مزایا و معایب گیاهخواری
گیاهان دارای فیبر زیادی هستند که باعث احساس سیری و درنتیجه لاغری می شود اما در رژیم گیاهخواری ممنوعیت هایی برای زنان باردار و شیرده وجود دارد.

فواید و مضرات گیاه خواری ، 10 مزیت و عیب گیاهخواری که باید بدانید

گیاهخواری به مانند رژیم های دیگر غذایی مزایا و معایبی دارد که گیاهخواران باید از آنها باخبر باشند. رژیم غذایی گیاهخواری برای بخش هایی از بدن خطراتی ایجاد می کند که تهدیدی جدی برای سلامت بدن است.

امروزه رژیم های غذایی گیاهخواری در سراسر جهان محبوبیت زیادی به دست آورده اند. یک فرد می تواند به سبب دلایل اخلاقی که شامل حقوق انسانی، عوامل محیطی یا سلامت کاملتر است تبدیل به یک گیاهخوار شود.

به نظر می رسد که یک روش خوب است، اما پیش از اینکه شیوه زندگی خود را تغییر دهید تا گیاهخوار شوید، بهتر است به مواردی که در ادامه این بخش از نکات تغذیه ای در نمناک خواهیم گفت توجه کنید.

فواید گیاهخواری برای بدن

فواید و مضرات رژیم گیاهخواری

مزایای فوق العاده گیاه خواری بر روی سلامتی بدن

1. فشار خون پایین :

محققان برای برخی افراد، یک رژیم گیاهخواری می تواند راه خوبی برای درمان فشار خون بالا بدون دارو باشد.هنگامی که بیماران مبتلا به فشار خون بالا یک رژیم غذایی گیاهی را شروع می کنند، بسیاری از آنها می توانند نیاز به دارو را از بین ببرند.

2. خطر مرگ و میر :

مشکلی در خوردن گوشت وجود ندارد، اما تحقیقات نشان می دهد که یک رژیم گیاه خواری دارای مزایای بی حد و مرز است که گیاهخواران به طور کلی سالم تر و حتی طولانی تر زندگی می کنند.

طبق یک مطالعه عظیم، گیاهخواران 20٪ بیشتر از دیگران زندگی می کنند. هیچیک از چربی های اشباع و کلسترول که شریان ها را مسدود نمی کنند، و گیاهخواران به طور کلی در معرض خطر ابتلا به بیماری های مزمن قرار ندارند.

3. کاهش آسیب به محیط زیست:

این می تواند به محیط زیست برسد. اگر ما واقعا می خواهیم تاثیر انسان بر محیط را کاهش دهیم، ساده ترین و ارزان ترین چیزی که هر کسی می تواند انجام دهد این است که گوشت کمتری بخورد.

پشت بسیاری از اتصالات گوشت گاو و یا مرغ در صفحات ما سیستم پدیده ای ناپایدار، زمین و انرژی گرسنگی است که جنگل ها را ویران می کند، آلودگی اقیانوس ها، رودخانه ها، دریاها و هوا، بستگی به نفت و زغال سنگ دارد و به طور قابل توجهی مسئول تغییر آب و هوا

4. کاهش خطر ابتلا به دیابت :

رژیم گیاهخواری احتمال دیابت شما را درمان نخواهد کرد. اما ممکن است بعضی از مزایایی بیش از یک رژیم غذایی غیر گیاهی را ارائه دهد. از قبیل کاهش خطر ابتلا به برخی عوارض مرتبط با دیابت و حتی ممکن است بدن شما به انسولین واکنش نشان دهد.

5. درمان اضافه وزن ؛ مهم ترین بخش فواید گیاه خواری

کمتر احتمال دارد که دارای اضافه وزن باشند در حالیکه گیاهخواری برای همه نیست ، اگر شما در حال تلاش برای از دست دادن وزن هستید، داشتن یک رژیم گیاهخواری می تواند بخش خوبی از برنامه شما باشد. مانند کمک به کنترل بیشتر وزن خود.

تاثیر گیاهخواری بر لاغری

تناسب اندام با گیاهخواری

اما فواید کلی گیاه خواری:

  • رژیم های گیاه خواری، بدون کلسترول و عموما کم چرب هستند پس استفاده از این نوع رژیم این امکان را فراهم می آورد تا به پیشنهادهای داده شده مربوط به کاهش خطر بیماری های مزمن مهم از قبیل بیماری قلبی و سرطان عمل کنیم.
  • یکی دیگر از مزایای رژیم گیاه خواری جذب مناسب مواد معدنی است ؛ انواع لوبیاهای خشک و سبزی های برگ سبز منابع خوب آهن هستند. جذب آهن به طور قابل توجهی با مصرف غذاهای حاوی ویتامین ث همراه با غذاهای حاوی آهن افزایش می یابد.لوبیای سویا، عدس، لوبیا قرمز، نخود، لوبیای چشم بلبلی، آب آلو، برگ چغندر، دانه کنجد کوبیده شده، نخود فرنگی، انجیر، بلغور، کشمش، هنداونه، ارزن، کلم و... سرشار از ماده معدنی آهن هستند.
  • جذب قابل توجه ماده معدنی روی با رژیم های غذایی گیاه خواری را نمی توان نادیده گرفت ، شما میتوانید نیاز بدن به ماده معدنی روی را با گنجاندن غلات، حبوبات و مغزه ها در رژیم غذایی تامین کنند.
  • ویتامین ب 12 نیز برای دارندگان رژیم گیاه خواری در دسترس تر است. 

مضرات و معایب گیاه خواری بر سلامت بدن

1. مسائل بهداشتی- تداخل بالقوه با شرایط موجود:

اگر شما برای تهیه مواد مغذی موجود در منابع حیوانی از طریق منابع گیاهی اطلاعاتی ندارید، به زودی کمبود پروتئین، B12، کلسیم، ویتامین D و دیگران را حس خواهید کرد.

2. غذا خوردن می تواند یک چالش باشد:

غذا خوردن به عنوان یک رژیم گیاهخواری گاهی اوقات می تواند یک چالش واقعی باشد. بیشتر منوهای رستوران به سوی خوردن گوشتها متمرکز شده و پیشنهادات گیاهخواری آنها اغلب به غذاهای گوشتی بدون گوشت محدود می شود.

3. گزینه های غذای گیاهخواری می تواند محدود بنظر برسد :

گیاهخواران تازه کار ترس دارند که گزینه های کافی نداشته باشند و آنها واقعا نمی دانند از کجا شروع شوند.

4. افزایش خطر ابتلا به سرطان کولورکتال:

می توان فرض کرد که خوردن گوشت سنگین خطر ابتلا به سرطان کولورکتال را افزایش می دهد، اما بررسی ای که در مجله آمریکایی Journal of Clinical Nutrition منتشر شده است، در این مطالعه خواهید دید، همه سرطانها در بین گیاهخواران نسبت به گوشتخواران کمتر بود، اما میزان بروز سرطان کولورکتال در گیاهخواران بیشتر از مصرف کنندگان گوشت بود.

5. کمترین تراکم مواد معدنی استخوان :

رژیم های گیاهی می توانند سالم باشند، در صورتی که به خوبی متعادل شوند و اگر با غذاهای مختلفی مصرف شوند. با این حال، حذف محصولات حیوانی از رژیم غذایی (رژیم های گیاهی) باعث کاهش مصرف برخی از مواد مغذی ضروری می شود و ممکن است بر سوخت و ساز سیستم استخوانی بدن تاثیر بگذارد.

این امر در دوران کودکی و نوجوانی بسیار مهم است، زمانی که رشد و بازده استخوانی شدیدتر می شود. هدف از این امر بررسی تأثیر رژیم گیاهخواری بر تراکم استخوان (BMD) و غلظت سرمی متابولیسم استخوان است.

معایب و محاسن گیاهخواری

مضرات گیاهخواری بر روی استخوان

معایب و مضررات کلی رژیم گیاه خواری :

  • صرف نظر از فواید این رژیم باید توجه داشت که رژیم گیاه خواری برای برخی افراد مناسب نیست به خصوص گروه های آسیب پذیر مانند زنان باردار و شیرده، کودکان، نوجوانان و ورزشکاران وجود دارد.

در دوران حاملگی و شیردهی با توجه به تامین رشد جنین و تغییرات بدن مادر باردار، نیاز به کالری، پروتیین، ویتامین و مواد معدنی افزایش می یابد ولی ویتامین های ب2، ب6، ب 12، اسید فولیک و عناصری مانند روی و آهن در منابع حیوانی بیشتر و قابل جذب تر هستند.

پس مادران باردار و شیرده که از رژیم گیاه خواری استفاده می کنند باید به میزان بالاتری از مغزها، حبوبات، میوه های خشک و محصولات لبنی یا در صورت امتناع از شیر سویا استفاده کنند.

  • درمورد کودکان نیز باید دقت داشته باشیم تا با وجود برنامه غذایی متنوع و کامل می توان رشد مناسب آنها را تامین کرد، اما به علت وجود میزان زیاد مهار کننده های جذب در منابع گیاهی مانند فیتات که در غلات و دانه ها موجود است.

اگزالات که در اسفناج، ریواس، شکلات و بادام زمینی وجود دارد، سیترات موجود در مرکبات و تانات موجود در چای، به کاهش جذب مواد مغذی منجر می شود پس رژیم گیاه خواری در مورد کودکان بهتر است علاوه بر تامین پروتئین، لبنیات کم چرب، غلات سبوس دار، سبزیجات برگ سبز و... را به رژیم غذایی شان بیفزایند.

مضرات رژیم خام گیاهخواری

معایب گیاهخواری برای کودکان و مادران شیرده و باردار

 

مزایا و معایب رژیم گیاهخواری و تاثیرش روی بارداری و کاهش وزن

4.2152
این مطلب مفید بود ؟12923
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک / آ /ن
وبگردی