خارش پوست

بیماری هایی که خود را با خارش پوست نشان میدهند

کد مطلب : 41788تعداد نظرات : 13 نظرزمان مطالعه : 4 دقیقه
دلایل متعددی برای خارش پوست وجود دارد که برخی از آنها مربوط به بیماری های پوستی است و برخی مربوط به بیماری های جدی تر دیگر که شاید از وجود آنها بی خبر هستید.

خارش پوست شما نشانه چه بیماری هایی است؟

خارش پوست، یکی از شایع ترین شکایاتی است که بیماران را مجبور می کند برای کاهش یا درمان آن به متخصصین پوست و مو مراجعه کنند. گاه خارش چنان شدید است که فرد، قادر به خوابیدن نبوده و امکان زندگی عادی برای فرد وجود ندارد. دلایل متعددی برای خارش پوست وجود دارد که برخی از آنها مربوط به بیماری های پوستی، پوست خشک و برخی دیگر از دلایل خارش مزمن مربوط به بیماری های جدی تر مانند سرطان و ایدز است. در این بخش از نمناک به بررسی علل احتمالی خارش مزمن پرداخته ایم که می تواند ریشه در بیماری های زیر داشته باشد.

 خارش پوست

بیماری هایی که خود را با خارش پوست نشان می دهند

بیماری کلیوی

اغلب افراد مبتلا به بیماری کلیوی یا نارسایی مزمن کلیوی دچار خارش شدید در سراسر بدن می شوند. تحقیقات نشان داده 42 درصد بیماران دیالیزی دچار خارش متوسط تا شدید کلیوی هستند، خارشی که گاهی خواب شبانه را از چشم آنها می زداید. علم هنوز کشف نکرده است که چرا بیماری کلیه باعث خارش می شود، اما پزشکان معتقدند که علت خارش در این بیماران می تواند سموم انباشته در بدن و عدم توانایی کلیه برای حذف مواد زائد و سموم باشد.

علت خارش پوست

بیماری کبد

بیماری کبد با نشانه هایی چون کم خونی و... همراه است، خارش پیوسته نیز می تواند یکی از نشانه های خاموش بیماری کبدی باشد. اگر کبد به درستی عمل نکند، افزایش اسیدهای صفراوی و سمی شدن بدن اتفاق می افتد که همراه با خارش است. خارش مرتبط با بیماری کبدی پس از تجویز داروهای مهار کننده اسیدهای صفراوی و دفع سموم کبد کاهش می یابد.

  خارش پوست

درماتوفیزیک

عفونت درماتوفیتوز (Dermatophytosis) یا تینه‌آ (tinea) نوعی عفونت قارچی است که بر اثر درماتوفیت‌ها ایجاد می‌شود. خارش، دانه‌های پوستی، تغییر رنگ ناخن از جمله علائم و نشانه‌های رایج درماتوفیتوز می باشند، عامل ایجادکننده این نوع عفونت‌ها به نام قارچ‌های درماتوفیت (Dermatophytes) هستند.

علت شایع خارش پوست

بیماری نخاعی

هر گونه آسیب به نخاع می‌تواند بر حرکت یا عملکرد شما تأثیر بگذارد و سبب بروز بیماری نخاعی شود. انواع بیماری نخاعی با علائم مختلفی همراه است، مداوم وسط کمر(بدون جوش یا دانه) می تواند نشانه ی نوروپاتی یا آسیب عصبی باشد.تحقیقات نشان داده است که بیماری ستون فقرات، چه به علت سن یا آسیب، می تواند بر عصب فشار و آسیب وارد کند که باعث احساس خارش در پوست می شود.خارش های نوروپاتی ممکن است در یک سمت بدن و یا هر دو طرف رخ دهد، اما اگر خراش تسکین نداشته باشد، هشداری بزرگ است.

بیماری نخاعی

بیماری سلیاک

بیماری سلیاک یک اختلال گوارشی است که به واسطه واکنش ناشی از مصرف گلوتن، یک نوع پروتئین موجود در گندم، جو و جیره‌های حاوی گلوتن دیگر، در بدن ایجاد می‌شود. در برخی از افراد مبتلا، علایم پوستی مانند خشکی پوست، پوسته‌پوسته شدن، قرمزی، و خارش مشاهده می‌شود. همچنین در بیماران سلیاک جای زخم و تاول روی زانو ها، آرنج ها، کپل ها و یا موی سر، بسیار خارشی هستند. این علایم می‌تواند ناشی از عدم جذب مواد مغذی کافی در بدن باشد که به دلیل آسیب روده‌ها ایجاد می‌شود.

 بیماری سلیاک

لنفوم

تحقیقات نشان داده است که از 5 تا 30 درصد لنفوم ها مانند هوجکین و غیر هوجکین می تواند خارش داشته باشد، خارش با تحریک یا بدون تحریک، می تواند اولین علامت بیماری هوجکین باشد که احتمالا ناشی از سیتوکین ها، مولکول های سیگنال سلولی است که موجب التهاب در پاسخ به عفونت می شود. اگر پزشک شما به لنفوم شک کند، ممکن است اشعه ایکس تجویز کند، تا بیماری را از بین ببرد. اگر این بیماری تشخیص داده شد، خارش پس از شروع شیمی درمانی یا پرتودرمانی متوقف خواهد شد.

بیماری تیروئید

پوست خشک و یا احساس خارش بر روی آن می‌تواند یک نشانه برای کم کاری تیروئید باشد. هیپوتیروئیدی باعث می‌شود تا سطح هورمون تیروئید به شدت کاهش یافته و در نتیجه‌ی آن سوخت و ساز بدن نیز کمتر شود. این اتفاق باعث کاهش رطوبت پوست می‌شود و عوارضی همچون پوست خشک،خارش، شکنندگی ناخن‌ها و یا رگه شدن کنار ناخن‌ها را در پی دارد.

خارش پوست

آلرژی

آلرژی یکی از شایع ترین بیماری های مزمن در جهان است که با علائمی چون سرفه، عطسه، خارش پوست بدن، قرمزی یا راش‌های ریز پوستی و...همراه است. گروهی از افراد با قرار گرفتن در معرض آلرژن‌ها چون موی حیوانات، گرده گل و گیاه، یا مصرف برخی از ادویه‌ها، پیچک سمی، نیکل و یا ترکیبات موجود در اقلام مراقبت شخصی مانند دستمال مرطوب و آرایش و...دچار واکنش‌های آلرژیک و التهاب می‌شوند و پوست صورت، بدن و... دچار خارش می شود.

 خشکی و خارش پوست

یائسگی

خارش پوست یکی از معضلات شایع دوره یائسگی است. زنان در این دوره ممکن است در ناحیه صورت، بدن یا ناحیه تناسلی خود دچار خارش شوند.خارش پوست در طول یائسگی می‎تواند نتیجۀ افت میزان هورمون استروژن باشد. استروژن برای سلامت پوست اهمیت دارد. این هورمون کمک می‎کند تا پوست بر اثر تحریک تولید روغن‎های طبیعی در بدن و نیز کلاژن مرطوب بماند. کاهش روغن‎ها و کلاژن طبیعی می‎تواند باعث خشکی و نازکی پوست شده و این امر منجر به خارش پوست گردد.

خارش پوست بدن

سرطان پستان

در مواردی ممکن است که سرطان سینه موجب خارش پوست در این ناحیه شود. سرطان سینه التهابی با نشانه ‌های دیگری چون راش، پوست زبر، قرمز و متورم همراه است. بیماری پاژه سینه نیز ممکن است علت خارش سینه باشد، این بیماری نوعی سرطان سینه نادر است که باعث ورود سلول ‌های سرطانی به منافذ شیر شده و درون و اطراف نوک سینه متراکم می ‌شوند. بیماری پاژه با علائمی چون پوسته‌ پوسته شدن یا زبر شدن پوست اطراف نوک سینه، ترشح خونی یا برگشت نوک سینه همراه است.

بیماری هایی که خود را با خارش پوست نشان میدهند

41502
این مطلب مفید بود ؟1195307
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک/ن/ا.ن
برچسب : خارش پوست
13 نظر به ثبت رسیده است
نگار1398-02-10
سلام. خارش بدن مهمترین علتش گرم شدن کبد هست . و مصرف غذاهایی مثل شیرینی ، چیپس ، پفک ، ادویه های گرم ، غذاهای فست فود ، شکلات و موادی که کلا گرم و چرب و قندی هستن . اگر خوردن این گونه مواد رو کنترل کنیم . خارش پوستمون هم درمان خواهد شد . خود من دستم دیگه به تاول رسیده بود . رفتم دکتر ازمایش نوشت . اما مادربزرگم گفت یک بار به حرف من گوش بده خوب نشدی برو دکتر و گوش دادم و درمان شدم . خدا خیرش بده . درمانش اندازه خوردن این مواد غذایی های گرم و قندی و چربی بود . از اون روز صبح ناشتا یک لیوان آب به همراه دو قاشق ابلیمو.خاکشیر و ابلیمو در روز سه لیوان و خوردن مایعات و میوه رو شروع کردم. بدون هیچ خرج اضافه ایی خوب خوب شدم. شما هم امتحان کنید ضرر نداره . شاید نتیجه گرفتید. راستش من خودم پفک و غذاهای حاضری زیاد مصرف میکردم و فهمیدم علت اصلی همون هست . گاهی هم که مصرف شکاات و شیرینیم میره بالا دوباره خارش ها شروع میشن.
30549
الناز1400-12-02
سپاس فراوان از به اشتراک گذاشتن تجربیاتتون خیلی خوب بود
62
رضا1397-10-09
فقط به آزمایش آنزیم نباید بسنده کرد!سونو کبدم خیلی چیزارو مشخص میکنه
7242
دکتر احسانی1399-05-22
دوست عزیز حتما به دارو ها حساسیت دارید
2216
راشین1397-11-17
دقیقا منم قرص های چاقی مصرف کردم بعد از اون همش بدنم میریزه بیرون من ۲ ماه استفاده کردم و الان ۵ ما گذشته اما بیخیال نمیشه و ب وزنِ سابقمم برگشتم
7143
Hassan11397-10-04
سلام دوست عزیز حتما آنزیم های کبدتو چک کن امکان زیاد مشکل کبدی پیدا کردید
6124
سعید1397-09-12
باعرض سلام. من دوسال از قرصهای چاق کننده استفاده کردم والان یک ساله که نمیخورم هرروز با خارشهای شدید کل بدنم مواجه میشم.خواهش میکنم راهنماییم کنید
19364
Ss1397-09-01
دقیقا من الان مثل شما شده ام...ب تدریج با خارش کل بدنم دانه های ریز در اورده ک کم کم بزرگتر میشن و پهنتر ..و نوک‌دانه ها سفید میشه و جاش روی بدنم‌میمونه ...موندم ک‌چیه????????????
547145
سعید 1397-08-13
دو ماه میشود که من به خارش پوست دوچار شدم و دانه های سرخ مانند روی بدنم مشاهده میشود خیلی نگران هستم
667182
سمیه1397-07-03
بله،حتما در صورت خارش آنزیم های کبدی تون رو بررسی کنید،من در هفته یی و سوم بارداری خارش شدید در دست و پاهام گرفتم،دکترم به موقع تشخیص بالا رفتن آنزیم های کبدی رو داد،و سزارین شدم،وگرنه باید دوقلوهام بعد از تولد خونشون عوض می شد
15542
Az1397-06-15
سلام دوستان عزیز برا خارش پوست آبغوره به اندازه یه قاشق بزنید به دستتون و بعدش عسل بمالید خیلی موثره من خودم هر وقت خارش دارم اینکارو میکنم
12660
ز ح پ1397-02-02
دوستان عزیز اگر خارش شدید پوستی دارید حتما سونوگرافی کبد انجام بدید و انزیمهای کبدی را چک کنید
32863
آوش آریایی1400-03-08
دوستان عزیز زن دایی من ۱ سال دچار این مشکل بود و هر بیمارستان و پزشکی مراجعه کرد درمان نشد تا اینکه یکی پیشنهاد شستشوی بدن با عرق نعنا رو داد و همین کار موجب بهبود ایشون شد امیدوارم که مشکل شما عزیزان هم با این کار حل بشه
357
وبگردی