خواص سرکه بالزامیک
سرکه بالزامیک دارای خواص ضدعفونی کنندگی و ضد میکروبی است و به عنوان سم زدای قوی و تقویت کننده سیستم ایمنی بدن در مقابل بیماری های مختلفی است.

باسرکه ی بالزامیک و فواید قابل توجه آن آشنا شوید

سرکه بالزامیک طعمی است جذاب برای انواع ذائقه ها و به نوعی شیرین و ترش را به شکلی متعادل برای ما ترکیب می کند. فرایند تولیدی این نوع سرکه با انواع دیگر کمی متفاوت است و از آب نوع خاصی از انگور شیرین که جوشیده شده و به صورت کامل پخته می شود تهیه می شود.

در مورد اسم این نوع سرکه که کمی متفاوت است باید بگوییم که بالزام در لغت به معنای رزین هایی با ساختار حلقوی که حاوی مقادیر قابل توجهی از چند نوع از اسیدها مانند اسید بنزوییک می باشند است و جزو طعم دهنده هایی است که باید در هر خانه وجود داشته باشد نه تنها به دلیل طعم عالی ان بلکه به دلیل فواید شگفت انگیزی که برای سلامت دارد.

ویتامین ها و ارزش غذایی سرکه بالزامیک

برای شروع در این رابطه بهتر است در مورد آنتی اکسیدان موجود در سرکه بالزامیک که قابل توجه بسیاری است بگوییم ، آنتی اکسیدانی که به آن ها ترکیبات پلی فنولی گفته می شود و حدود 8 نوع آنتی اکسیدان پلی فنولی در سرکه بالزامیک موجود است. پلی فنول ها نقش خنثی کنندگی رادیکال های آزاد تولید شده در بدن را دارند و تمامی انواع آن ضدسرطان بوده به همین دلیل عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود می بخشند.

هر 100 گرم سرکه بالزامیک حاوی

  • 7.0 آهن
  • 17 گرم کربوهیدرات
  • 23 میلی گرم سدیم
  • 27 میلی گرم کلسیم
  • 12 میلی گرم فسفر

فواید سرکه بالزامیک

خواص سرکه بالزامیک برای سلامت بدن ، درمان بیماری ها و زیبایی

سرکه بالزامیک در دوران باستان "معجون جوانی" محسوب می شده و برای عملکرد همه سیستم های بدن ، از دستگاه تنفسی ، دستگاه گوارش ، به سیستم گردش خون مفید است که در ادامه ی این بخش از سلامت نمناک به معرفی خواص مهم تر آن نیز خواهیم پرداخت.

بهبود دستگاه گوارش و هضم بهتر غذا

این سرکه که اغلب در سالادها و وعده های غذایی مورد استفاده قرار می گیرد در میان مردم ایتالیا به عنوان یک ماده مناسب برای هضم بهتر غذا شناخته شده است به طوریکه به اندازه یک قاشق چای خوری سرکه بالزامیک بعد از غذا برای کمک به هضم غذا مصرف شود و این به علت اسید استیک موجود در آن است که ترکیبی فعال و دارای پروبیوتیکی برای کمک به هضم غذا است.

مفید برای افرادی که قسمتی از معده خود را برداشته اند

با مصرف سرکه بالزامیک ، حالت اسیدی در معده به وجود می آید بنابراین مصرف سرکه برای افرادی که میزان ترشح اسید معده ی کم شده مانند افرادی که قسمتی از معده خود را برداشته اند یا افرادی که سن شان بالا است، سبب اسیدی تر شدن محیط معده شده و به فرآیند هضم و جذب بسیاری از مواد مغذی کمک می کند.

نسخه ای رایج برای کاهش وزن است

برای کاهش وزن و لاغری تنها سرکه سیب جزو روش های پیشنهادی نیست بلکه سرکه بالزامیک نیز به دلیل دارا بودن پروبیوتیک ها از روش های طبیعی چربی سوزی است. مصرف بالزامیک موجب احساس سیری طولانی تر در فرد و به دنبال آن کاهش اشتها و لاغری می شود کافیست فرد ازاین سرکه به اندازه ی مناسب همراه غذای خود میل کند.

سرکه بالزامیک

سرکه بالزامیک برای زیبایی و سلامت پوست

یکی از پرسرچ ترین موارد مربوط به خواص سرکه بالزامیک مختص فواید آن برای پوست است که در کشورهای اروپایی به ان اهمیت خاصی داده می شود و این به دلیل تاثیر این نوع سرکه در روشن تر شدن و همچنین درخشان تر شدن پوست است. تنها نکته ی مهمی که باید در این رابطه بدانید این است که استفاده به عنوان ماسک بر روی پوست به هیچ وجه توصیه نمی شود و راه صحیح استفاده از آن مصرف خوراکی و مثل چاشنی سالاد است.

گفتنی است سرکه بالزامیک در کشورهای اروپایی به عنوان نسخه خانگی برای رفع جوش های عفونی و آکنه مورد استفاده قرار میگیرد.

نکته :بهتر است، این سرکه به طور مستقیم روی پوست قرار نگیرد چراکه مکن است موجب بروز لک روی صورت شود.

مفید برای افراد مبتلا به دیابت

مصرف سرکه بالزامیک به عنوان چاشنی به دلیل جلوگیری از افزایش ناگهانی قند خون برای افراد مبتلا به دیابت مناسب است. بررسی ها و مطالعات ثابت کردند که استفاده سرکه بالزامیک همراه غذا قند خون را تنظیم میکند به این دلیل که اثرات ضدگلیسمی آن از افزایش بیش از حد قند خون بعد از صرف وعده ی غذایی جلوگیری کرده و از طرفی سطح قند خون را بعد مدت 5 ساعت به حالت طبیعی بازمیگرداند.

برخی از ترکیبات موجود در سرکه بالزامیک سبب بالا بردن حساسیت به انسولین می شود. به این معنی که انسولین می تواند در بدن عملکرد بهتری را داشته باشد و قند را به درون سلولها هدایت می نماید و در نتیجه برای کنترل قندخون در افرادی که دیابت داشته است یا در مرحله های پیش از دیابت می باشند بسیار مفید می باشد.

مفید برای افراد مبتلا به چربی خون

مصرف صحیح و مناسب سرکه بالزامیک به دلیل قابلیت کاهش چربی های مضر مانند تری گلیسیرید و کلسترول و رفع چربی کبد برای افراد مبتلا به چربی خون بالا مفید است و این به خاصیت آنتی اکسیدانی این سرکه ارتباط دارد که با نابود کردن سلول های بیگانه خواری که برای بدن بسیار مضر و سمی هستند علاوه بر کاهش کلسترول و چربی خون مانع از انسداد رگهای خونی خواهد شد. برای استفاده از سرکه بالزامیک با هدف کنترل و کاهش چربی خون می توانید 2 بار در طول هفته به روش های گفته شده در ابتدای این بخش از سلامت نمناک یعنی به همراه سالاد و ... از این سرکه استفاده کنید.

خواص سرکه بالزامیک

تقویت سیستم ایمنی بدن با سرکه بالزامیک

سرکه بالزامیک به دلیل دارا بودن فواید ضدعفونی کنندگی و ضد میکروبی در بین متخصصان طب سنتی هندی به عنوان تقویت کننده سیستم ایمنی بدن و سم زدا شناخته می شود.

کاهش درد

یکی از خواص قابل توجه سرکه بالزامیک خاصیت کاهنده درد در آن است که همین ویژگی موجب شده است تا امروزه به عنوان یکی از درمان های سردرد و میگرن شناخته می شود.

درمان جراحات ها با سرکه بالزامیک

به عقیده ی برخی از کارشناسان تغذیه سرکه بالزامیک دارای خاصیت ضدقارچ، ضدباکتری و ضدویروس و برای همین برخی از آن به عنوان ماده ای برای درمان زخم و جراحت ها استفاده می کنند که البته این ادعا هنوز به صورت دقیق مورد بررسی و تحقیق قرار نگرفته است.

سرکه بالزامیک

سلامت و تقویت استخوان

جالب است بدانید که مواد موجود در سرکه بالزامیک به روند جذب مواد معدنی به ویژه منیزیم و کلسیم که نقش بسیار مهمی در ساخت و شکل گیری، استخوان سالم دارند کمک می کند.

گردش خون در بدن را بهبود می بخشد

سرکه بالزامیک، به علت دارا بودن برخی پلی فنول ها سبب بهبود سیستم گردش خون در بدن شده و از ایجاد پلاکت در رگ های خونی پیشگیری می کند.

مفید برای قلب و کاهش خطر سکته قلبی

یکی از عوامل موثر در بروز و پیشرفت بیماری های قبلی پیری سلول ها و بافت هاست که سرکه بالزامیک ضد پیری سلولی است و به همین دلیل مصرف آن برای بیماران قلبی عروقی مفید خواهد بود.

همانطور که می دانید این سرکه از انگور گرفته می شود که یکی از اثرات آن، مانع از گرفتگی رگ های عروقی می شود. به همین خاطر افرادی که دارای رژیم مدیترانه ای دارند و بیشتر از دیگران سرکه بالزامیک را در رژیم غذایی خود دارند کمتر دچار بیماری قلبی و عروقی می شوند.

رفع گرفتگی بینی

بخور سرکه بالزامیک یکی از نسخه های خانگی برای رفع گرفتگی بینی است ؛ شما می توانید با اضافه کردن مقداری سرکه بالزامیک به آب جوش و تنفس بخار آن گرفتگی بینی را به راحتی رفع کنید.

رفع گرفتگی بینی

خواص سرکه بالزامیک در طب سنتی

قند خون را متعادل می کند ، برای دیابت مفید است.

این کلسترول را در مدت کوتاهی که به طور مرتب مصرف می شود ، متعادل می کند.

برای سلامتی معده مفید است ، درد معده و معده را درمان می کند .

سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند ، در برابر بیماری ها محافظت می کند.

از سلامت قلب محافظت می کند.

سیستم گردش خون را تقویت می کند.

این بیماری در اثر استرس و مشکلات خواب به دلیل ویژگی های آرامش روحی و روانی مؤثر است.

مشکلات خونریزی ، به ویژه خونریزی بینی را برطرف می کند.

نقش کمکی در مشکل کاهش تولید آنزیم هنگام کمبود مواد معدنی در بدن بازی می کند.

احیای تولید هورمون بدن است.

عملکردهای ذهنی را پشتیبانی می کند ، حافظه را تقویت می کند.

از سلامت عمومی پوست محافظت می کند ، به درمان آکنه ، اگزما و سایر مشکلاتی که روی پوست ایجاد می شود کمک می کند.

بدن را از باکتری ها و میکروب ها پاک می کند.

عفونت های واژن را درمان می کند.

خطرات و عوارض سرکه بالزامیک

مصرف بیش از حد سرکه بالزامیک خام، سبب تورم گلو شده و به مری و به جداره ی معده، فرد آسیب وارد می کند و فرد دچار معده درد می شود. پس از مصرف سرکه اگر دچار درد یا سوزش معده شدید، از مصرف سرکه بالزامیک اجتناب کنید.

مصرف بیش از 2 قاشق غذاخوری سرکه، در طول روز مضر است.

افرادی که به انگور آلرژی دارند باید با احتیاط ، این سرکه را مصرف نمایند.

ارزش غذایی سرکه بالزامیک

استفاده از سرکه بالزامیک در رژیم غذایی

سرکه بالزامیک از آب انگور قهوه ای و غنی شده تهیه می شود و گران قیمت تر از انواع سرکه های دیگر است و برای تهیه و قابل استفاده شدن به سال ها و ماه ها زمان نیاز دارد. استفاده از نوعی شیره ی بالزامیک در رژیم غذایی تان مفید است.

طرز تهیه سرکه بالزامیک ایرانی خانگی

اگر جزو خانم های خانه داری هستید که تمایل دارند تا حد امکان همه چیز را در خانه و به صورت خانگی تهیه کنند پس این قسمت از بخش سلامت نمناک مختص شماست چراکه قصد داریم طرز تهیه سرکه بالزامیک خانگی و البته ایرانی را به شما آموزش دهیم.

برای تهیه این سرکه شما به :

چاشنی های دل خواه (سبزیجات معطر تازه و خشک، پیاز قرمز خرد شده، سیر،عسل یا شکر قهوه ای) از هر کدام یک ق غذاخوری نیاز دارید.

دستور تهیه:

برای شروع ابتدا لازم است سرکه بالزامیک و روغن زیتون را داخل شیشه ای تمیز و خشک ریخته و مقداری نمک و فلفل سیاه به آن بیافزایید ؛ میزان فلفل و نمک به اندازه ی یک پینچ کافیست ، حالا درب شیشه را خوب ببندید و آن را کامل تکان دهید تا محتویات شیشه به خوبی با هم ترکیب شود. حالا نوبت چشیدن نمک و فلفل سرکه است اگر میزان آنها کافی بود در این مرحله چاشنی های دلخواهی که داخل مواد اولیه گفته شد به محتویات شیشه اضافه کنید و آن را داخل یخچال بگذارید.

کار شما تمام است و از این مرحله به بعد زمان روند درست شدن سرکه بالزامیک را ادامه خواهد داد.

پس از چند هفته سرکه ی بالزامیک خانگی شما آماده است فقط کافیست پیش از هر بار مصرف شیشه را به خوبی تکان دهید تا محتویات آن با هم ترکیب شوند چراکه در حالت ساکن ماندن شیشه باعث می شود روغن و سرکه داخل شیشه از هم جدا شوند.

سرکه بالزامیک برای پوست

طرز تهیه شیره سرکه بالزامیک

برای درست کردن شیره بالزامیک درون یک ماهیتابه 450 گرم سرکه ، نصف فنجان شکر و 1 قاشق چای خوری نمک بریزید و آن را روی حرارت محتویات سرکه باید به نصف مقدار بگذارید و اجازه دهید به جوش آید. زمانی که شیره ی سرکه بالزامیک غلیظ شد ، اجازه دهید شیره ی شما سرد شود و سپس آن را درون ظرفی دردار بریزید و در یخچال قرار دهید. شما می توانید سرکه را در انواع سالاد بریزید و از فواید آن استفاده کنید.

خواص شگفت انگیز سرکه بالزامیک و عوارض جدی آن

4.552
این مطلب مفید بود ؟475
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک/ح.ب/ن
برچسب : سرکه
وبگردی