غذاهای ماه رمضان
مردم اغلب شهرهای مختلف کشور ایران در ماه مبارک رمضان با توجه به سنت و پیشینه شهر خود اقدام به تهیه غذا در این ماه عزیز می کنند.

غذاهای شهر های مختلف در ماه رمضان

زمانی که نگاهی به آداب و رسوم مختلف جای جای ایران می اندازیم در گوشه و کنار آن شاهد آداب و رسوم خاصی می شویم که هرکدام به صورت مجزا دارای پیشینه دور و درازی هستند. یکی از همین سنت های مهم که مربوط به همه اقوام ایرانی میباشد سنت زیبای غذایی در مناسبت های مختلف می باشد. به عنوان مثال زمانی که شب یلدا یا عید نوروز فرا می رسد تنوع غذایی در بین مردم شهرهای مختلف کشور کاملا مشهود می شود و به قدری این سنت ها لذت بخش و نوستالژی هستند که کمتر کسی می تواند آنها را نادیده بگیرد.

ماه رمضان نیز از این امر مستثنی نیست و یکی از مناسبت های مهمی است که در بین ایرانیان و کشورهای اسلامی دیگر آداب و رسوم خاصی را تداعی می کند. اکنون که ماه رمضان فرا رسیده است باز هم شور و حال خانواده های ایرانی در بجا آوردن یک سری رسم های قدیمی دو چندان شده است و مردم طبق پیشینه شهر خود این آداب و رسوم را به جا می آورند. نمناک نیز به همین بهانه در این مطلب اقدام به معرفی شهرهای مختلفی از ایران کرده است که مردمانشان در ماه رمضان سبک غذایی خاصی را تدارک می بینند، پس در این مطلب جذاب ما را همراهی کنید تا با تنوع غذایی شهرهای مختلف این کشور در ماه رمضان بیشتر آشنا شوید. برای مشاهده دستور پخت هرکدام از غذاها میتوانید با کلیک روی نام غذا وارد آشپزخانه نمناک شوید.

اردبیل

مهمترین غذای افطار مردم اردبیل در این ماه فرنی با مربای گل است. کدبانوهای اردبیلی پیش از شروع ماه رمضان با دستگاههای مخصوص یا هاون اقدام به پاک کردن برنج و خشک کردن گل محمدی می کنند. تا از گل محمدی در تهیه مربا و از آرد برنج در تهیه فرنی استفاده کنند. از جمله غذاهای دیگری که مردم اردبیل سفره های افطار خود را با آن ها رنگی می کنند می توان به آش دوغ، نان روغنی، پنیر و سبزی، سوپ حلیم، شله زرد ، آش رشته محلی و خرما های تزیین شده اشاره کرد.

آش رشته

کرمانشاه

غذای محبوبی که کرمانشاهی ها در ماه رمضان طبخ می کنند و نیاز به معرفی ندارد حلیم کرمانشاهی می باشد. به جرات می توان گفت که این غذا پای ثابت تمام سفره های افطاری کرمانشاهی ها میباشد. جدا از حلیم از جمله غذاهای دیگری که می توان مختص ماه رمضان در کرمانشاه اشاره کرد آش ترخینه ، شله زرد ، چنگال ، سیب پلو ، کوفته کرمانشاهی ، هریس و آش عباسعلی می باشد.

سیستان

از غذا های معروفی که در ماه رمضان در بین مردم سیستان رایج است و طرفداران بسیار زیادی دارد می توان به غذاهایی همچون شیر برنج ، شله زرد و نان برک اشاره کرد. جالب است بدانید سیستانی ها این غذاها را به طرز جالبی بین همدیگر پخش می کنند و در ایام ماه مبارک رمضان میهمان یکدیگر می شوند.

شیر برنج

تبریز

آش مخصوص "ایران آشی" و نان رمضان و فطیر پای ثابت سفره های مردم تبریز است عطر خوش ایناش زبان زد خاص و عام در این استان می باشد. کدبانوی های تبریزی انواع کلوچه ها، نان ها، کیک ها و همچنین شیرینی ها را برای سفره های افطار خود تدارک می بیند. "زنجفیلی کوکه" و فطیری به نام "نزیه" که یک نان مغز دار محسوب می شود و روی آن ردی از ته استکان، چنگال و یا قاشق به عنوان تزیین مشاهده می شود در این ایام تهیه می شوند و روزه داران روزه خود را با انواع عرقیات گرم ، چای نبات و گلاب، شیر، آب جوش با خرما افطار می کنند. ناگفته نماند که در ماه رمضان غذاهای رستورانی در سفره آذری ها جایگاهی ندارد.

از غذاهای معروف رایج دیگر در این ایام که در بین تبریزی ها رایج است می توان به انواع دلمه ، کوفته تبریزی ، آش ماست ، قایقاناق، اوماج آشی، شیر برنج، کتلت، ختایی، اهری ، حلوا  ، کوکو اشاره کرد.

زنجان

وعده ی افطار برای زنجانی ها حائز اهمیت می باشد و آنها برای مهیا کردن افطاری چه به صورت خانوادگی و چه مهمانی تدارک خاصی میبینند و البته وعده ی سحر نیز از این قاعده مستثنی نمی باشد. آش ترش ، آش کشک ، تاس کباب فرنی، کله پاچه، حلوا ، کله جوش ، پیاز آب، سوپ ، رنگینک ، از انواع غذاهایی است که در این شهر برای سحری و افطاری طبخ می شود. زنجانی ها افطار خود را با نمک آغاز می کنند و در انتها هم مقداری حلوا تناول میکنند. همچنین زنجانی ها با درست کردن "چای چورکی" یا همان "نان چایی" به سفره های خود برکت می بخشند.

غذای ماه رمضان

کرمان

از عمده ترین غذاهای کرمانی ها در ماه رمضان برای افطار آبگوشت می باشد و چنانچه کسی از مردم کرمان نذری در این ماه داشته باشد مقداری آبگوشت درست می کند و به مسجد برده و آن را بین مردم پخش میکند. البته کرمانی ها از شله زرد و قوتو یا همان قاووت هم به عنوان نذری استفاده می کنند. برنج، انواع خورشت و آبگوشت پای ثابت سفره های سحری و افطار کرمانی ها می باشد. جالب است بدانید که مردم بعضی از روستاهای کرمان معمولاً روزه خود را با غذاهای سنتی و سبک مثل انواع قاتُق باز می کنند که یکی از این قاتُق های پرطرفدار قاتُق نعنا نام دارد.

اصفهان

از غذا های رایجی که در ماه رمضان در اصفهان پخته می شوند می توان به غذاهایی همچون کله جوش ، بریانی ، خورش ماست ، شله زرد، آش شله قلمکار ، حلیم بادمجان ، شله بریان زیره، ماش و قمری و گوشت و لوبیا اشاره کرد. یکی از قدیمی ترین رسم های مردم نطنز در رمضان رسم حلیم پزان می باشد که در آن به روش سنتی اقدام به پختن حلیم می کنند و در وعده سحری یا افطار در بین روزه داران پخش می کنند. در این مراسم مردم یک روز قبل به خانه کسی که قرار است حلیم بپزد جمع می شوند و در پختن و توزیع آن به میزبان یاری می رسانند.

بریانی

رشت

رشت از شهرهایی است که از لحاظ غذایی تنوع بسیار بالایی دارد تا جایی که نام آن در یونسکو مطرح و ثبت شده است. از مهم ترین غذایی که مردم رشت در ماه رمضان طبخ می کنند می توان به باقلاقاتق اشاره کرد و کوکو، فرنی و انواع آش ها از دیگر غذاهایی است که در ماه رمضان سفره افطار مردم رشت را رنگین میکند. رشته خوشکار یکی از محبوب ترین شیرینی های گیلانی ها می باشد که در ماه رمضان قابل دسترس تر است.

کردستان

سنندجی ها در ماه رمضان نانی به نام نان برساق می پزند که این نان از گذشته تا به امروز برای مردم این خطه از اهمیت بیشتری برخوردار می باشد. حلیم و کولیره نیز یکی از غذاهای پرطرفدار اهالی کردستان می باشد که در ماه رمضان بیشتر مورد توجهشان قرار میگیرد و به نوعی می توان گفت پای ثابت سفره های افطار آن ها است. جالب است بدانید در این منطقه یک نوع نان در روز عید فطر پخته می شود و در بین روزه داران توزیع می کنند.

حلیم

اهواز

اهواز نیز مثل سایر شهرهای ایران غذاهای مخصوص به خود در ماه رمضان دارد. عرب های خوزستان غذاهایی همچون تشریه ، هریس و محلبی را برای وعده افطار خود آماده می کنند. یکی دیگر از خوراکی های خوشمزه ای که به عنوان شیرینی در کنار چای میل میکنند لیگمات نام دارد. این شیرینی در اکثر مغازه های خوزستان عرضه می شود. فلافل و بامیه نیز از غذاهای مخصوص ماه رمضان به شمار می رود.

بندرعباس

یکی از نان های مهمی که در استان هرمزگان پخته می شود و در ماه رمضان مورد استفاده قرار میگیرد "نان ریخته" می باشد. از غذاهای مهمی که پای ثابت سفره های افطاری جنوبی ها می باشد می توان به آش های محلی، حریصه، خرما روغنی و قلیه ماهی اشاره کرد. این غذا ها علاوه بر محبوبیت در بین اهالی این منطقه، مورد توجه بسیاری از توریست ها نیز قرار گرفته اند.

قلیه ماهی

شهرکرد

غذاها و آش و سوپ های شهرکرد در ماه رمضان زبان زد خاص و عام است. کباب بختیاری، حلیم و آش رشته از جمله غذاهایی هستند که در گذشته بر سر سفره های افطاری دیده می شده است و امروزه نیز به همان منوال قبل پیش می روند. در این منطقه نانی به نام "کاکولی" در ماه رمضان پخته می شود که جنبه ای متبرکانه دارد و پس از پخت آن در بین روزه داران پخش می شود و البته در بعضی شهرهای استان این نان در روزهای 27 ام ماه رمضان پخته و توزیع می شود.

مشهد

شله مشهدی از خوشمزه ترین و معروف ترین غذاهای مردم مشهد می باشد که طرفداران زیادی به خود اختصاص داده است. در مورد طعم فوق العاده این غذا تعاریف بسیار زیادی به گوش خورده است. جالب است بدانید مشهدی ها یک غذای ویژه ای به نام دیقشه مشهدی دارند که غذای مخصوصشان در ماه رمضان به شمار می رود که هم گزینه مناسبی برای نذری کردن می باشد و هم به راحتی در رستوران ها یافت می شود.

شله مشهدی

ارومیه

آش دوغ یکی از غذاهای محبوبی است که در اقصی نقاط ایران با شیوه های مختلفی طبخ می شود. اما چیزی که جالب است اینست که نسخه اصلی این غذای خوشمزه را باید از مردم ارومیه بخواهید چراکه دستور پختی که این خطه در تهیه این آش دارند بسیار متفاوت تر از سایر شهر ها است و طعم این آش در ارومیه زبانزد خاص و عام می باشد.یکی دیگر از غذاهای شیرین و مغذی که در ماه رمضان در ارومیه پخته می شود و میتوان به آن اشاره کرد حلوا و شیرینی هویچ می باشد.

بهترین غذاهای ماه رمضان در شهرهای ایران

4.111
این مطلب مفید بود ؟92
منبع : بخش آشپزی نمناک /ن/ح.ب
وبگردی