بیماران قلبی
عواملی مانند تغذیه نامناسب، کم تحرکی و سبک زندگی نا مناسب موجب افزایش بیماری ها قلبی در میان مردم شده است، برای حفظ سلامت بیماران قلبی باید از برخی نکات به خوبی آگاه باشند.

بیماران قلبی این نکات را حتما رعایت کنند

امروزه با توجه به نوع تغذیه و سبک زندگی مردم شاهد افزایش بیماری های قلبی هستیم. کم تحرکی و مصرف غذاهای چرب و مضر از عوامل تاثیرگذار در ابتلا به نارسایی های قلبی می باشند. در توضیح کوتاهی در این موردباید بگوییم بیماری قلبی یکی از عاملان اصلی مرگ مردم در زنان است و بیشتر از همه انواع سرطان ها وجود دارد. تشخیص بیماری های قلبی و عروقی همچنین میتواند عواقب روانی و کیفیت زندگی شما را تحت شعاع قرار دهد. طبق گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، بیماری قلب و عروق است که سالانه بیش از یک میلیون نفر را تحت تاثیر قرار میدهد. بیماری قلبی، شامل قلب و عروق خونی است، به همین دلیل است که به عنوان بیماری قلبی و عروقی شناخته میشود.

شایع ترین موارد مرتبط با آن، عبارت از :

حمله قلبی، سکته، آریتمی، یا ضربان قلب نامنظم و مشکلات مربوط به دریچه قلب. به همان اندازه ای که کنترل وزن و ورزش منظم برای سلامت قلب شما مهم است، مصرف غذای سالم نیز میتواند تاثیر گذار باشد.

در حقیقت، با انتخاب شیوه ای سالم از زندگی و داشتن یک رژیم غذایی مناسب تا 80 درصد احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و سکته را کاهش میدهد. شما با کاهش کلسترول میتوانید از بیماری قلبی و فشار خون بالا پیشگیری کنید که به طول عمر و کنترل بیشتر بر کیفیت زندگی تاثیر میگذارد.

در صورتی که مبتلا به بیماری قلبی هستید، از انجام کارهای زیر اجتناب کنید:

1. سیگار نکشید و حتی اجازه ندهید که در معرض دود سیگار شخص دیگری قرار گیرید.

هنگامی که فردی سیگار میکشد و یا در معرض دود سیگار شخص دیگری قرار میگیرد، در هر صورت مواد شیمیایی مضر آن به عروق خونی آسیب میزند و خطر ابتلا به ایجاد پلاک در شریان ها را افزایش میدهد.

این اتفاق باعث افزایش فشار خون، بالا رفتن کلسترول، سکته و حمله قلبی میشود. سمومی که دود سیگار هستند، باعث تضعیف ماهیچه های قلب نیز میشود، این اتفاق مجددا خطر فشار خون بالا و حمله قلبی را افزایش میدهد، همچنین باعث افزایش ریسک آریتمی خواهد شد.

با پزشک متخصص مشورت کنید و از او بخواهید تا در برنامه های ترک سیگار شرکت کنید، همچنین دارو هایی وجود دارند که میتواند کمک کنند.

2. در صورت مبتلا به بیماری قلبی، اضافه وزن نداشته باشید:

بیش از یک سوم مردم جهان دچار اضافه وزن و چاقی هستند، باید بدانید که تمام این بافت چربی اضافی، خطر ابتلا به حمله قلبی، نارسایی قلبی و ایجاد آترواسکلروز در شریان ها را افزایش میدهد و میتواند منجر به فشار خون و کلسترول بالا شود.

چاقی همچنین خطر ابتلا به دیابت و مشکلات با انسولین را افزایش میدهند، این شرایط نیز باعث پیشرفت بیماری های قلبی خواهد شد.

از یک متخصص تغذیه برای انتخاب گزینه های غذایی سالم و یک برنامه غذایی متناسب با نیاز هایتان برای داشتن یک شیوه زندگی سالم تر مشورت کنید. علاوه بر این چنانچه بارها وبارها در بخش سلامت نمناک اشاره شده است بر روی ورزش منظم، اجتناب از نوشیدنی های شیرین مانند نوشابه، میان وعده با قند بالا، غلات و ماست پر چرب اجتناب کنید.

3. دیابت خود را کنترل کنید و از آن غافل نشوید:

همانطور که در بالا گفته شد، چاقی، دیابت و بیماری قلبی، به نظر میرسد که همه از یک گروه هستند. دیابت نوع 2 زمانی اتفاق می افتد که قند خون یا گلوکز در گردش خون افزایش می یابد، در ابتدا بدن با تزریق انسولین منجر به مقاومت میشود، اما متاسفانه تا زمانی که یک فرد دیابتی مجبور به مصرف دارو های انسولین باشد، روند بیماری بدتر خواهد شد، پس بیماران دیابتی باید تا حد ممکن بیماری خود را کنترل کنند تا باعث بدتر شدن آن نشوند.

 بیماران قلبی عروقی

مسیر بهبود سلامت برای بیماران قلبی:

در ادامه مقاله گام های وجود دارد که میتوانید برای پیش گیری از حمله قلبی در آینده، به کار ببرید که به عنوان پیشگیری ثانویه شناخته میشود.

در ابتدا مطمئن شوید که نوع بیماری شما به درستی تشخیص داده شده است، پزشکتان به شما عوامل خطر و چگونگی جلوگیری از آسیب قلبی در آینده را خواهد گفت و بعد از آن نکات زیر را برای داشتن یک زندگی سالم دنبال کنید

1.  برای بهبود سلامت قلب فشار خون را کنترل کنید:

فشار خون بالا باعث ایجاد فشار روی قلب و عروق خونی میشود.در مورد راه های کنترل فشار خون می توانید با پزشک خود مشورت کنید، که شامل انجام ورزش، حفظ رژیم غذایی کم نمک و کاهش وزن در صورت داشتن اضافه وزن است.پزشک تان همچنین ممکن است داروهایی را برای کنترل فشار خون شما تجویز کند، مهم است که دستورات آن را برای تمام داروها به درستی دنبال کنید.

2. کنترل سطح کلسترول برای بهبود سلامت برای بیماران قلبی:

دو نوع کلسترول وجود دارد:hDL یا کلسترول خوب با چگالی بالا،LDL یا کلسترول بد با چگالی پایین. کلسترول بد در خون شما خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را افزایش می دهد، اگر این نوع کلسترول در خون شما بالا باشد، پزشکتان ممکن است داروهایی را تجویز کند که به کاهش آن کمک کند.

همچنین باید یک رژیم غذایی سالم و یک برنامه ورزشی را آغاز کنید.

3. برای بهبود سلامت قلب، دیابت را بررسی کنید:

دیابت، یک بیماری است که با هورمون انسولین شما مرتبط میباشد، اگر بدنتان انسولین تولید نمی کند ممکن است دیابت نوع 1 داشته باشید و اگر بدن شما به اندازه کافی انسولین تولید نکند و یا به درستی کار نکند، دیابت نوع 2 دارید. داشتن دیابت باعث افزایش خطر ابتلا به حمله قلبی و سکته می شود، در مورد حل آن حتماً با پزشک خود مشورت کنید.

 بررسی دیابت

 

4. برای بهبود سلامت قلب فعالیت ورزشی منظم داشته باشید:

داشتن یک زندگی کم تحرک ، صرف نظر از عوامل خطر دیگر، احتمال دیابت، چاقی، بیماری قلب و عروق را افزایش می دهد. پیاده ‏روی، دوچرخه سواری، تنیس روی میز، باغبانی و دویدن آرام فعالیت های بدنی هستند که اثر مفیدی بر تندرستی شما خواهند داشت.

توصیه می شود که روزانه ٣٠ دقیقه فعالیت ورزشی انجام دهید، می توانید این میزان فعالیت را در سه دوره ١٠ دقیقه ای انجام دهید.

5. داشتن یک رژیم غذایی سالم برای سلامت قلب برای بهبود سلامت بیماران قلبی:

غذایی که شما می خورید، در جریان خون تاثیر می گذارد. رژیم غذایی که حاوی چربی های اشباع شده و ترانس دار است، می تواند موجب ایجاد پلاک در جریان خون شما شود، پلاک از جریان خون باعث تضعیف قلب می شود و با گذشت زمان شریان های شما را مسدود میکند و می تواند یک حمله قلبی یا نارسایی قلبی را ایجاد کند.

اضافه کردن غذای کم کلسترول و چربی اشباع شده می تواند کمک کند و باعث بهبود شود.

  • خوردن میوه ها و سبزیجات بیشتر
  • گوشت قرمز کمتر
  • گوشت سفید و ماهی بیشتر
  • مصرف کمتر محصولات لبنی با چربی زیاد
  • اجتناب از نمک و شکر

اجتناب از غذاهای سرخ شده و فرآوری شده، همگی می تواند تاثیرگذار و موثر باشد.

6. کنترل سطح استرس مفید برای سلامت بیماران قلبی:

حملات قلبی می تواند ترسناک و ناراحت کننده باشد. از پزشک خود در مورد چگونگی مقابله با احساساتتان سوال کنید، افسردگی و استرس می تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهد.

چیزهایی که باید در مورد حمله قلبی در نظر بگیرید، در صورتی که علائم بحرانی دارید، فورا به مراقبت های اورژانس مراجعه کنید.

این اتفاق می تواند در حالیکه فعال هستید و یا در حال استراحت می باشید، رخ دهد.

که شامل:

نکات اضافی:

رژیم غذایی مناسب برای بیماران قلبی و دیابتی:

اکثر سبزیجات، میوه ها و دانه های کامل و حبوبات را مصرف کنید و تا می توانید غذاهایی را که حاوی گیاه هستند، در برنامه روزانه خود بگنجانید. آنها سرشار از فیبر و سایر مواد مغذی میباشند و میتواند طعم خوبی را در یک سالاد یا غذا به شما بدهند، فقط از پنیر پر چرب در غذای خود استفاده نکنید.

 غذاهای مناسب برای بیماران قلبی

چربی های مصرفی را عاقلانه انتخاب کنید:

چربی های اشباع شده موجود در محصولات حیوانی را محدود کنید و از چربی های ترانس دار و مصنوعی تا حد ممکن اجتناب کنید.استفاده از چربی های اضافه شده برای پخت و پز از روغن هایی که دارای چربی های مونوکسید شده هستند، به عنوان مثال روغن زیتون و بادام زمینی انتخاب کنید. چربی های اشباع نشده مانند سویا، ذرت و روغن آفتابگردان گزینه های مناسبی هستند.

برای سلامت قلب مصرف کلسترول خود را محدود کنید:

کلسترول در غذاهای حاوی گوشت قرمز، محصولات لبنی با چربی بالا وجود دارد و کلسترول خون شما را افزایش می دهد، به ویژه در افرادی که در معرض خطر بالایی از بیماری قلبی و عروقی قرار دارند، پس بنابراین مصرف چنین غذاهایی را تا حد ممکن محدود و کم کنید.

نوع مناسبی از کربوهیدرات ها را انتخاب کنید:

غذاهایی مانند برنج قهوه ای، جو دوسر، کواینا و سیب زمینی شیرین را برای افزایش فیبر و کنترل قند خون مصرف کنید. از غذاهای شیرین اجتناب کنید.

بدن خود را هیدراته نگه دارید:

هیدراته نگه داشتن بدن باعث پر بودن و افزایش انرژی و کاهش اشتها می شود. عزیزان خود را تشویق کنید تا روزانه یک تا دو لیتر آب بنوشند مگر اینکه پزشک مصرف مایعات را برای آنها محدود کرده باشد.

*مصرف غذاهای کنسرو شده را تا حد زیادی کاهش دهید، بخش عمده ای از آنها نمک می باشد که برای بیماری های قلبی عروقی و فشار خون بالا مضر است.

* از ادویه جات، برای پخت و پز استفاده کنید، اگر شما قادر به کنترل مصرف نمک بیش از حد نیستید، یکی از طعم دهنده های بسیار خوشمزه برای جایگزین کردن نمک استفاده کنید، سعی کنید سبزیجات تازه مانند آویشن و ریحان را خشک کنید و با ادویه جات خود ترکیب کنید، این ها می توانند جایگزین مناسبی برای غذاهای شما باشند. در کل بهتر است از مواد تازه و بدون نمک استفاده کنید.

در مورد انتخاب چربی های مصرفی خود هوشمند باشید:

اگر در مورد سلامت قلب و عروق خود نگران هستید، به جای اجتناب از چربی در رژیم غذایی سعی کنید چربی های خوب را جایگزین ناسالم کنید.

برای بهبود سلامت قلب مصرف نمک را قطع کنید یا کاهش دهید:

مصرف نمک بیش از حد، برای افزایش فشار خون مضر است. در عوض از گیاهان، ادویه جات و یا چاشنی های مختلف برای افزودن طعم به غذا استفاده کنید.

قطع کردن مصرف نمک

برخی از مهم ترین آن ها که باید رعایت شود، عبارتند از:

چربی های ترانس دار را حذف کنید:

چربی های ترانس باعث افزایش کلسترول بد، که خطر ابتلا به حمله قلبی و سکته را افزایش می دهند، میشوند. پیش از این هم در بخش سلامت نمناک عنوان شد که چربی های ترانس در غذاهای پخته شده تجاری، سرخ شده و حتی آنهایی که ادعا می کنند بدون چربی ترانس دار هستند، نیز یافت میشوند.

برای بهبود سلامت قلب مصرف چربی های اشباع شده را محدود کنید:

چربی های اشباع شده عمدتاً در روغن های گرمسیری، لبنیات و گوشت قرمز وجود دارد که باید آنها را محدود کنید. از ماهی ها و مرغ لخم، تخم مرغ و منابع گیاهی و پروتئین استفاده کنید که جایگزین مناسب میباشند.

چربی های سالم بیشتری مصرف کنید:

اسیدهای چرب امگا 3 موجود در ماهی های چرب، مانند سالمون و شاه ماهی یا دانه های کتان، کلم، اسفناج یا گردو منابع مهمی از چربی های سالم هستند. همچنین روغن زیتون و روغن کرچک می تواند مناسب باشد.

رژیم غذایی با فیبر بالا را امتحان کنید:

فیبر، میزان کلسترول بد را کاهش می دهد و مواد مغذی را برای محافظت در برابر بیماری های قلبی فراهم می کند، ممکن است به کاهش وزن کمک کند و از آنجایی که باعث هضم آسان غذا می شود، احساس سیری در شما را طولانی تر می کند، جذب چربی را کاهش میدهد.

زمانی که فیبر بیشتری مصرف کنید، انرژی بیشتری برای ورزش کردن دارید.

* فیبر نامحلول در دانه های کامل، گندم، غلات و سبزیجات مانند هویج، کلم، گوجه فرنگی یافت می شود.

منابع فیبر محلول عبارتند از:

جو دوسر، آجیل ها، لوبیا و میوه هایی مانند سیب، انواع توت، مرکبات و گلابی.

نکته هایی برای بیماران قلبی + باید و نبایدهای اصلی

4.231
این مطلب مفید بود ؟265
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : everydayhealth / empowher / familydoctor / mayoclinic / helpguide / بخش بهداشت و سلامت نمناک/ح.ب /ن
برچسب : بیماری قلبی
وبگردی