خواص عرق کاسنی

خواص معجزه آسای عرق کاسنی

کد مطلب : 34515زمان مطالعه : 6 دقیقه
عرق کاسنی جزء عرقیات شناخته شده در سرتاسر جهان است. گیاه کاسنی یکی از گیاهان دارویی به شمار می آید که عصاره و عرق آن نیز مزایا و فواید زیادی دارد.

بررسی تمام فواید و خواص عرق کاسنی

گیاه کاسنی یکی از گیاهان دارویی به شمار می آید که عصاره و عرق آن جزء عرقیات شناخته شده در سرتاسر جهان است و مزایا و فواید زیادی دارد و از آن برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می شود. در ادامه این بخش از بهداشت و سلامت نمناک شما را با خواص بی نظیر عرق کاسنی آشنا خواهیم کرد.

طبع عرق کاسنی

عرق کاسنی دارای طبیعت سرد است و برای گرم مزاجان بسیار مناسب است زیرا سبب مقابله با گرمی جات و معتدل کردن طبع می شود.

کاسنی چیست؟

کاسنی یک گیاه مدیترانه ای است که در شرایط مختلف به خوبی رشد می کند و در ایران نیز به خصوص در قمصر و دیگر شهرهای استان اصفهان کشت می شود. برگ، ریشه و جوانه های کاسنی دارای خواص مختلفی هستند. از دیرباز تا کنون مردم از عرق این گیاه برای تعادل طبع و درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می کنند.

کاسنی چیست

ارزش غذایی کاسنی

کاسنی دارای ویتامین ها و مواد معدنی فراوانی مانند روی، منیزیوم، منگنز، کلسیم، اسید فولیک، پتاسیم و ویتامین های E، C، B6، A و K است که سبب بهبود وضعیت سلامت بدن می شود.

خواص عرق کاسنی

عرق کاسنی دارای فواید فراوانی است که عبارتند از:

پاکسازی کبد

کبد وظیفه سم زدایی بدن را برعهده دارد. عرق کاسنی سبب خنثی شدن رادیکال های آزاد و تصفیه خون و نوسازی سلول های کبد می شود و سبب خروج سموم از طریق ادرار می شود. به همین دلیل مصرف عرق کاسنی مشکلاتی مانند التهاب بدن، تب های صفراوی، یرقان و زردی ناشی از گرمی را درمان می کند.

مصرف عصاره کاسنی، آنزیم های آلانین آمینوترانسفراز (ALT) و آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) را کاهش داده و در سلامت کبد و به خصوص بهبود کبد چرب غیرالکلی نقش دارد. عصاره کاسنی به عنوان یک آنتی اکسیدان سبب کاهش التهاب و محافظت از کبد می شود.

پاکسازی کبد

درمان دیابت

عرق کاسنی دارای ماده ای به نام اینولین است که تولید هورمون های کنترل کننده قند خون مانند انسولین را تحریک و نقش مهمی در پیشگیری و کنترل دیابت ایفا می کند.

کاهش چربی خون

اینولین موجود در عرق گیاه کاسنی سبب کاهش سنتز اسیدهای چرب و کاهش سطح تری گلسیرید می شود. با مصرف عرق کاسنی می توانید سطح LDL (کلسترول بد) را کاهش دهید.

محافظت از قلب

تحقیقات ثابت کرده اند که اینولین موجود در عرق کاسنی سبب کاهش سطح کلسترول LDL یا همان کلسترول بد خون می‌شود. همانطور که می‌دانید این نوع کلسترول سبب بروز تصلب شرائین می شود و در بروز حمله قلبی و سکته مغزی نیز تاثیرگذار است. ترکیبات فنُل گیاهی موجود در عرق کاسنی از آنتی اکسیدان ها بوده و سبب کاهش شانس ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی می شود.

محافظت از قلب

جلوگیری از بروز حساسیت

ترکیبات موجود در عرق کاسنی، فعالیت عواملی مانند ماست سل ها که مسئول بروز حساسیت های زودرس هستند، را مهار و از بروز حساسیت جلوگیری می کند.

محافظت از نورون ها

خاصیت آنتی اکسیدانی عرق کاسنی سبب می شود که رادیکال های آزاد به نورون ها آسیب نرسانند.

درمان التهاب پانکراس یا لوزالمعده

ترکیبات موجود در عرق کاسنی سبب جلوگیری از بروز علائم التهاب حاد پانکراس می شود.

درمان لوزالمعده

افزایش فعالیت ایمنی

عرق گیاه کاسنی به دلیل داشتن ترکیبات پلی فنل (polyphenolic)، دارای اثرات ضد باکتریایی بوده و به این ترتیب، می تواند باکتری های خطرناک و مضر را کاهش دهد و فعالیت بیفیدوباکترها را افزایش داده و موجب افزایش فعالیت ایمنی بدن می شود.

فیتوکمیکال های موجود در کاسنی به عنوان آنتی اکسیدان عمل کرده و سبب خارج شدن رادیکال های آزاد شده و ابتلا به انواع بیماری ها را کاهش می دهد.

افزایش جذب کلسیم

عرق گیاه کاسنی جذب کلسیم را افزایش می دهد و بر سطح کلسیم بدن اثر می گذارد.

جلوگیری از سرطان

تحقیقات ثابت نموده است که عرق گیاه کاسنی دارای فروکتان هایی (fructan) است که از قابلیت آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی برخوردار هستند و از رشد سلول های سرطانی جلوگیری می کنند و می توانند بعضی اثرات سرطان را کنترل کنند.پلی فنول ها و فیتوکمیکال ها موجود در کاسنی از گسترش سرطان های مختلف مانند سرطان پستان و سرطان روده بزرگ جلوگیری می کند.

جلوگیری از سرطان

خاصیت دیورتیک (ادرار آوری)

اینولین یک پلی فروکتان است که در عرق کاسنی وجود دارد و باعث افزایش فیلتراسیون گلومرولی یعنی افزایش فعالیت کلیوی و در نهایت اثر ادرارآوری می شود. مرتب و مداوم بودن روند ادرار و بالا بودن حجم آن کمک می کند که سموم ذخیره شده در کبد و کلیه ها دفع شده و آثار مخربی در بدن باقی نگذارند.

خواص ضد التهابی کاسنی

پروستاگلاندین E2 و COX2 موجود در عرق کاسنی عوامل پیش التهابی در بدن را مهار می کند و روی بهبود التهاب ها در بدن اثر بسیار مهمی دارد. خواص ضد التهابی کاسنی سبب شده است که از آن برای درمان آرتروز و کاهش دردهای ناشی از التهاب مفاصل استفاده کنند.

خواص ضدمیکروبی کاسنی

در سال های اخیر آثار ضد میکروبی عصاره گیاه کاسنی بر روی سویه های میکروبی بسیاری به اثبات رسیده است.

فواید کاسنی

تنظیم هورمون های بدن

وظیفه اصلی تنظیم هورمون های بدن نیز بر عهده کبد است. عرق کاسنی روی کبد اثر فوق‌العاده داشته و به تنظیم هورمون های بدن کمک می کند. همچنین مصرف عرق کاسنی سبب افزایش قدرت باروری نطفه و تنظیم و تقسیم کروموزوم های نر و ماده شده و روی تنظیم هورمون ها اثر می گذارد.

کمک به هضم غذا

عرق کاسنی حاوی اینولین است که یک پروبیوتیک بسیار قوی می باشد که سبب کاهش میزان اسیدیته دستگاه های بدن، مقابله با برخی مشکلات روده و سیستم گوارش و بهبود روند هاضمه می شود.

کاهش وزن

عرق کاسنی دارای مقادیر قابل توجهی الیگوفروکتوز (oligofructose) و اینولین است که موجب تنظیم هورمون گرلین (ghrelin) می شود. گرلین نوعی اسید آمینه است که با احساس گرسنگی و رفتارهای ناشی از آن ارتباط دارد. مصرف عرق کاسنی مقدار هورمون گرلین را در بدن کاهش داده و احتمال پرخوری را کاهش و سیری را افزایش می دهد؛ پس به مدیریت وزن و تناسب اندام کمک می کند. همچنین عرق کاسنی ادرار آور است که تداوم ادرار در کاهش اضافه وزن ناشی از تجمع آب در بدن و حتی کاهش چربی های محلول در ادرار هم تاثیر گذار است. زیرا این چربی ها در صورت دفع نشدن می توانند در نقاط مختلف بدن ذخیره شوند.

کاهش وزن

درمان یبوست

عرق کاسنی به دلیل داشتن اینولین که یک فیبر طبیعی می باشد در درمان یبوست مؤثر است زیرا سبب بهبود حرکات روده و کل لوله گوارش می شود.

تسکین اضطراب

عرق کاسنی به دلیل ترکیبات موجود موجب کاهش اضطراب و آرامش ذهن و بهبود شرایط روحی و روانی می شود و به بهبود کیفیت خواب کمک می کند؛ پس بهتر است به جای قرص های خواب آور از عرق کاسنی استفاده شود تا سطح اضطراب و استرس کاهش یابد.

درمان زردی کودک

مصرف عرق کاسنی سبب پاکسازی کبد و دفع سموم آن و تصفیه خون می شود و نقش مؤثری در جلوگیری از زردی نوزاد خواهد داشت. بهتر است با مشورت پزشک، عرق کاسنی برای نوزادان تجویز شود.

افزایش توان باروری آقایان

مصرف عرق کاسنی توسط آقایان سبب پاکسازی کبد و افزایش میزان اسپرم و بالا رفتن احتمال باروری می شود. همچنین مصرف این عرق پر خاصیت سبب تنظیم و تعادل هورمون ها می شود.

توان باروری آقایان

فواید عرق کاسنی برای پوست

عرق کاسنی برای کبد مفید است و موجب روشن‌تر شدن رنگ پوست و کم شدن بیماری های مزمن پوستی، مثل اگزما می شود.

عرق کاسنی طبع سردی داشته و جوش های ناشی از خوردن گرمی جات را درمان می کند زیرا به خوبی با اثر مواد گرم مقابله کرده و طبع شما را معتدل می کند.

مصرف عرق کاسنی سبب پاکسازی کبد از خون کثیف و غلیظ می شود. وقتی کبد تمیز می شود، صورت پاک و بدون لکه و جوش خواهد شد.

کبد وظیفه تنظیم هورمون ها را در بدن به عهده دارد. مصرف عرق کاسنی سبب تنظیم هورمون ها می شود. برخی از جوش ها به دلیل به هم ریختن تنظیم هورمونی بدن ایجاد می گردند. مصرف عرق کاسنی این جوش ها را درمان می کند.

مصرف عرق کاسنی به دلیل ویتامین C و E موجود در آن، موجب رفع چین و چروک صورت می شود.

عرق کاسنی برای خانم های باردار و شیرده

مصرف عرق کاسنی سبب تحریک قاعدگی در خانم ها شده اما مصرف بیش از اندازه آن در خانم های باردار خطر سقط جنین را افزایش می دهد.

مصرف بیش از اندازه عرق کاسنی در دوران شیردهی برای نوزاد مضر است زیرا ترکیبات درون عرق کاسنی از طریق شیر مادر به بدن نوزاد انتقال خواهند یافت.

کاسنی در بارداری

طریقه مصرف عرق کاسنی

بهتر است عرق کاسنی را با آب در دمای معمولی، هر روز صبح ناشتا قبل از صبحانه بنوشید تا سبب افزایش دریافت مواد مغذی از گیاه کاسنی شود.

عرق کاسنی و شاتره :

شربت کاسنی و شاتره دارای ویتامین و مواد معدنی فراوان بوده و برای پاکسازی کبد و برای افراد گرما زده و افرادی که تب صفراوی یعنی مزاج گرم و خشک مفید است. برای تهیه شربت کاسنی شاتره :

عرق شاتره، عرق کاسنی هر کدام یک لیتر را با نصف لیوان گلاب، نصف لیوان عرق بیدمشک و یک لیوان سکنجبین ترکیب کنید و هنگام خوردن به مقدار دلخواه لیمو ترش به آن اضافه کنید. از این شربت روزی سه لیوان و نیم ساعت قبل از غذا یا 2 ساعت بعد از غذا بنوشید.

مضرات عرق کاسنی

خواص معجزه آسای عرق کاسنی

4.3646
این مطلب مفید بود ؟55888
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک/ح.ب/ن
وبگردی