جوش کاشت مو
کاشت مو هم مانند تمامی عمل های دیگر عوارضی دارد، یکی از این عوارض جوش سر بعد از کاشت است که بسیاری از این مشکل رنج می برند و به دنبال راههای درمان هستند.

علل و درمان جوش سر بعد از کاشت مو

جوش بعد از کاشت مو یکی از عوارض کاشت مو است. جوش های ناحیه اهداکننده پس از کاشت مو ممکن است پس از یک دوره کوتاه 2-4 هفته ای روی پوست سر ظاهر شوند. جوش هایی که پس از کاشت مو در ناحیه کاشت ظاهر می شوند بسیار طبیعی و جای نگرانی خاصی ندارند.

جوش های پوست سر بعد از کاشت مو می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. برای نتایج موفقیت آمیز درمان، زمانی که جوش ایجاد می شود، نباید آن ناحیه را به این صورت رها کرد و باید به طور مناسب درمان شود. در این بخش از بهداشت و سلامت نمناک درباره علت و چگونگی ایجاد جوش بعد از کاشت مو و اینکه برای درمان این جوش ها چه باید کرد، صحبت خواهیم کرد.

دلیل جوش زدن سر بعد از کاشت مو چیست؟

در درمان کاشت مو، فولیکول های مو گرفته شده از نواحی با تراکم مو بالا به عنوان گرافت به نواحی دارای ریزش مو پیوند زده می شود و رشد مجدد مو در این نواحی تضمین می شود. جوش های پوست سر پس از کاشت مو در طی این فرآیند معمولاً به دلیل تحریک فولیکول های مو هنگام بیرون آمدن از پوست ایجاد می شود.

جوش بعد از کاشت مو انواع مختلفی دارد و بعضی مواقع جوش ها بسیار سطحی هستند و فقط باعث ایجاد قرمزی روی پوست می شوند. وجود این جوش ها روی پوست عموما کوتاه مدت است و جای نگرانی ندارد. برای رشد سالم فولیکول های موی کاشته شده، این جوش ها نباید توسط بیمار فشرده شوند و باید به طور مناسب درمان شوند.

کاشت مو

دیگر علل جوش سر بعد کاشت مو

دلایل زیادی برای ایجاد جوش بعد از کاشت مو وجود دارد. برخی از این دلایل ممکن است به دلیل انجام عمل باشد، در حالی که برخی دیگر ممکن است به دلیل عدم مراقبت کافی بیمار پس از عمل باشد. در بررسی کلی علل ایجاد جوش بعد از کاشت مو به شرح زیر است:

واکنش پوست به کاشت مو

جوش زمانی ایجاد می شود که موهای کاشته شده شروع به رشد کنند. از دلایل مهم و طبیعی جوش زدن سر بعد از کاشت مو واکنش پوست به این متد زیبایی می‌باشد. این نوع از جوش‌ها به شکل التهاب پوست سر ظاهر خواهند شد.

عدم برداشت فولیکول های مو

در حین کاشت، فولیکول های مو یکی یکی با ابزارهایی به نام میکرو موتور حذف می شوند. اگر فولیکول‌های مو در طی فرآیند پیوند به درستی برداشته نشده و داخل پوست باقی بماند و به درستی برداشته نشوند، ریشه می شکند و داخل آن باقی می ماند. این امر باعث تشکیل موهای زیر پوستی می شود.

رعایت نکردن درست مراقبت ها

بعد از عمل کاشت مو، ناحیه کاشته شده باید به خوبی حفظ شود و ناحیه کاشته شده تمیز نگه داشته شود. اگر بیماران ناحیه پیوند شده را به اندازه کافی تمیز نکنند، تولید باکتری در نتیجه گرد و غبار و کثیفی انباشته رخ می دهد و باعث التهاب ناحیه و ایجاد این نوع جوش می شود.

کاشت مو

گیر کردن موهای کاشته شده زیر پوست

مو در هفته سوم بعد از پیوند مو دچار شوک ریزشی می‌شوند و پس از این پروسه موها دوباره شروع به رشد می‌کنند؛ در این زمان ممکن است که برخی از این موها در زیر پوست گیر بیفتند و به دنبال آن باعث ایجاد جوش در پوست سر ‌شوند.

ایجاد شکاف های بیش از حد عمیق درکاشت مو

در طی فرآیند کاشت مو، شکاف هایی برای قرار دادن فولیکول های مو ایجاد می شود. ایجاد شکاف های بیش از حد عمیق در طول عمل یکی از مهم ترین دلایل ایجاد جوش است که به عنوان کیست درموئید شناخته می شود.

تولید بیش از حد سبوم در بدن

یکی از مهم ترین دلایل ایجاد جوش، تولید بیش از حد سبوم در بدن است. اگر بعد از کاشت مو، سبوم بیش از حد در ناحیه تولید شود، ممکن است جوش ایجاد شود.

انجام کاشت مو در مراکز زیبایی غیر معتبر

انجام کاشت مو در مراکز زیبایی غیر معتبر و غیر حرفه‌ای و استریل نبودن ابزارهای پیوند مو در ایجاد جوش اثرگذار است که با مراجعه به یک پزشک متخصص و کلینیک معتبر تا حد بسیار زیادی قابل رفع و درمان خواهد بود.

نحوه کاشت مو

انواع جوش بعد از کاشت مو

ایجاد جوش در پوست سر بعد از کاشت مو طبیعی است و حتی انواع مختلفی از آن وجود دارد. انواع رایج جوش ها به شرح زیر است:

فولیکولیت- التهاب فولیکول مو:

در نتیجه تمیز نشدن ناحیه بعد از عمل، جوش هایی با تجمع باکتری ایجاد می شود.

کیست های درموئید:

اگرچه نادر هستند، اما کیست های درموئید تشکیلاتی هستند که می توانند بر موفقیت عملیات کاشت مو تأثیر منفی بگذارند و با ایجاد شکاف های عمیق باعث التهاب در ناحیه شوند. برای درمان این نوع جوش ها حتما با پزشک خود مشورت کنید.

جوش بر اثر رشد مو:

ممکن است مواقعی پیش بیاید که فولیکول های موی کاشته شده در حین کاشت مو در خارج شدن از پوست مشکل داشته باشند. در این حالت موهایی که نمی توانند به سطح پوست برسند در جهت مخالف شروع به رشد می کنند. موهایی که به سمت داخل رشد می کنند باعث التهاب و جوش در ناحیه می شوند.

درمان جوش بعد از کاشت مو

هنگامی که جوش در ناحیه کاشت مو ایجاد می شود، اگرچه نیازی به نگرانی نیست، اما به این معنی نیست که جوش های شما نیازی به درمان ندارند. روش های جایگزین زیادی برای درمان جوش های ایجاد شده در ناحیه کاشت مو وجود دارد. اینها و مراحل کاربرد آنها به شرح زیر است:

ریزش مو

ساختار جوش های پوست سر در کف مو بعد از کاشت مو

اگر پس از کاشت مو، جوش روی پوست سر شما ایجاد شد، درک ساختار جوش بسیار مهم است. مخصوصاً باید حتما اندازه جوش و اینکه آیا باعث درد می شود را بررسی کنید. زیرا جوش های ملتهب بعد از کاشت مو مانند یک جوش معمولی نیستند. بهترین تصمیم این است که با پزشک خود برای اعمال صحیح ترین درمان مشورت کنید.

استفاده از کمپرس آب گرم

پزشک ممکن است استفاده از کمپرس آب گرم را برای کوچک کردن جوش های شما پس از کاشت مو توصیه کند. باید مراقب باشید که در حین استفاده از کمپرس آب گرم فشار زیادی وارد نکنید و ناحیه را در معرض حرارت زیاد قرار ندهید و باعث تحریک آن نشوید.

درمان های موضعی

موثرترین درمان جوش بعد از کاشت مو روش های درمان موضعی است، پس با پزشک خود مشورت کنید و برای درمان جوش از او کمک بگیرید. با استفاده از کرم های آنتی بیوتیکی که پزشک به شما می دهد، می توانید بافت ملتهب را درمان کنید. این کرم ها مشکل خارش در ناحیه را نیز برطرف می کند.

درمان آنتی بیوتیکی خوراکی

گاهی اوقات زمانی که جوش های ناحیه سر پس از کاشت افزایش می یابند، درمان با آنتی بیوتیک خوراکی تجویز می شود.آنتی بیوتیک های مورد استفاده باید توسط پزشک شما تجویز شود.

آنتی بیوتیک

تخلیه نواحی ملتهب توسط پزشک

اگر همراه با جوش زدن احساس درد دارید و ناحیه سر پس از کاشت مو متورم شده است، باید به پزشک مراجعه کنید، پزشک ممکن است؛ جوش های ملتهب را با کمک یک سوزن تمیز تخلیه کند. جوش های ملتهب بعد از کاشت مو را قطعا نباید در خانه فشرده کرد.

آیا می توان از ایجاد جوش بعد از کاشت مو جلوگیری کرد؟

از آنجایی که ایجاد جوش پس از کاشت مو یک وضعیت طبیعی است، تلاش مضاعف برای جلوگیری از ایجاد جوش یا جلوگیری از بروز آن نتایج چندان سازنده ای به همراه نخواهد داشت. زیرا گاهی اوقات این جوش ها باید ایجاد شوند تا موها دوباره رشد کنند.

در این مرحله، بیماران باید به جای تلاش برای جلوگیری از ایجاد جوش، از رفتارهای نادرست مانند فشردن جوش ها پس از کاشت مو خودداری کنند. زیرا فشردن جوش های ناحیه می تواند باعث عفونت و آسیب به فولیکول مو و عدم رشد آنها گردد. در صورت ایجاد جوش های جدی باید حتما با پزشک خود مشورت کنید.

چگونه از ایجاد جوش بعد از کاشت مو جلوگیری کنیم؟

از ایجاد جوش بعد از کاشت مو تا حد زیادی نمی توان جلوگیری نمود. تنها روش جلوگیری از ایجاد جوش تمیز نگه داشتن و مراقبت بعد کاشت مو و مراجعه به پزشک متخصص می باشد، به این ترتیب حداقل کاری که می توانید انجام دهید، کمتر شدن جوش های بعد از کاشت مو است.

درمان جوش هایی که پس از کاشت مو ظاهر می شوند ممکن است بسته به علت و ساختار جوش (مثلاً تراکم جوش) متفاوت باشد. به همین دلیل درک ماهیت آن در صورت بروز جوش مفید خواهد بود.

بسته به رشد فولیکول های مو، ایجاد جوش در ناحیه اهدا کننده به طور متوسط پس از 4-5 ماه اتفاق می افتد. زمان یا نوع تشکیل جوش ها ممکن است بسته به نحوه مراقبت فرد از ناحیه و ساختار آن متفاوت باشد.

جوش سر بعد کاشت مو از چیه و چطور درمان میشه؟

52
این مطلب مفید بود ؟20
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک /ن/ن.ح
برچسب : کاشت مو
وبگردی