کبد
هنگامی که کبد مریض می شود، نمی تواند به طور صحیح وظایف خود را به انجام برساند. و ملتهب و دردناک می شود و نشانه های سمی شدن بدن، به طرق مختلف پدیدار می شوند.

نشانه هایی هشداردهنده که می گویند کبدتان نیاز فوری به سم زدایی دارد

کبد یکی از اعضای مهم و ضروری برای سلامت بدن است. بدن برای حذف سموم، تجزیه هورمون ها، پاکسازی خون، هضم چربی و ذخیره سازی مواد معدنی و ویتامین های ضروری به کبد نیاز دارد. البته، همه ارگان ها مهم و ضروری هستند اما نقش جگر سیاه در سوخت وساز و گوارش بسیار اساسی و ضروری است.

بزرگ ترین غده بدن، سموم را به دام می اندازد و با تصفیه آن ها و تبدیل کردنشان به مواد بی ضرر سلامت فرد را تضمین می کند. به همین خاطر، بسیار مهم است که در راستای سلامت آن بکوشیم. در این رابطه، برای آگاهی از نشانه های عملکرد بد کبد از شما دعوت می کنیم تا ادامه این مطلب را از نظر بگذرانید.

در صورت مشاهده این علائم کبد شما بیمار است

درد در ناحیه کبد

احساس درد داشتن در بالای سمت راست شکم می تواند نشانه وجود مشکلی در کبد باشد. این درد اغلب خفیف و گذراست و بعضا شدید هم می شود. این را به یاد داشته باشید که وظیفه کبد، سم زدایی ست و به بدن در فیلتر کردن مواد اضافی کمک می کند. همچنین در گوارش غذا نیز نقش موثری دارد. هنگامی که کبد مریض می شود، نمی تواند به طور صحیح و کامل وظایف خود را به انجام برساند. در چنین حالتی، ملتهب و دردناک می شود و نشانه های سمی شدن بدن، به طرق مختلف پدیدار می شوند.

کبد

علائم کبد سمی 

تورم قوزک پا و ساق پا

وقتی فرد متوجه مشکلات کبدی خود نمی شود، این غده به قیمت ایجاد زخم سعی در ترمیم خودش دارد. اما وقتی تعداد این زخم ها زیاد می شود، کبد توان درست عمل کردن را از دست می دهد و در نتیجه ی آن، فرد دچار فشار خون بالا می شود. این بیماری سبب انباشته شدن آب در پاها می شود و پاها ورم می کنند. خوشبختانه این تورم درد ندارد اما ممکن است هر دو پا، ران، ساق یا قوزک را تحت تاثیر قرار دهد.

نیروی جاذبه زمین باعث می شود تا بیشترین تورم در قوزک پا ایجاد شود.

افزایش وزن

هر سال بر شمار افرادی که اهمیت تغذیه سالم و کاهش وزن را درک می کنند بیشتر می شود، اما همچنان مردم با معضل اضافه وزن دست و پنجه نرم می کنند. اگر جزو کسانی هستید که اخیرا دچار اضافه وزن شده و مطمئن هستید که این چاقی در نتیجه پرخوری یا مشکلات هورمونی نیست، توصیه می کنیم حتما به پزشک مراجعه کنید تا کبدتان را موردآزمایش قرار دهد.

این مشکل زمانی پدیدار می شود که کبد قادر نیست با مواد سمی که وارد بدن می شوند – از الکل گرفته تا شیرین کننده های مصنوعی، چربی و برخی از داروها – مقابله کند. تنها کاری که از دست کبد برمی آید، حبس کردن مواد سمی در سلول های چربی است. این مشکل هم تا زمانی که شما بدن را سم زدایی نکنید، برطرف نمی شود و در نتیجه، نمی توانید به تناسب اندام موردنظرتان دست پیدا کنید.

حساسیت

بسیاری از حساسیت ها در نتیجه عملکرد کند کبد در نتیجه فشارکاری زیاد است. وقتی مواد زیادی وارد جریان خون می شود، مغز آنها را به عنوان ماده حساسیت زا تشخیص می دهد و در نتیجه مواد شیمیایی (همچون هیستامین) یا آنتی بادی ترشح می کند. در نتیجه احساس خارش به فرد دست می دهد.

اما اگر کبد سالم باشد، می تواند خون را از همه مواد سمی و اضافی پاک کند و در نتیجه فرد دچار حساسیت نخواهد شد.

پوست زرد و چشم زرد

هنگامی که پوست یا چشم فرد زرد می شود، اصطلاحا می گویند که یرقان گرفته است. زردی یک بیماری نیست اما نشانه نقص در عملکرد بدن است. این مشکل زمانی پدیدار می شود که کبد بیمار باعث می شود تا مقدار زیادی سرخ زهره (رنگدانه ی سرخ مایل به زرد c33h36h4o6 – موجود در زهره که در خون و پیشاب وجود دارد و زیادی آن موجب یرقان می گردد) انباشت شود. وقتی کبد نتواند این ماده را از جریان خون بیرون کند، پوست و چشم، زرد خواهند شد.

کبد

 عملکرد نادرست کبد

خستگی مفرط

سندروم خستگی مفرط شبیه سرماخوردگی طولانی است. احتمالا باید از 6 ماه قبل نشانه های این بیماری را مشاهده کنید. دلیلش هم مسمومیت شدید کبد است.

کبد وظیفه انتقال انرژی به همه بدن را دارد. این غده بزرگ، گلوکز را به گلیکوژن تبدیل کرده و برای استفاده های بعدی ذخیره می کند. کبد سالم، گلوکز را در هر جایی که به تغذیه و انرژی نیاز دارد، می رساند. اما کبد ناسالم توان انجام این فرایند را نخواهد داشت زیرا گنجایش کافی برای ذخیره مواد را ندارد.

در آخر باید اشاره کنیم که نشانه های خفیف نقص عملکرد کبد را می توان با کارهای نه چندان سخت برطرف کرد. زیرا کبد توانایی خودترمیمی هم دارد. اما راهکارهایی همچون نوشیدن چای سبز، زدرچوبه، ترکیب آب و لیموترش تازه، سبزیجات و میوه های تازه هم می توانند به پاکسازی کبد کمک کنند.

برای پاکسازی کبد چه بخوریم؟

10 ماده غذایی که به سلامت کبد کمک می کنند:

خوب حالا که اهمیت کبد را می دانید بهتر است با غذاهایی آشنا شوید که برای کبد مفید هستند.

بادام:

همانطور که می دانید این ماده منبع غنی از ویتامین E است می تواند در برابر بیماری کبد چرب از بدن محافظت کند. بادام و سایر آجیل ها برای سلامت قلب نیز مفیدند.

موز:

موز سرشار از پتاسیم است و همین امر باعث می شود در بیشتر رژیم های غذایی گنجانده شود. موز به هضم کمک می کند و به کبد کمک می کند سموم را از بدن حذف کند.

کلم بروکلی:

کلم بروکلی نیز مزایای زیادی برای بدن دارد. این سبزی یکی از موارد خوب برای کبد محسوب می شود.

کبد

 خوراکی های مفید برای پاکسازی کبد

قهوه:

مزایای قهوه اغلب مورد بحث قرار می گیرد. مطالعات انجام شده نشان می دهد دو الی سه پیمانه از قهوه در روز می تواند خطر ابتلا به سرطان کبد را کمتر کند.

چای سبز:

چای سبز سرشار از کاتچین است و می تواند از سرطان های مختلفی همچون سرطان کبد پیشگیری کند. البته باید مد نظرتان باشد که مصرف بی رویه چای سبز ممکن است برای کبد مضر باشد.

گیاهان:

گیاهان و ادویه های مختلفی می توانند برای کبد مفید باشند. دارچین، زیره سبز، پودر کاری، ارگانو، رزماری و مریم گلی برای سلامت کبد عالی هستند.

اسفناج:

اسفناج سرشار از آنتی اکسیدان هاست و به کارکرد بهتر کبد کمک می کند.

سیب زمینی شیرین:

سیب زمینی شیرین یکی از موادی است که پتاسیم خوبی دارد. در حقیقت، یک عدد سیب زمینی شیرین متوسط 700 میلی گرم پتاسیم دارد. همچنین این ماده سرشار از فیبر است.

کبد

 خوراکی های مفید برای پاکسازی کبد

آب:

هیچ لیستی بدون وجود آب کامل نخواهد بود. آب یک ماده عالی برای کبد است. این ماده علاوه بر اینکه به کبد کمک می کند سموم را دفع نماید، شما را برای مدت زمان طولانی تری سیر نگه می دارد.

سبزیجات خام:

خوردن سبزیجات خامی همچون چغندر، کلک بروکسل، هویج، گل کلم، خیار و سبزیجاتی با برگ سبز برای سلامت کبد مفید است.

پوست و چشم زرد علامت کار رکردن بد کبد

4.6106
این مطلب مفید بود ؟979
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
برگرفته از روزیاتو - سلامت -/ ر
وبگردی