انواع روماتیسم و علائم آن
روماتیسم یا آرتریت روماتوئید نوعی بیماری مربوط به سیستم ایمنی بدن میباشد که در آن بخش داخلی مفاصل دچار التهاب شده و به بافت های اطراف خود حمله می کند.

روماتیسم التهابی چیست؟

روماتیسم التهابی، یک اصطلاح عمومی است، که برای پوشش دادن ده ها اختلال ،استفاده می شود ؛ آنها معمولا به عنوان اختلالات روماتیسمی شناخته می شوند. این شرایط مربوط به التهاب مفاصل، ماهیچه ها و بافت هایی است که از اعضای بدن و سایر قسمت های داخلی بدن شما، مخافظت میکنند یا متصل هستند.بسیاری از اختلالات روماتیسمی، اختلالاتی خود ایمنی هستند.روماتیسم ها بیماری هایی هستند که زمانی که سیستم ایمنی بدن به جای حمله به باکتری ها و ویروس ها، به خودش حمله می کند ؛ سایر اختلالات روماتیسمی، ناشی از کریستال هایی، مانند کریستال های اسید اوریک در نقرس هستند ، اینها مقدمه ای است تا در بخش سلامت نمناک به شرح جزئیات بیشتری در مورد روماتیسم بپردازیم.

 

روماتیسم لگنی

رماتیسم التهابی مفصل لگن

متخصص تشخیص روماتیسم

رشته پزشکی که با این مسائل مرتبط است، روماتولوژی نامیده می شود ، روماتولوژیست ها ،پزشکانی هستند که در اختلالات مفاصل، عضلات و سیستم ایمنی تخصص دارند. مهم این است که انواع مختلف اصلی روماتیسم را بدانید، تا بفهمید که دلیل التهاب آنها چیست.

انواع و علائم انواع روماتیسم

روماتویید و آرتریت

شایعترین نوع اختلال روماتیسم، روماتوئید آرتریت (RA) است .یک بیماری التهابی مزمن. افراد مبتلا به RA ،دارای مفاصل متورم و ملتهب هستند. به این علت که سیستم ایمنی بدن آنها، به مفاصلشان حمله می کنند. RA می تواند بسیار دردناک باشد ، ا RA همچنین می تواند به مفاصل به طور دائمی آسیب بزند و به آنها تغییر شکل بدهد که معمولا به مفاصل کوچک بدن ،مانند بند انگشت دست یا پایتان متصل می شوند ، همچنین می تواند علائم سیستماتیکی داشته باشد این به این معنی است که روی مناطق دیگری نیز تاثیر می گذارد، مانند:ریه ها ، چشم ها ، رگ های خونی ، پوست . با این حال، اولین علائم و نشانه های قابل توجه از RA، معمولا درد و سفت شدن مفاصل دست یا پا است.

اسکلرودرمی چیست

 علائم و نشانه های بیماری روماتیسم چیست؟

نقرس:

نقرس، یک بیماری التهابی مفصلی بسیار دردناک است. زمانی اتفاق می افتد که کریستال های اسید اوریک بسیار زیادی در بافت های بدن شما ایجاد می شود و وجود داشته باشد که باعث تورم، قرمزی و احساس گرما در مفصل های آسیب دیده می شوند. کریستال های اسید اوریک، همچنین می توانند منجر به کاهش عملکرد کلیه نیز شوند. نقرس، اغلب در انگشت بزرگ رشد می کند، اما می تواند در سایر مفاصل ، نیز بوجود آید. اگر این شرایط برای مدت طولانی درمان نشود، گره هایی معروف به توفی ،ایجاد می شوند.

واسکولیت:

واسکولیت، یک التهاب عروق خونی است، که به طور بالقوه تهدید بزرگی برای زنده ماندن است می تواند منجر به کاهش جریان خون رسانی به بافت به نام ایسکمی شود که درد شدیدی در بافتی که رگ های خونی آن منطقه آسیب دیده هستند، رخ می دهد. علائم واسکولیت ،ممکن است شامل موارد زیر باشد:لکه های قرمز یازخم هایی روی پوست ، ضعف اندام ها ، سرفه ، تب.

 واسکولیت چیست

نشانه بیماری واسکولیت چیست؟

لوپوس :

لوپوس ،یک بیماری خود ایمنی است و در هر سنی، می تواند در مردان و زنان رشد کند، اما در زنان جوان ، بیشتر از مردان رایج است اما گفته می شود که این بیماری در مردان بیشتر از زنان است. لوپوس می تواند منجر به:مفاصل دردناک و سفت شده ، بثورات پوستی ، زخم در دهان، بینی یا پوست سر ، تب ، خستگی ، مشکل در تنفس عمیق و ... .

اسکلرودرمی:

اسکلرودرم ،یک بیماری زخمی مزمن است بر روی بافت همبند در قسمتهای مختلف بدن ،تاثیر می گذارد. واضح ترین علامت آن سخت شدن پوست است با توجه به اینکه کدام اندام تحت تاثیر قرار گرفته، نشانه های رایجی، مانند؛ سوزش سر دل ممکن است نشان دهنده اسکلرودر می باشد.

 انواع روماتیسم

نشانه های بیماری اسکلرودرمی 

سندروم اسجوگرن:

سندروم اسجورگن، شایع ترین اختلال روماتیسمی است، که تا اکنون شناخته شده است در حدود 4 میلیون نفر در ایالات متحده امریکا ،تحت تاثیر این بیماری قرار دارند . زنان بیشتر از این اختلال رنج می برند و از هر 10 نفر مبتلا به روماتیسم، 9 نفر این نوع بیماری را دارند ، این بیماری در مردان و کودکان نیز رخ می دهد.علائم و نشانه های اسجورگن، شبیه به شرایط و بیماری های دیگر است، بنابراین اغلب اشتباه تشخیص داده می شود.

علائم و نشانه های رماتیسم

خشکی دهان ، خشکی یا سوزش گلو ، مشکل در صحبت کردن، جویدن، یا بلعیدن ، خستگی ، مشکلات گوارشی ، خشکی واژن ، خارش یا خشکی پوست ، درد مفصلی ، درد عصبی و تورم غدد پاراتویید.

متخصص روماتیسم

 بیماری روماتیسم چه علائمی دارد؟ 

روماتیسم با عوارض غیرمفصلی

نشانه های بیماری آرتریت رومائید فقط به ورم مفاصل محدود نمی شود. در سیر بیماری تقریبا اکثر ارگان های بدن غیر از مفاصل ممکن است درگیر شوند که این موارد، شامل درگیری عروق قلبی، کم خونی ناشی از فعالیت بیماری، فیبروز و سفت شدن بافت ریه، التهاب عروق محیطی، پوکی استخوان و خشکی چشم و دهان می شود. درواقع، تشخیص بیماری آرتریت رومائید از طریق علائم بالینی مفصلی است و از طریق علائم خارج مفصلی تشخیص داده نمی شود.

نشانه های روماتیسم مفصلی

بی شک اگر بیماری دچار درد و تورم مفصلی است و این تورم همراه خشکی صبحگاهی شدید و بارز است، صلاح است که هرچه سریع تر از سوی متخصص روماتولوژی معاینه شود و در صورت تشخیص بیماری آرتریت رومائید درمان مناسب را دریافت کند.

عوامل ابتلا به روماتیسم

دلایل ابتلا به بیماری روماتیسم

روماتیسم پوستی

نوعی روماتیسم وجود دارد که روماتیسم پسوریازیسی نامیده می شود و در کسانی دیده می شود که به بیماری پوستی پسوریازیس مبتلا هستند.

عوامل ابتلا به روماتیسم

اگر سابقه خانوادگی اختلالات روماتیسمی دارید، احتمالا دارای ریسک بالایی هستید زنان ،همچنین بیشتر به مورد ابتلا آرتریت روماتوئید، لوپوس و سایر بیماری های خود ایمنی، از جمله اسکلرودرمی هستند. دلیل این، هنوز هم به خوبی درک نشده است ولی استروژن، ممکن است در التهاب نقش داشته باشد. اختلالات روماتیسمی در هر سنی ممکن است رخ دهند با این حال، بعضی از شرایط، معمولا در سن های خاصی در زندگی ایجاد می شوند به عنوان مثال، لوپوس بیشتر در دهه 20 سالگی ظاهر می شود ، آرتریت روماتوئید ،معمولا بین 40 تا 60 سالگی به وجود می آید.

انواع روماتیسم

راه های تشخیص بیماری روماتیسم

چه هنگامی باید به دکتر مراجعه کرد؟

اگر درد های مفاصلی دارید که دلیل واضحی مانند پیچ خوردگی مچ پا، ندارد، حتما به پزشک مراجعه کنید ، میتوانید برای ارزیابی و تشخیص بیشتر ،به پزشک روماتیسم مراجعه کنید.پزشک، یک معاینه فیزیکی برای بررسی نشانه های تورم و نقاط داغ انجام خواهد داد گاهی اوقات، داغ شدن ناگهانی در مفاصل آسیب دیده، مفصل را بخودی داغ می کند که هنگام لمس کردن،دست را گرم می کند. تشخیص برخی از این بیماری ها می تواند دشوار باشند، به ویژه اگر علائم خارجی پوستی نداشته باشند ، پزشک شما، ممکن است نیاز به انجام آزمایش های خونی، اشعه ایکس یا سایر آزمایش های تصویربرداری ،مانند :سونوگرافی داشته باشد.

روماتیسم ، علت هشدار دهنده رماتیسم و نشانه های آن

4.2332
این مطلب مفید بود ؟27953
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک / ن /ک
وبگردی