برو به :
نمناک بهداشت و سلامتتازه های سلامت نتیجه آزمایش تیروئید را تفسیر کنید
آزمایش تیروئید ، تفسیر آزمایش تیروئید
اگر از تیروئید پر کار یا تحت فعال رنج می برید باید آزمایش تیروئید انجام دهید که خودتان می توانید نتیجه آزمایش را تفسیر کنید.
بازدید : 1,627 نفر

آزمایش تیروئید را چگونه تفسیر کنیم؟

تیروئید، غده پروانه ای شکل واقع در گردن است که هورمون تیروئید تولید می کند اختلالات تیروئید سبب می شود که این غده هورمون بیش از حد یا خیلی کم تولید کند که بسیاری از توابع در بدن شما از ضربان قلب تا سوخت و ساز بدن شما را بعهده دارد.


اگر دکتر شما فکر می کند شما از تیروئید پر کار یا تحت فعال رنج می برید او ممکن است آزمایش هایی را برایتان سفارش دهد خواندن نتایج مانند یک کار پیچیده به نظر می رسد به یاد داشته باشید که تنها دکتر شما می تواند بیماری تیروئید را تشخیص دهد بنابراین مطمئن شوید که شما را با او در مورد نتایج و آغاز درمان در صورت لزوم بحث خواهید کرد.
 
 
آزمایش تیروئید

انجام آزمایش تیروئید و تفسیر آن

 

تفسیر نتیجه آزمایش تیروئید:

 

1. آیا TSH شما در محدوده طبیعی است؟

آزمون اول تیروئید که به طور کلی توسط پزشکان گرفته می شود TSH است TSH مخفف "هورمون تحریک کننده" است که توسط غده هیپوفیز ایجاد شده و تیروئید را تحریک به ایجاد و انتشار هورمون T4 و T3 می کند.


TSHرا می توان به "موتور" غده تیروئید تشبیه کرد که میزان هورمون تیروئید، سنتز و انتشار آن به داخل بدن را تعیین می کند.

مقدار نرمال برای TSH بین 0.4 - 4.0 mIU / L است.

اگر TSH شما در این محدوده است که نشانه خوبی است با این حال، ارزش TSH نرمال به طور کامل مشکلات تیروئید را رد نمی کند مقادیر حداکثر نرمال TSH می تواند مشکلات بالقوه تیروئید که در حال تکامل است را نشان دهد.

با توجه به تعامل پیچیده از هورمون های مختلف که به عملکرد تیروئید کمک می کند.

اکثر مشکلات تیروئید نیاز به دو یا چند آزمایش برای شناسایی و تشخیص دارد حتی اگر TSH شما طبیعی است دکتر شما ممکن است انجام آزمایش های بیشتری را سفارش دهد اگر او هنوز هم گمان می کند که شما ممکن است یک مشکل تیروئید داشته باشید.


2. تفسیر آزمایش با TSH بالا چیست؟

TSH به تیروئید می گوید که T4 و T3 بیشتری تولید کند هورمونهایی آزاد شده از تیروئید (به فرمان TSH) درسراسر بدن عمل می کنند. اگر تیروئید شما تحت فعال است سپس آن به اندازه کافی T4 و T3 زیاد آزاد نمی کند بنابراین غده هیپوفیز TSH بیشتری آزاد خواهد کرد و جبران خواهد کرد.


بنابراین، یک TSH بالا ممکن است نشانه ای از کم کاری تیروئید (وضعیتی که در آن غده تیروئید شما مقادیر ناکافی از هورمون تولید می کند) باشد.

با این حال، برای اعلام چنین تشخیصی نیاز به بررسی بیشتر می باشد.


3. به علائم و نشانه های کم کاری تیروئید نگاه کنید

علاوه بر خواندن TSH بالا، کم کاری تیروئید نیز بسیاری از نشانه های بالینی را نشان می دهد دکتر شما هر یک از علائم زیر یا نشانه های مشکوک به کم کاری تیروئید را می گوید:


  • افزایش حساسیت به سرما
  • خستگی
  • افزایش وزن غیر قابل توضیح
  • پوست خشک غیر منتظره
  • یبوست
  • درد و خشکی عضلانی
  • درد و تورم مفاصل
  • افسردگی و یا سایر تغییرات خلق و خوی
  • با سرعت کمتری ضربان قلب عادی
  • نازک شدن مو
  • تغییرات چرخه قاعدگی
  • تفکر و یا صحبت کردن آهسته

 

آزمایش تیروئید

انجام آزمایش تیروئید و تفسیر آن


4. تفسیر آزمایش با TSH بسیار کم چیست؟

از سوی دیگر، اگر شما TSHبسیار پایین داشته باشید آن ممکن است پاسخ بدن برای هیپوفیز شما به تولید TSH کمتر به علت هورمون های تیروئید T3 و T4 بیش از حد در بدن باشد به این ترتیب TSH پایین ممکن است نشانه پرکاری تیروئید (تولید بیش از حد هورمون تیروئید) باشد.


باز هم، برای اعلام چنین تشخیص آزمایش خون بیشتری مورد نیاز خواهد بود.

خواندن TSH به تنهایی می تواند پزشک شما را در مسیری خاص قرار دهد اما به خودی خود آن که معمولا تشخیصی نیست.


5. به علائم و نشانه های پرکاری تیروئید توجه داشته باشید

پرکاری تیروئید علاوه بر خواندن TSH پایین، بسیاری از نشانه های بالینی را ارائه می دهد دکتر شما هر یک از علائم زیر یا نشانه های مشکوک به پر کاری تیروئید را می گوید:


  • ضربان قلب سریع تر از عادی
  • کاهش وزن بدون دلیل
  • افزایش اشتها
  • تعریق
  • لرزش، اغلب در دست
  • اضطراب، تحریک پذیری و یا سایر تغییرات خلق و خوی
  • خستگی
  • حرکات روده اغلب مکرر
  • غده تیروئید بزرگ شده ( که می تواند در گردن شما احساس و یک "گواتر" نامیده می شود)
  • مشکل خواب
  • برآمدگی چشم و یا بیرون زده بیش از حد معمول (این علامت در نوع خاصی از پرکاری تیروئید به نام بیماری گریوز است به طور خاص، اختلالات چشم است به نام "افتالموپاتی گریوز است")


6. از مقدار TSH خود را برای نظارت بر درمان مستمر تیروئید استفاده کنید

اگر شما با یک اختلال تیروئید تشخیص داده شده اید و در حال دریافت درمان برای آن هستید دکتر شما به احتمال زیاد توصیه خواهد کرد که شما آزمون TSH را به طور منظم برای بررسی اثربخشی درمان انجام دهید با نظارت مداوم همچنین می توانید اطمینان حاصل کنید که سطح TSH شما در محدوده هدف است.


درمان برای شرایط کم کاری و پرکاری تیروئید بسیار متفاوت هستند.

محدوده هدف برای درمان تیروئید معمولاً یک TSH بین 0.4 - 4.0 mIU / L است اگر چه این ممکن است بسته به نوع اختلال تیروئید شما متفاوت باشد.

شما به احتمال زیاد در آغاز درمان خود مراقبتهای بیشتری دریافت خواهید کرد زمانی روال TSH شما کاملا سازگار می شود در آن موقع نظارت کمتر ممکن است مناسب باشد معمولاً در حدود یک بار در هر 12 ماه مناسب است.


7. بررسی کنید که آیا T4 شما در محدوده طبیعی است.

T4 از رایج ترین هورمون های است که اندازه گیری می شود و به طور مستقیم توسط غده تیروئید تولید می شود و پس از آن در سراسر بدن در گردش است محدوده طبیعی T4 آزاد بین 2.8 - 0.8 ng / dL است.


مقدار دقیق ممکن است بسته به آزمایشگاه و فرم خاص انجام آزمون متفاوت باشد.

با این حال، برای بسیاری از نتایج آزمایشگاهی، در کنار آنها یک محدوده نرمال تعیین شده است به طوری که شما به راحتی می توانید ببینید که آیا T4 شما پایین، عادی و یا بالا است.


8. تفسیر ارزش T4 در رابطه با ارزش TSH چیست؟

اگر مقدار TSH شما غیر طبیعی بالا باشد ممکن است نشان دهنده کم کاری تیروئید باشد یک T4 کم تشخیص هیپوتیروئیدی را پشتیبانی می کند از سوی دیگر، اگر مقدار TSH شما به طور غیر طبیعی کم باشد ممکن است نشان دهنده پرکاری تیروئید باشد یک T4 بالا تشخیص پرکاری تیروئید را پشتیبانی کند.


9. ارزیابی ارزش T3 در موارد پرکاری تیروئید ممکن است.

T3، هورمون دیگر تولید شده توسط غده تیروئید است اما به طور کلی در مقادیر قابل توجهی کمتر از T4 است T4 از هورمون های اصلی تیروئید است و مورد استفاده در تشخیص بیماریهای تیروئید است بعضی از موارد پرکاری تیروئید (در بیماری های خاص) وجود دارد که به طور قابل توجهی T3 بالا می رود و T4 طبیعی باقی مانده است و این زمانی است که اندازه گیری T3 بسیار مهم می شود.


اگر T4 طبیعی است اما TSH کم است T3 بالا می تواند تشخیص پرکاری تیروئید را اعلام کند.

در حالی که T3 می تواند اطلاعات ارزشمندی در تشخیص پرکاری تیروئید ارائه دهد آن برای تشخیص کم کاری تیروئید کمک نمی کند.

T3 آزاد به طور معمول بین 2.3 - 4.2 pg / mL در بزرگسالان بالای 18 سال است.

باز هم، تعداد دقیق ممکن است بسته به آزمایشگاه و فرم خاصی از آزمون باشد که انجام آن ها متفاوت است با این حال، برای بسیاری از نتایج آزمایشگاهی، در کنار آنها یک محدوده نرمال تعیین شده است به طوری که شما به راحتی می توانید ببینید که آیا T3 شما پایین، عادی و یا بالا است.


10. تفسیر آزمایش آنتی بادی تیروئید برای افتراق بین انواع مختلفی از بیماری تیروئید.

اگر شما با یک اختلال تیروئید تشخیص داده شده اید دکتر شما به احتمال زیاد یک سری سفارش از تحقیقات دیگر برای تیروئید به منظور بررسی بیشتر و اعلام تشخیص سفارش دهد آزمایش آنتی بادی که معمولا انجام می شود ممکن است منجر به تشخیص سرنخ های مهمی در تیروئید شود.


آزمایش آنتی بادی تیروئید می تواند به تمایز بین انواع تیروئیدیت و نیز شرایط خود ایمنی تیروئید کمک کند.

TPO آنتی بادی پراکسیداز تیروئید که ممکن است در شرایط تیروئید خود ایمنی مانند بیماری گریوز یا تیروئیدیت هاشیموتو افزایش یابد.

TG (آنتی بادی تیروگلوبولین) نیز ممکن است در بیماری گریوز یا تیروئیدیت هاشیموتو افزایش یابد.

TSHR (آنتی بادی گیرنده TSH) ممکن است در بیماری گریوز افزایش یابد.
 
 
 
آزمایش تیروئید

انجام آزمایش تیروئید و تفسیر آن


11. آیا کلسی تونین شما اندازه گیری می شود.

آزمون کلسی تونین ممکن است برای بررسی بیشتر مشکلات تیروئید باشد. کلسی تونین ممکن است در موارد سرطان تیروئید ( به علت زمینه ای پشت اشکال مختلف از اختلال عملکرد تیروئید ) افزایش یابد ارزش کلسی تونین نیز ممکن است در موارد هیپرپلازی سلولهای C بالا باشد که شکل دیگری از رشد غیر طبیعی سلول در غده تیروئید می باشد.

انجام سونوگرافی، نمونه برداری و یا آزمایش ید برای اعلام تشخیص تیروئید است

در حالی که آزمایش خون می تواند به پزشکان اطلاعات ارزشمند برای شناسایی و تشخیص مشکلات تیروئید ارائه دهد مواردی که در آن تحقیقات گسترده تر برای تعیین دقیق مشکل مورد نیاز است پزشک شما به شما توصیه تست بیشتر، مانند سونوگرافی تیروئید، نمونه برداری و یا آزمایش ید را دارد.

سونوگرافی تیروئید ممکن است برای شناسایی گره های تیروئید مورد استفاده قرار گیرد اگر هر گره پیدا شود سونوگرافی می تواند این بینش را بدهد که آیا آنها ندول (پر از مایع) جامد یا کیستیک است که هر دو نیاز به حالت های مختلف درمان دارند سونوگرافی نیز می توانید برای نظارت بر هر گونه رشد و یا تغییرات ندول در طول زمان استفاده شود.

بیوپسی تیروئید می تواند یک نمونه گیری از ندول های مشکوک برای رد کردن احتمال سرطان باشد.

اسکن جذب ید می تواند اندازه گیری کند که کدام نواحی از تیروئید بطور مناسب فعال می باشد همچنین می توانید مناطق غیر فعال و یا بیش فعال شناسایی کند.

نتیجه آزمایش تیروئید را تفسیر کنید

45
منبع : رژیم سلامتی/ی
این مطلب مفید بود ؟ 4 1
نظر کاربران
نظر خود را بنویسید ...

توجه : ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.

کد امنیتی
ارسال نظر
انصراف