استفاده مداوم از هدفون
استفاده مداوم از هدفون مضراتی دارد و به گوش ها آسیب می رساند و گوش دادن به صدای بلند با هدفون باعث کاهش شنوایی و ایجاد وزوز در گوش می شود.

آیا استفاده مداوم از هدفون باعث ایجاد صدای وزوز در گوش می شود؟

صدای وزوز، حالتی که به عنوان یک صدای خیالی در گوش بدون هیچ منبع بیرونی، شناخته می شود، اغلب به دلیل قرار گرفتن در معرض صدای بلند و کاهش شنوایی ایجاد می شود آیا این بدان معناست که هدفونی که هر روز از آن استفاده می کنید، مقصر صدایی است که در گوشتان می شنوید؟

قطعا این امکان وجود دارد که گوش دادن به صدای بلند از طریق هدفون، باعث کاهش شنوایی و ایجاد صدای وزوز در گوش شود، ولی بیشتر از خودِ هدفون باید نگران میزان صدایی باشید که آهنگ گوش می دهید.

یکی از کارشناسان بر این باور است که نحوه ی گوش دادن به موسیقی چه از طریق هدفون و یا هر وسیله ی دیگری باعث افت شنوایی نمی شود، بلکه میزان بلندی صدا ، عاملی است که در طولانی مدت موجب باعث آسیب می شود.

یعنی احتیاجی نیست که استفاده از هدفون را به طور کامل متوقف کنید، تا از ایجاد صدای وزوز در گوش جلوگیری کنید ولی اگر شما به استفاده از هدفون ادامه می دهید، این ها حقایقی کوچک و هشدار هستند، که می توانید در نظر بگیرید و از گوش دادن موسیقی برای مدت طولانی و میزان صدای بالا اجتناب کنید.

عوارض استفاده مداوم از هدفون

عوارض و آسیب های استفاده مداوم از هدفون 

قرار گرفتن در معرض هر صدای بلندی منجر به کاهش شنوایی می شود و این موضوع در بین جوانان در حال افزایش است.وزوز گوش، بیشتر در میان افراد بالاتر از 55 سال رایج است زیرا کاهش شنوایی با افزایش سن امری طبیعی است. (کاهش شنوایی یکی از دلایل عمده ایجاد وزوز است.)

ولی کاهش شنوایی، بیشتر در میان جوانان زیاد شده است و تحقیقات، در معرضِ صدای بلند بودن را مقصر این مسئله دانسته اند. در دنیای امروز، ما در معرضِ انواع و اقسام صداها قرار داریم، ولی در مورد جوان ها خیلی از فعالیت ها همراه با صدای بلند است ؛ این فعالیت های با صدای بلند شکار، فعالیت در محیط خارج همراه با صدای موسیقی، شرکت در بازی های پر صدا و کنسرت ها هستند.

گذراندن روز در حال گوش دادن به هدفون نیز هر روز رایج تر می شود ، شما چه در حال ورزش باشید و چه در حال انجام کار و یا مکاتبه با کسی و حتی زمانی که بخواهید بخوابید ، به موسیقی گوش می دهید.

تمامی این صداهای مداوم چه از طریق هدفون باشد و یا هر منبع دیگری ، می تواند به آسیب های شنوایی و ساختار داخلی گوش مربوط شود ، موسسه آمریکایی مربوط به بیماری های استخوانی می گوید یک نفر در میان پنج نوجوان کاهش شنوایی را به یک طریق تجربه می کند. این آمار، 30 درصد از میزان بین سال های 1980 تا 1990 بیشتر شده است ؛ سازمان سلامت جهانی تخمین می زند که 1.1 بیلیون جوان به دلیل گوش دادن به موسیقی بلند و شرکت در محیط های پر سر و صدا در معرض کاهش شنوایی هستند.

خطرات استفاده از هدفون

استفاده مداوم از هدفون و صدای وزوز در گوش 

کیت فرانک شنوایی سنج آمریکایی، می گوید کاهش شنوایی چیزی است که بیشتر در بین بیماران جوان می بیند و او فکر می کند هدفون دلیل این مشکل است ؛ او می گوید:هدفون وسیله است که اغلب اوقات بر روی گوش های شما است ، و نسبت به قبل استرس بیشتری به گوش ها وارد می کند.یک تحقیق بر روی بزرگسالان در سوئد کشف کرده است که بین استفاده از هدفون و گوش دادن به موسیقی با صدای بلند و کاهش شنوایی ارتباط وجود دارد.این تحقیق همچنین به این نتیجه رسیده است که نوجوانانی که سه ساعت یا بیشتر از هدفون استفاده می کنند ،نسبت به کسانی که به مدت طولانی استفاده نمی کنند، بیشتر در معرض خطر کاهش شنوایی هستند.

وزوز گوش اغلب، زمانی اتفاق می افتد که افراد کم کم قدرت شنیدن صداهای پبرامونشان را از دست می دهند ، دربرخی موارد وزوز موقت است، و افراد این حس را بعد از رفتن به کنسرت یا گوش دادن به موسیقی با صدای بلند و هدفون، برای مدت کوتاهی تجربه می کنند. صدای خش خش و وزوز بعد از مدت کوتاهی از بین می رود، ولی آسیب های دایمی بر روی سلول های مویی در داخل گوش به جا می گذارد ، این سلول های مویی توانایی شنوایی شما را کنترل می کنند، و وقتی آسیب ببینند کاهش شنوایی اتفاق می افتد ولی این سلول های مویی آرام آرام آسیب می بینند، که به این معناست که کاهش شنوایی کم کم اتفاق می افتد.

کاهش شنوایی

وزوز گوش و کاهش شنوایی از عوارض استفاده مداوم از هدفون

در حال حاضر تحقیقات بر روی سرعت بخشیدن به رویش دوباره ی این سلول های مویی ، تمرکز دارد ولی تا زمانی که راه حلی پیدا شود ، محافظت کردن از چیزی که در حال حاضر دارید، خیلی اهمیت دارد، که با گوش دادن به موسیقی با صدای ایمن و بی خطر امکان پذیر است.

جلوگیری از آسیب دیدگی گوش براثر استفاده از هدفون 

کم کردن میزان و بسامد صدا، به محافظت از شنوایی شما کمک می کند.

گوش دادن به موسیقی با صدای خطرناک است به چه معناست؟ مدت زمانی که به موسیقی گوش می دهید ، چقدر صدا بلند است و هر چند وقت یک بار است ، همه اهمیت دارند.

زیتلی می گوید:تاثیرات انتشار صدا به میزان آن بستگی دارد، که خیلی مهمتر از این است که از طریق هدفون به موسیقی گوش می دهید یا پخش کننده های سنتی ، به زبان دیگر مسئله ، میزان صدا و مدت زمان گوش دادن به موسیقی است.

سازمان بهداشت جهانی بر این باور است که، گوش دادن به 85 دسیبل بیشتر از 8 ساعت در روز خطرناک است ؛ 85 دسیبل در حدود میزان ترافیک شهری است.وقتی که صدا را به 100 دسیبل افزایش می دهید، آسیب در کمتر از 15 دقیقه اتفاق می افتد ؛ گوش دادن به موسیقی با 100 دسیبل چیزی است که در کنسرت های راک اتفاق می افتد.

متخصصین پیشنهاد می دهند که ،زمان استفاده از هدفون را به کمتر از یک ساعت در روز محدود کنید.

جلوگیری از آسیب گوش

راه های جلوگیری از آسیب دیدگی گوش و استفاده صحیح از هدفون

تحقیقی اعلام کرده است که از قانون 60_60پیروی کنید 

  • فقط به مدت 60 دقیقه به آی پد خود در حالی که میزان صدا 60 درصد،حد ممکن است ،گوش دهید.
  • استراحت یک ساعته در بین فواصل، به گوش هایتان فرصت می دهد که خود را احیا کنند.
  • نوع هدفونی که به آن گوش می دهید نیز به کاهش مشکلات شنوایی کمک می کند.
  • هدفون را عاقلانه انتخاب کنید.

فرانک می گوید:هدفون هایی که بر روی گوش قرار میگیرند، نسبت به مدل هایی که داخل گوش می روند گزینه ی بهتری هستند زیرا داخل گوش نمی روند.او همچنین می گوید که هدفون هایی که قابلیت نویز گیری دارند را انتخاب کنید زیرا این نوع هدفون ها ،صداهای پشت زمینه را حذف می کند .

اگر همیشه صدا را افزایش می دهید، با این نوع از هدفون ها نیازی به انجام این کار برای متوجه شدن چیزی که به آن گوش می دهید ، ندارید.

اگر شما طرفدار هدفون های روی گوشی نیستید، به دنبال هدفون های داخل گوشی شل تر بگردید تا گوش ها در معرض فشار صدای کمتری قرار بگیرند.

استفاده مداوم از هدفون و عوارض و آسیب های آن

59
این مطلب مفید بود ؟90
برگرفته از بخش تکنولوژی/ن/ز.ت
برچسب : درد گوش
وبگردی