عوارض سزارین
سزارین فقط باید برای کسانی که توانایی زایمان طبیعی ندارند انجام شود ولی متاسفانه امروزه خیلی از خانم ها بدون توجه به عوارض آن سزارین را انتخاب می کنند.

عوارض سزارین هم برای مادر هم برای نوزاد

یکی از بیشترین عمل های جراحی در ایران عمل سزارین است.اغلب مادران باردار بدون توجه به عوارض احتمالی، این نوع زایمان را ترجیح می دهند. زایمان سزارین با جراحی انجام می شود که در طی آن برای خارج کردن نوزاد، شکم را برش می دهند.

قبل از زایمان عمل جراحی سزارین و تاریخ دقیق آن توسط پزشک مشخص می شود و معمولا برای افرادی انجام می شود که توانایی زایمان طبیعی را ندارند و البته بسیاری از اوقات تا روز زایمان نیاز فرد را به سزارین نمی توان تشخیص داد. اگر باردار هستید، برای خود مشخص کنید که از سزارین چه توقعی دارید که آمادگی لازم را به شما می دهد.

زایمان سزارین

خطرات و عوارض سزارین

سزارین می تواند خطراتی را برای جنین ایجاد کند و البته این موضوع به این معنا نیست که این اتفاق برای بچه شما هم می افتد اما معمولا خطرات آن بیشتر از زایمان طبیعی است و پس حتما با ماما یا پزشک خود صحبت کنید و خطرات آن را بررسی کنید. چنانچه در این بخش از بارداری و نوزاد در نمناک گفته ایم خطرات سزارین را از دو جنبه می توان بررسی کرد که یکی از آن ها برای مادر و دیگری برای فرزند است. 

عوارض و خطرات سزارین برای مادر 

عوارضی که زایمان به روش سزارین برای مادر دارد شامل مواردی است از قبیل : 

عفونت زخم و خط برش شکم

معمولا با برش ایجاد شده خونریزی در این قسمت به وجود می آید که اگر فرد دچار کمبود پلاکت باشد، می تواند با مشکلاتی بعد از خونریزی مواجه شود. 

لخته شدن خون

ممکن است بعد از سزارین با مشکلاتی مثل ازدیاد خون در پاها مواجه شوید که باعث لخته شدن آن می شود و می تواند درد، تورم و حتی مشکلاتی را برای ریه و تنفس فرد ایجاد کند.

تورم پاها

مشکلاتی که به جراحی ختم میشوند

مشکلات مربوط به لوله های رحمی و کلیه که فقط با جراحی درمان می شود از عوارض سزارین است که در نوع خود مشکل ساز خواهد بود . 

حمله قلبی

در میان عوارض گزارش شده ناشی از سزارین ، مشکلات و حملات قلبی نیز به چشم می خورد .

مشکلات بارداری های آینده

مشکلات برای باردار شدن در آینده مثل پلاکت پایین خون، ناباروری و سقط جنین از عوارض سزارین می باشد. 

زایمان زودرس

سزارین می تواند در بارداری های آینده باعث زایمان زودرس نیز بشود و این موارد معمولا احتمالی بین 2 تا 15 درصد دارد. البته که وجود مشکل برای بارداری بعدی احتمال کمی دارد و این افراد می توانند زایمان بعدی خود را طبیعی هم انجام دهند اما گاهی اوقات پزشک توصیه می کند که بارداری بعدی را هم سزارین انجام دهند.

بارداری

احتمال باز شدن زخم ها

ممکن است که دیواره رحم نیز بعد از بارداری به دلیل مقدار خون بالا با مشکل و پارگی سطحی روبرو شود. 

خونریزی

ممکن است بعد از این دوران مادر با خونریزی بیش از حد شدید روبرو شود. 

خطرات سزارین برای نوزاد

برش روی پوست که در طول جراحی ایجاد می شود و می تواند سریعا بعد از جراحی بهبود پیدا کند اما ممکن است خطراتی برای نوزاد وجود داشته باشد که شامل موارد زیر است:

سزارین

مشکلات تنفسی

این مشکل بیشتر برای کودکانی رخ می دهد که زودتر از هفته 39 بارداری متولد می شوند و مشکلات تنفسی برای بعضی از افراد بیشتر پیش می آید و کودکان در این مورد نیاز به دستگاه دارند پس حتما با مامای خود در این مورد و نگرانی هایتان صحبت کنید. 

آسیب هنگام جراحی

این آسیب ها نادر است اما ممکن است هنگام جراحی به پوست نوزاد آسیب برسد.

عوارض سزارین برای مادر و نوزاد جدی تر از تصور شماست

3.9114
این مطلب مفید بود ؟8925
منبع : mayoclinic / tommys / nhs / بخش سبک زندگی نمناک /ن /آ /ف.ن
برچسب : سزارین
وبگردی