قرص سولفات آهن
قرص سولفات آهن برای درمان کم خونی و فقر آهن در افراد استفاده می شود در زمان مصرف این دارو باید حواستان به تداخلات آن با داروهای دیگر باشد.

موارد مصرف قرص سولفات آهن و عوارض آن

قرص و داروی سولفات آهنی چیست؟

سولفات آهنی نوعی آهن است. معمولاً از غذاهایی که می خورید، آهن دریافت می کنید.آهن در بدن به بخشی از هموگلوبین و میوگلوبین تبدیل می شود.اکسیژن از طریق خون به بافت ها و اندام ها منتقل می شود. میوگلوبین به سلول های ماهیچه ای شما کمک می کند تا اکسیژن را ذخیره کنند. 

سولفات یک ماده معدنی ضروری است که چنانچه در بخش قبلی سلامت نمناک گفتیم برای درمان کم خونی ناشی از کمبود آهن (فقدان سلول های خونی قرمز ناشی از داشتن آهن زیاد در بدن) استفاده می شود. سولفات برای اهداف دیگری که در این راهنمای دارویی ذکر نشده اند نیز استفاده می شود. 

اطلاعات مهم درباره قرص سولفات آهنی:

از پزشک یا داروساز بپرسید که در صورت داشتن سندرم اضافه بار آهن، کم خونی همولیتیک (عدم وجود گلبول های قرمز خون)، پورفیری (اختلال ژنتیکی سلول های خون قرمز)، تالاسمی (نوعی اختلال ژنتیکی در سلول های خون قرمز)، می توانید مصرفش کنید یا خیر. 

اگر فکر می کنید که بیش از حد از این دارو استفاده کرده اید، یا اگر به طور تصادفی آن را قورت داده باشید، به سراغ درمان اورژانسی پزشکی بروید. مصرف بیش از حد آهن می تواند مهلک باشد، به خصوص در یک کودک.

 علائم آوردوز ممکن است شامل تهوع، درد معده شدید، اسهال خونی، سرفه کردن خون یا استفراغ باشد که شبیه به زمینه های قهوه، تنفس سطحی، تنفس ضعیف و سریع، پوست رنگ پریده، لب های آبی و تشنج است.

 سولفات آهنی را با شکم خالی مصرف نکنید، حداقل یک ساعت قبل یا دو ساعت بعد از غذا.

از مصرف آنتی اسید یا آنتی بیوتیک ها دو ساعت قبل و یا پس از مصرف سولفات آهنی خودداری کنید.

 سولفات آهنی تنها بخشی از یک برنامه کامل درمان است که ممکن است شامل یک رژیم غذایی ویژه نیز باشد.بسیار مهم است که برنامه رژیم غذایی که توسط پزشک یا مشاور تغذیه شما تهیه شده است را دنبال کنید.

شما باید با لیست غذاهایی آشنا شوید که باید بخورید تا مطمئن شوید که آهن به اندازه کافی از رژیم غذایی خود و دارو دریافت می کنید.

سولفات آهن قیمت

همه چیز درباره مصرف قرص سولفات آهن 

پیش از مصرف قرص سولفات آهن:

در صورت داشتن این موارد، از یک پزشک یا داروسازتان بپرسید که سولفات آهنی برایتان مناسب است یا خیر:

-سندروم اضافه بار آهن

-کم خونی همولیتیک (عدم وجود گلبول های قرمز خون)

-پورفیری (نوعی اختلال آنزیم ژنتیکی که باعث ایجاد علائم موثر بر پوست و یا سیستم عصبی می شود)

-تالاسمی (اختلال ژنتیکی سلول های خون قرمز)

-اعتیاد به الکل

-اگر خون منظمی را دریافت کنید 

مشخص نیست که آیا سولفات آهنی می تواند برای نوزاد متولد نشده مضر باشد یا خیر. اگر در طول درمان باردار شدید به پزشک خود بگویید.مشخص نیست که آیا سولفات منیزیم به شیر مادر وارد می شود یا ممکن است به کودک آسیب برساند یا خیر.

بدون مشورت و دستور پزشک سولفات آهنی را استفاده نکنید. بدون توصیه پزشک، سولفات آهنی را به کودک ندهید. 

چگونه باید سولفات آهنی را مصرف کرد؟

استفاده از سولفات آهنی دقیقاً همان طور که بر روی برچسبش مشخص است، یا همان طور که پزشک توصیه می کند، مصرف شود. در مقادیر زیاد یا برای مدت طولانی تر از توصیه پزشک استفاده نکنید.

 سولفات آهنی را با یک لیوان آب پر بخورید.خردش نکنید، نجوید، نشکنید، یا بازش نکنید.قرص را قورت بدهید. شکستن یا باز کردن قرص ممکن است باعث شود که موادش در یک زمان آزاد شوند.

 سوسپانسیون خوراکی (مایع) را درست قبل از اندازه گیری دوز، تکان دهید.مایع را با یک قاشق و یا فنجان دارو اندازه گیری کنید، نه با قاشق روی میز معمولی. اگر شما دستگاه اندازه گیری دوز ندارید، از داروساز تان بخواهید که این کار را برایتان انجام دهد. 

سولفات آهنی ممکن است که دندان های شما را آلوده کند، اما این تاثیر موقتی است.برای جلوگیری از رنگی شدن دندان، شکل مایع سولفات آهنی را با آب یا آب میوه مخلوط کنید (نه با شیر) و مخلوط را بنوشید.همچنین می توانید هر هفته دندان خود را با جوش شیرین تمیز کنید تا هر گونه رنگی شدن دندان را درمان کنید.

 سولفات آهنی تنها بخشی از یک برنامه کامل درمان است که ممکن است شامل یک رژیم غذایی خاص باشد.خیلی مهم است که برنامه غذایی که توسط پزشک یا مشاور مواد غذایی برای شما ایجاد شده است را دنبال کنید.

شما باید با لیست غذاهایی که باید بخورید آشنا شوید، تا مطمئن شوید که از هر دو رژیم غذایی خود آهن کافی می گیرید. سولفات آهن را در دمای اتاق, دور از رطوبت و حرارت قرار دهید.

اگر مقدار دوزی از قرص سولفات آهن را فراموش کنیم چه اتفاقی می افتد؟

به محض به یاد آوردن دوز فراموش شده، یکی بخورید. اگر برای دوز بعدی وقت دارید, صبر کنید تا دارو بخورید و دوز از دست رفته را مصرف کنید. میزان بیشتری را برای جبران نخورید. 

چه باید کرد؟

مواد معدنی یا مولتی ویتامین دیگر را ظرف چند ساعت قبل یا بعد از خوردن سولفات مصرف کنید.  مصرف مواد معدنی مشابه در کنارش هم می تواند منجر به مصرف بیش از حد مواد معدنی یا عوارض جانبی جدی شود.

 از مصرف داروهای آنتی بیوتیک ظرف چند ساعت قبل یا بعد از مصرف سولفات آهن خودداری کنید. این امر به ویژه در صورتی حائز اهمیت است که شما یک نوع آنتی بیوتیک از قبیل سیپروفلوکساسین, دمکلوکلاین, داکسی سایکلین, لووفلوکساسین, مینوسایکلین، نورفلوکساسین و تتراسایکلین مصرف می کنید. 

برخی غذاها نیز می توانند باعث سخت تر شدن بدن شما برای جذب سولفات آهن شوند. از مصرف این دارو ظرف یک ساعت پیش از خوردن ماهی, گوشت, کبد و غلات سبوس دار و یا غلات غنی شده خودداری کنید. 

عوارض جانبی قرص سولفات آهنی:

اگر هر کدام از این علائم واکنش های آلرژیکی را دارید, به کمک پزشکی اورژانس بروید. عوارض جانبی کم تر سولفات آهنی می تواند شامل موارد زیر باشد:

-یبوست

-ناراحتی شکم

-مدفوع سیاه یا تیره رنگ

-رنگی شدن موقت دندان ها

سولفات آهن مایع

واکنش های بدن به قرص سولفات آهن 

مواد دیگر چه تاثیری بر قرص سولفات آهن دارند؟

درباره همه داروهایی که مصرف می کنید به پزشک خود بگویید, به خصوص:

-اسید استوهیدروکسامیک (لیتوستات)

-کلرامفنیکول

-سایمتیدین (تاگامت)

-اتیدرونات (دیدرونل)

-دیمرکاپرول (تزریق برای درمان مسمومیت با آرسنیک, سرب و جیوه)

-لوودوپا

-متایلدپا

-پنی سیلامین 

این لیست ارائه شده در بخش سلامت نمناک کامل نیست و ممکن است داروهایی وجود داشته باشند که با سولفات تداخل داشته باشند.

در مورد تمام داروهای تجویزی, ویتامین, مواد معدنی, فراورده های گیاهی و داروهای تجویز شده توسط پزشکان دیگر, به دکتر خود بگویید. بدون اینکه به پزشک خود بگویید یک داروی جدید را شروع نکنید. 

عوارض جانبی سولفات آهنی:

هشدار / احتیاط:

حتی اگر ممکن است نادر هم باشد, اما برخی ممکن است هنگام مصرف دارو اثرات جانبی بسیار بدی داشته باشند.اگر یکی از علائم و نشانه های زیر را دارید، حتما به پزشک مراجعه کنید و بگویید. 

علائم واکنش آلرژیکی, مانند کهیر, جوش, خارش; قرمزی، تورم، کبودی، یا پوسته شدن پوست بدون تب، خس خس، تنگی در گلو سینه، مشکل یا تورم در تنفس، مشکل در صحبت کردن، خشونت صدا، تورم دهان، صورت، لب ها, زبان و گلو.

  • مدفوع سیاه, کدر یا خونین
  • تب
  • ناراحتی معده زیاد
  • درد شکم خیلی بد
  • بالا آوردن خون یا چیزهایی مثل قهوه 

عوارض دیگر جانبی سولفات آهن چیست؟

تمام داروها ممکن است عوارض جانبی داشته باشند. با این حال, بسیاری از افراد عوارض جانبی ندارند و یا فقط اثرات جانبی کمی دارند. اگر هر کدام از این عوارض جانبی یا هر نوع عوارض جانبی دیگر شما را اذیت کرد به پزشک خود زنگ بزنید یا کمک پزشکی دریافت کنید.

  • درد شکمی
  • اسهال
  • یبوست
  • تغییر رنگ مدفوع به سبز
  • گرسنه نبودن
  • ناراحتی شکم
  • گرفتگی عضلات شکم 

اینها همه اثرات جانبی هستند که ممکن است رخ دهد. اگر شما سوالاتی در مورد اثرات جانبی دارید، به پزشک خود زنگ بزنید. به پزشک خود برای توصیه پزشکی در مورد عوارض جانبی زنگ بزنید. 

قرص سولفات آهنی اخطارهایی را بارداری دارد 

عموماً توصیه می شود که معاینات روتین برای کم خونی، از جمله در بیماران بدون علامت، به طور کلی توصیه شود. استفاده از مکمل ها در دوران بارداری توسط بسیاری از سازمان ها توصیه می شود. 

کم خونی مادر خطر زایمان با وزن پایین کودک، زایمان زودرس و اختلالات شناختی و رفتاری را افزایش می دهد. آزمایش های تصادفی نشان می دهند که مکمل ها می توانند از مشکلات ناشی از کم خونی کمبود آهن و عواقب منفی آن برای نوزاد جلوگیری کنند. مطالعات اخیر آهن را با خطر افزایش دیابت حاملگی مرتبط دانسته اند. 

AU:داروهایی که از طبقه بندی حاملگی معاف هستند برای استفاده در دوران بارداری در تمام شرایط ایمن نیستند. برخی داروها را معاف می کنند، به عنوان مثال، داروی مکمل، گل راعی، ممکن است با داروهای دیگر تعامل داشته باشد و اثرات نامطلوب غیر منتظره ای در مادر و یا جنین ایجاد کند. 

گروه تایید نشده FDA برای بارداری:سازمان غذا و دارو آمریکا FDA را برای محصولات دارویی تجویز کرده است که نیاز به برچسب زدن دارد که شامل خلاصه ای از ریسک، بحث در مورد داده های حمایت از آن خلاصه و اطلاعات مرتبط با استفاده از داروها در دوران بارداری است. دسته های بارداری A، B، C، D و X به تدریج حذف می شوند.

داروی مجاز در بارداری

نکات مصرف قرص سولفات آهن در دوران بارداری 

هشدارهای مصرف قرص سولفات آهنی در دوران شیردهی :

استفاده اش قابل قبول است.

ورود به شیر انسان:بله. 

توضیحات:

آهن در شیر مادر بسیار بالاست اما به طور کلی برای کودکان بزرگ تر از 4 ماه کافی نیست؛ مکمل آهن مادر این وضعیت را تغییر نمی دهد.

- مقدار آهن از شیر مادر تحت تاثیر وضعیت غذایی مادر قرار نمی گیرد. 

تداخلات قرص سولفات آهنی:

شما باید در مورد تمام داروهای تجویزی، غیر تجویزی، غیر قانونی، تفریحی، گیاهی، مغذی یا غذایی که دارید به پزشک خود بگویید، به خصوص:

-آنتی اسیدها

-کلارفنیکول

-سایمتیدین

-لوودوپا

-متایلدپا

-پنی سیلامین

-سینوکساسین

-سیپروفلوکساسین

-دمکلوسایکلین

-داکسی سایکلین

-انوکسایسین

-لووفلوکساسین

-لومفلوکساسین

-متاکسیکلین

-مینوسیکلین

-اسید نالیدی کسیک

-نورفسوکین

-اوفلوکساسین

-اکسایت تری سیکلین

-اسپارفلوکساسین

-تتراسیکلین

تداخلات سولفات

قرص سولفات آهن و تداخلات آن با داروهای دیگر 

قرص سولفات آهنی و دیگر تداخلات:

مصرف قهوه، چای و یا شیر ممکن است با جذب سولفات آهنی تداخل پیدا کند. شما باید در مورد این تداخلات احتمالی با پزشک خود صحبت کنید. 

علائم مصرف بیش از حد ممکن است شامل موارد زیر باشد:

-مدفوع سیاه یا خونین

-پوست و یا ناخن کبود

-تغییرات در مقدار ادرار

-داغ شدن

-خستگی

-درد قفسه سینه

-کما

-سرگیجه

-دهان یا چشم ها خشک

-تنفس سریع یا سخت

-ضربان قلب سریع یا نامنظم

-تشنگی یا گرسنگی

-تشنج

-استفراغ شدید، استفراغ، اسهال و یا درد معده

-خستگی شدید و یا خواب آلودگی

-تنگی نفس

-تنش

-پوست به طور غیر عادی رنگ پریده است

 

همه چیز درباره موارد مصرف قرص سولفات آهنی و عوارض آن

3.864
این مطلب مفید بود ؟4816
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : drugs / drugs / everydayhealth / بخش بهداشت و سلامت نمناک /ن /آ
وبگردی