هورمون های دوپامین و سروتونین هورمون های شادی در بدن تولید می شود.

کاهش کورتیزول با پرداختن به معنویات

پرداختن به کارهای معنوی و مذهبی سبب مقاومت افراد در برابر فشارهای روزانه می شود و ترشح میزان کورتیزولرا کاهش می دهد. قرار گرفتن در محیط های معنوی یا فعالیت در خیریه ها سبب کاهش استرس و افزایش آرامش می شود.

 

کلماتی که استرس را زیاد می کنند + راه کاهش هومورن استرس

4.522
این مطلب مفید بود ؟202
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک /ن /آ
برچسب : هورمون استرس
وبگردی