ام اس

تغذیه در بیماران مبتلا به ام اس

کد مطلب : 37099زمان مطالعه : 2 دقیقه
بیماری ام اس (MS) یا «مولتیپل اسکلروز» (Multiple Sclerosis) بیماری مزمن و پیش رونده است که با تغییر در سیستم اعصاب مرکزی (مغز و نخاع) و از بین رفتن غشای آن ایجاد می شود.

مبتلایان به ام اس چه غذاهایی برایشان مفید و مضر است

به علت ایجاد تغییر در سیستم اعصاب مرکزی (مغز و نخاع) و از بین رفتن غشا اختلال در سیستم عصبی بدن ایجاد شده و در قسمت های مختلف بدن دچار عوارض می شود. ام اس بیماری خود ایمنی است. یعنی سیستم ایمنی بدن که محافظ بدن در برابر میکروب و باکتری ها هستند به علت اختلال شروع به حمله به بافت های بدن می کنند و باعث از کار افتادگی آن می شوند

امروزه شواهد علمی بسیاری وجود دارد که اهمییت و نقش تغذیه را در حفظ سلامت بیماران ام اس ثابت کرده است. اگرچه اکثر دستورات توصیه های عمومی است و تمام افراد باید از آن پیروی کنند، ولی مواردی نیز وجود دارد که در بیماران MS بر آنها تاکید شده است. افراد با عادات غذایی نادرست باید بعد از آگاهی از برنامه تغذیه صحیح به تدریج و در چند مرحله از برنامه غذایی مناسب استفاده کنند. لذت بردن از غذا یک اصل مهم در تغذیه است و محرومیت مطلق از مواد غذایی مورد علاقه وجود ندارد و به همین علت اگر خوراکی هایی خارج از چهارچوب برنامه توصیه شده هستند می توانند به مقدار کم و در دفعات کمتر استفاده شوند.


رژیم غذایی متنوعی داشته باشید، از تمام گروه های غذایی با نسبت مناسبی استفاده کنید. البته آنچه باعث تشدید بیماری در شما می شود را کنار بگذارید.

کمبود ویتامینD یکی از عوامل مهم ایجاد ام اس است. مهم ترین منبع ویتامینD نور آفتاب است، آن هم نور مستقیم. از منابع خوراکی ویتامین D مثل غلات غنی شده با ویتامین D، جگر گاو و روغن کبد ماهی و... هم می توان استفاده کرد.

ویتامین های C و E و گروه B و املاح معدنی مثل منگنز، منیزیم، سلنیم و روی برای تامین سلامت ام اسی ها ضروری است. پس غذاهایی را که منابع خوب این مواد هستند مصرف کنید.

میوه ها و سبزی های تازه مخصوصا سبزی های دارای برگ سبز پررنگ مثل اسفناج منبع خوبی برای دریافت املاح و ویتامین های مورد نیاز شماست.

ماهی ساردین و سالمون به علت آن که منبع خوبی از امگا3 و امگا 6 هستند برای ام اسی ها مفید است.

یکی از عوارض ام اس، لخته شدن خون است که برای جلوگیری از آن ویتامین K مفید است. روغن زیتون، جوانه بروکسل، کلم بروکلی، کلم، اسفناج، بامیه، جعفری خام، کلم پیچ، شلغم و کاهو منابع خوبی از ویتامین K هستند.

 

بیماران ام اس

غذای مناسب بیماران ام اس

تا جایی که می توانید آب بنوشید، مخصوصا در فصل گرما نوشیدن آب فراوان برای مبتلایان به ام اس اهمیت زیادی دارد.

دارچین خاصیت ضدالتهابی برای تنظیم مجدد نوروگلی ها یا سلول های گلیال فعال شده دارد.

استفاده ام اسی ها از گیاه شاهدانه باعث کاهش لرزش های ناشی از آن می شود و اثرات درمانی نسبتا مفیدی دارد.

 

تغذیه در بیماران مبتلا به ام اس

4.638
این مطلب مفید بود ؟353
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
برگرفته از سلامت نیوز-/ر
وبگردی