لقاح مصنوعی
ای وی اف (IVF) یکی از روش های کمک به باروری می باشد. IVF تکنیکی است که باعث میشود فرایند لقاح به درستی انجام شود.

آیا می دانید بالاترین درصد موفقیت ای وی اف (IVF) در ایران متعلق به کدام مرکز است؟!

اگرچه بسیاری از زوجین چند ماه پس از اقدام به بارداری می توانند باردار شوند، اما گروه دیگری از زوجین برای باردار شدن مشکل دارند و در حال مبارزه برای درمان ناباروری هستند. روش های درمانی متعددی از قبیل درمان های دارویی و روش های کمک باروری از قبیل IUI برای درمان ناباروری وجود دارند؛

اما برخی از زوجین به روش های پیشرفته تری برای درمان ناباروری خود نیاز دارند، پزشکان درچنین مواردی از روش کمک باروری IVF استفاده می کنند. در واقع IVF تکنیکی است که می تواند به آرزوی پدر و مادر شدن بسیاری از زوجین نابارور را برآورده کند.

در طی لقاح آزمایشگاهی (ای وی اف)، تخمک مادر در شرایط آزمایشگاهی با اسپرم مرد، بارور می شود. سپس یک یا چند تخمک بارور شده به داخل رحم منتقل می گردد. اولین نوزاد با استفاده از روش کمک باروری IVF، در سال 1978 بدنیا آمد.

از آن زمان تا کنون حدود 8 میلیون انسان در سراسر جهان با کمک تکنینک ای وی اف متولد شده اند.در ادامه به اختصار مراحل ای وی اف را ذکر می کنیم، اما برای داشتن اطلاعات بیشتر می توانید به صفحه درمان ناباروری با آی وی اف (IVF) سایت مرکز ناباروری مام مراجعه نمایید.

مراحل ای وی اف:

روش ای وی اف می تواند تنها گزینه مناسب برای درمان ناباروری خانم هایی که دارای انسداد لوله های رحمی، اختلالات تخمک گذاری، کاهش ذخیره تخمدان و تخمک با کیفیت پایین هستند، باشد. معمولا سیکل IVF حدود دو هفته طول می کشد، اما گاهی ممکن است مدت زمان بیشتری برای انجام این روش نیاز باشد. مراحل ای وی اف عبارتند از:
  • تحریک تخمدان ها برای تخمک گذاری:در این مرحله، داروهایی جهت تحریک کردن تخمدان ها برای تخمک گذاری تجویز می گردد. همچنین آزمایش خون و سونوگرافی جهت بررسی سطح هورمون ها، تعداد و رشد فولیکول ها و نیز بررسی ضخامت آندومتر انجام می گیرد.

  • تزریق هورمون hCG:حدود 8 تا 14 روز پس از تحریک تخمک گذاری، داروی گنادوتروپین کوریونی (hCG) برای کمک به آزاد شدن تخمک های بالغ، تزریق می گردد. 

  • عمل تخمک گیری یا پانکچر:36 ساعت پس از تزریق hCG، تخمک ها با استفاده از سونوگرافی واژینال ارزیابی و در صورت داشتن رشد کافی از تخمدان خارج می شوند. مرحله تخمک گیری یا پانکچر معمولا 20 تا 30 دقیقه طول می کشد. پس از انجام عمل تخمک گیری، بیمار باید از انجام فعالیت های پرتحرک و رابطه جنسی خودداری نماید. 

  • مرحله لقاح:دراین مرحله تخمک های گرفته شده و اسپرم های مرد در ظروف آزمایشگاهی مخصوص لقاح داده می شوند. در صورتی که تعداد اسپرم های مرد کم باشد، در این مرحله یک اسپرم به صورت مستقیم به درون تخمک تزریق می گردد که به این روش، میکرواینجکشن یا ICSI می گویند. مرحله لقاح، یکی از مهم ترین مراحل ای وی اف می باشد که کیفیت تجهیزات، ابزار و محیط آزمایشگاه جنین شناسی مرکز ناباروری، نقش بسیار زیادی در انجام موفق آن دارند. در این مرحله باید بتوان شرایطی مشابه شرایط رحم را برای تخمک های لقاح یافته فراهم نمود.

  • انتقال جنین:معمولا 3 تا 5 روز پس از لقاح، جنین یا جنین های تشکیل شده در مرکز ناباروری و توسط پزشک متخصص ناباروری، به داخل رحم خانم منتقل می شوند. 
  • انجام آزمایش خون بارداری:دو هفته پس از انجام IVF، بیمار تست بارداری انجام می دهد تا مشخص شود که آیا IVF موفقیت آمیز بوده است یا خیر.

عوامل مؤثر بر درصد موفقیت ای وی اف:

درصد موفقیت ای وی اف به عوامل متعددی بستگی دارد. مهمترین عوامل موثر بر درصد موفقیت ای وی اف عبارتند از:
  • سن بیمار:به این صورت که با کاهش سن بیمار (به خصوص در زنان کمتر از 35 سال)، درصد موفقیت ای وی اف افزایش می یابد؛ زیرا هرچه سن بیمار بالاتر باشد، تخمدان ها کمتر به داروهای هورمونی پاسخ می دهند، همچنین کیفیت تخمک ها نیز کاهش می یابد. درصد موفقیت ای وی اف در سنین مختلف به شرح ذیل است:
9/53 درصد در زنانی که سن آنها کمتر از 35 سال است؛
26 تا 2/40 درصد در زنانی که سن آنها 35 تا 40 سال است؛
9/3 تا 6/12 درصد در زنانی که سن آنها بیشتر از 41 سال است.
  • ذخیره تخمدان:هرچه ذخیره تخمدانی بیمار بیشتر باشد، درصد موفقیت ای وی اف افزایش می یابد.

  • شرایط لوله های رحمی (فالوپ):هرچه لوله های رحمی سالم تر باشند، درصد موفقیت ای وی اف نیز افزایش می یابد. در صورت وجود انسداد در لوله رحمی، انجام عمل جراحی سالپنژکتومی پیش از IVF، درصد موفقیت ای وی اف را افزایش می دهد. 

  • سبک زندگی:هرچه سبک زندگی بیمار سالم تر باشد، درصد موفقیت ای وی اف افزایش می یابد.

  • انتخاب مرکز ناباروری پیشرفته و مجهز:یکی از نکات قابل توجه در روند درمان با کلیه روش های کمک باروری این است که درصد موفقیت ای وی اف در مراکز ناباروری مختلف، یکسان نمی باشد و عوامل مختلفی در افزایش درصد موفقیت کلیه تکنیک ها و در واقع افزایش نرخ باروری یک مرکز درمانی تآثیرگذارند. مرکز درمان ناباروری مام با استفاده از تجهیزات به‎روز در بخش های مختلف مانند اتاق عمل ها، ازمایشگاه های جنین شناسی و آندرولوژی، سونوگرافی و دیگر بخش ها، توانسته نرخ باروری و درصد موفقیت ای وی اف بسیار بالایی را در ایران کسب نماید.

راه های افزایش شانس موفقیت در IVF:

عوامل مختلفی می توانند سبب افزایش شانس موفقیت در IVF شوند. از مهمترین راه های افزایش شانس موفقیت درIVF  می توان به موارد زیر اشاره کرد:
  • داشتن وزن مناسب برای بارداری:حفظ وزن بدن در محدوده طبیعی، یکی از راه های افزایش شانس موفقیت در IVF است. درصد موفقیت ای وی اف در افرادی که BMI آنها بیشتر از 35 و کمتر از 18 است، کاهش می یابد. همچنین افزایش وزن، امکان بررسی دقیق تخمدان ها و همچنین عمل تخمک گیری را طی مراحل ای وی اف دشوار می نماید.
  • بهبود کیفیت اسپرم:استفاده از مولتی ویتامین، حفظ وزن طبیعی و پوشیدن لباس مناسب سبب بهبود کیفیت اسپرم در مردان می گردد که خود، عامل افزایش شانس موفقیت در IVF می باشد. همچنین استخراج اسپرم مستقیما از بیضه، نیز شانس موفقیت در IVF را افزایش می دهد. 
  • پزشک متخصص و مرکز ناباروری مجهز:درمان ناباروری زیر نظر یک پزشک متخصص و مجرب تأثیر چشمگیری در افزایش شانس موفقیت در IVF دارد. بیمار باید بتواند با پزشکی خود ارتباط عاطفی خوبی برقرار نماید و پزشک نیز باید درکنار به کارگیری تبحر و تخصص خود، توانایی برقراری ارتباطی خوب و دوستانه را با بیمار داشته باشد. همچنین مرکز ناباروری و آزمایشگاه جنین شناسی، باید تجهیزات کافی برای بررسی و حفظ جنین های بیماران را داشته باشد. بهتر است قبل از شروع فرآیند درمان، به طور مفصل در مورد مرکز ناباروری منتخب خود تحقیق کنید.

  • کاهش استرس و اضطراب:داشتن استرس زمینه ای می تواند هم بر روی بارداری طبیعی و هم بارداری با روش های کمک باروری تاثیر بگذارد. کاهش استرس در طی مراحل ای وی اف، سبب افزایش شانس موفقیت در IVF می شود. مطالعات متعددی نشان داده اند که مشاوره های روانشناسی می تواند باعث کاهش استرس می شود. همچنین انجام فرآیند درمان ناباروری در فضایی آرام، صمیمی و شاد، خود تأثیر زیادی در کاهش استرس بیمار دارد.

  • عدم استعمال دخانیات:سیگار کشیدن سبب کاهش کیفیت اسپرم و تخمک می شود، بنابراین درصد موفقیت ای وی اف نیز کاهش می یابد. ترک مصرف سیگار کار آسانی نیست و به پشتیبانی خانواده و اطرافیان نیاز دارد و در صورت لزوم باید به مشاور مراجعه نمود. 
  • دریافت میزان کافی ویتامین D:بیش از 40 درصد افراد کمبود ویتامین D دارند که این امر بر روی قدرت باروری و نتیجه IVF تاثیر می گذارد. 
  • داشتن صبر و بردباری:یکی دیگر از راه های افزایش شانس موفقیت در IVF صبور بودن بیمار است. برخی از بیماران برای انتقال جنین به بیش از یک سیکل IVF نیز دارند و حتی ممکن است نتایج از یک سیکلIVF  با سیکل دیگر متفاوت باشد. اگر سیکل اولیه ای وی اف موفقیت آمیز نباشد، پزشک ممکن است برای بهینه سازی سیکل بعدی از دارو استفاده کند. این مهم است که وقتی روند درمان به خوبی پیش نمی رود، بیمار خود را سرزنش نکند و روحیه خود را حفظ کند. همچنین گاهی در صورت پیچیده و دشوار شدن شرایط، مراجعه به مشاوره روانشناسی طی روند درمان نیز توصیه می گردد. مرکز ناباروری مام دارای کلینیک ذهن بارور می باشد که در صورت ایجاد چنین شرایط سختی از نظر روحی به بیماران کمک می کند.مرکز درمان ناباروری مام با هدف بهبود قدرت باروری و درمان نازایی، با الگو برداری از مراکز ناباروری پیشرفته دنیا طراحی شده است و مفتخر است که با مجموعه ای از متخصصین مجرب و حاذق این مرز و بوم، برای سلامت بیماران تلاش می کند و درصد موفقیت IVF بسیار بالایی را در ایران داراست.
کلیه خدمات مربوط به ناباروری، اعم از انجام روش های IVF، میکرواینجکشن، IUI، تعیین جنسیت جنین، عمل های جراحی تخصصی مانند لاپاراسکوپی و هیستروسکوپی، انواع سونوگرافی، آزمایش های تخصصی ژنتیک و غربالگری های بارداری، روش های مختلف مربوط به استخراج اسپرم در مردان و ... در کیفیت بسیار بالایی در این مرکز انجام می گیرد و مراجعین می توانند با اطمینان از مهارت پزشک خود و در فضایی آرام و دلنشین و به دور از استرس، به روند درمان خود بپردازند. 
 
مرکز درمان ناباروری

ازعوامل مؤثر بر افزایش درصد موفقیت ای وی اف (IVF)

4.715
این مطلب مفید بود ؟141
نظر سنجی برای این مطلب غیر فعال شده است
وبگردی