سرطان مری | درمان سرطان مری با طب سنتی و انواع آن
همه چیز درباره سرطان مری (Esophageal cancer) از علائم تا راههای درمان و پیشگیری
می خواهیم همه چیز را در باره سرطان مری بدانیم پس ابتدا باید به سوالات رایج این زمینه پاسخ داده شود ، سوالاتی شامل:
- سرطان مری چیست و چه نشانه و علائمی دارد ؟
- سرطان مری یا سرطان ازوفاژ چه افرادی را بیشتر درگیر می کند؟
- روش های تشخیص سرطان مری توسط پزشک کدام اند؟
- آیا سرطان مری قابل درمان است؟ از چه روشی؟
- افراد مبتلا به سرطان مری چقدر عمر می کنند؟
- راههای پیشگیری از سرطان مری چیست؟
تمامی نکات مهم برای سرطان مری
سرطان مری چیست ؟
سرطان مری یا سرطان "ازوفاژ" ، بیماری است که در قسمتی از دستگاه گوارش اتفاق می افتد که حلق را به معده متصلمی سازد . این قسمت که مری نام دارد به شکل یک لوله است .سرطان مری زمانی رخ می دهد که سلول های سرطانی در مری منتشر شوند. غذاها از طریق مری از دهان به معده منتقل می شوند. این سرطان از بخش درونی مری آغاز می شود و می تواند تا سطح بیرونی مری و سایر نقاط بدن منتشر شود.
سرطان مری(Esophageal cancer) با چه علائم و نشانه هایی آغاز می شود؟
علائم سرطان مری :
- درد قفسه سینه
- فشار یا سوزش
- کاهش وزن بدون تلاش
- به سختی قورت دادن ، تپش خرخر - سرفه ، قلب یا سو هاضمه
- سرطان زودرس به طور معمول هیچ نشانه ی ندارد .
علل ابتلا به سرطان مری:
انواع سرطان مری :
- سیگار کشیدن
- تغییراتی در سلولها
- چاقی
- نوشیدن الکل
- رفلکس کیسه صفرا
- بلع دشوار به دلیل اسفنکتر مری
- عادت به نوشیدن مایعات داغ
- نخوردن میوه و سبزیجات
- تشعشاتی که برای درمان سینه یا شکم استفاده می شود
مشکلات و عوارض فرد مبتلا به سرطان مری :
راه های پیشگیری از سرطان مری :
چه روشها و اقداماتی به کنترل بیماری و درمان آن کمک می کند ؟
- روش های زیر ممکن است به تخفیف و کنترل علایم شما کمک نمایند .- وعده های غذایی کم حجم اما مکرر داشته باشید.
- توصیه های پزشک مشاور تغذیه خود را رعایت نمایید تا غذاهایی میل کنید که قدرت شما را حفظ می نمایند و بعد از درمان درمان به شما مواد غذایی اضافی را که برای کمک به ترمیم و بهبود شما لازم هستند ، می رسانند .
- استراحت و خواب کافی داشته باشید .
- اگر پزشک برای شما داروی ضد درد تجویز کرده است آن را مصرف نمایید .
- در طی درمان و دوره بعد از آن، نگاه مثبت و امیدوار خود را به آینده حفظ نمایید .
کنترل سرطان مری با درمان های موجود اندکی مشکل است. بنابر این بسیاری از پزشکان توصیه می کنند که بیماران در آزمایش های بالینی برای پیدا کردن روش های بهتر درمانی شرکت کنند. شرکت در این آزمایش ها اقدام مهمی برای تمامی بیماران مبتلا به این سرطان می باشد.
ممکن است تیمی متشکل از چندین متخصص در درمان بیمار شرکت کنند. پزشک ممکن است بیمار را به متخصص دیگری ارجاع دهد. فرد ممکن است بخواهد توسط یک متخصص سیستم گوارشی معاینه شود. متخصص دیگری که در درمان مبتلایان به سرطان مری نقش دارند عبارتند از:جراح قفسه ی سینه، جراح انکولوژیست، متخصص رادیوتراپی-انکولوژی، پرستار انکولوژی یا متخصص تغذیه نیز ممکن است در کادر درمانی بیمار باشند. اگر مسیر هوایی فرد توسط سرطان مسدود شود فرد به متخصص سیستم تنفسی ارجاع داده می شود.
درمان سرطان مری با جراحی
چند نوع عمل جراحی برای سرطان مری وجود داردکه انتخاب آنها به محل واقع شدن تومور به مری بستگی دارد. جراح ممکن است تمام مری و یا فقط بخشی از آن را که حاوی تومور است خارج کند. معمولا جراح بخشی از مری را به همراه غدد لنفاوی و بافت های اطراف آن خارج می کند. بخشی از معده و یا حتی تمامی آن نیز ممکن است خارج شود. فرد می تواند در مورد این جراحی با پزک خود مشورت کند. پزش برشی را در فقسه ی سینه و یا شکم فرد برای خارج کردن تومور می زند. در اغلب موارد پزشک معده را بالا می کشد و آن را به باقی مانده ی مری متصل می کند و یا از قسمتی از روده ها برای اتصال مری به معده استفاده می کند. در صورت خارج کردن معده، جراح از قسمتی از روده ی فرد برای اتصال باقی مانده ی مری به روده ی کوچک فرد استفاده می کند. حین جراحی پزشک ممکن است لوله ای را جهت غذا رساندن به بدن فرد به روده ی وی وصل کند. این لوله کمک می کند تا مواد غذایی مورد نیاز فرد برای بهبودی کامل به بدن وی برسد.
فرد ممکن است تا چندین روز پس از جراحی احساس درد داشته باشد. اما از مسکن ها برای کاهش درد استفاده می شود. قبل از انجام جراحی فرد باید با کادر درمانی خود درباره ی روش های تسکین این درد مشورت کند. این روش ها پس از جراحی برای تسکین درد فرد استفاده خواهند شد.
کادر درمانی محل های برش و جراحی را از لحاظ نشت کردن مواد غذایی بررسی خواهد کرد. آنها همچنین پنومنی و سایر عفونت ها، مشکلات تنفسی، خون ریزی و مشکلات دیگر را نیز بررسی می کنند و در صورت نیاز درمان های اضافی را تجویز می کنند.
بسته به نوع جراحی مدت زمان بهبودی فرد پس از جراحی می تواند برای هر فرد متفاوت باشد ولی بیمار معمولا حداقل یک هقته در بیمارستان بستری می ماند.
درمان سرطان مری با طب سنتی
به منظور درمان سرطان مری با طب سنتی روشهای زیر را زیر نظر پزشک متخصص و با تجربه طب سنتی پیگیری کنید.
صبح ها میخک (قرنفل) میل کنید.
شب قبل از خواب برگ سداب بخورید.
مصرف سبزی های دارای برگ سبز تیره، سیب، گیلاس، انگور، خربزه، پیاز، نخودفرنگی، انواع لوبیا، آلو و کدو حلوایی
داروهای شافیه، سنای مکی، طریفل، ثفا (داروی ترکیبی) نیز برای درمان مورد استفاده قرار می گیرند که باید زیر نظر پزشک متخصص با تجربه طب سنتی تجویز و مصرف شوند