آیا سایز بدن افراد روی سایز اعضای بدن آن ها تاثیر گذار است؟
حتماً به شما هم در بچگی گفتند که مشت دستتان نشان دهنده سایز قلبتان است. احتمالا مدام دستتان را مشت می کردید تا متوجه تغییرات سایز قلبتان بشوید اما آیا به نظرتان افرادی که ورزش می کنند و دست بزرگتری دارند، پس قلبشان هم بزرگ تر است؟ آیا به طور کلی سایز بدن روی سایز اعضای درونی بدن ما تاثیرگذار است؟ پس اگر به دنبال پاسخ این سوال هستید، تا انتهای این قسمت از گوناگون نمناک را مطالعه کنید.
سایز اعضای بدن هر فرد به عوامل زیر بستگی دارد:
- سن
- جنسیت
- قد
- وزن
اگر چه همه ما اعضای بدن یکسانی داریم اما ممکن است ویژگی های هر کدام از این اعضا در بدن هر فرد منحصر به فرد باشد. وزن افراد یکی از عوامل تعیین کننده سایز اعضای بدن است. انواع مختلفی از تحقیقات در این زمینه انجام شده تا رابطه بین وزن افراد و سایر ارگان های داخلی بدن مشخص شود.
نتیجه این مطالعات این شد که اعضای بدن مثل قلب، کبد، کلیه، ریه و مغز رابطه موازی با افزایش وزن دارند. یعنی فردی که وزن بیشتری داشته باشد، این اعضای بدن که نام بردیم، در بدن او بزرگتر است.
چرا اعضای بدن باید بزرگ شوند؟
به نظرتان اگر فرد به سن بلوغ برسد اما اعضای بدن او هنوز به اندازه اعضای بدن یک نوزاد باشد، می تواند زندگی سالمی داشته باشد؟ قطعا نه.
عوامل زیادی روی رشد اعضای داخلی بدن تاثیر گذار هستند. سایز اعضای بدن نیز به عوامل بیرونی و درونی پاسخ های متفاوتی دارند و کم کم در طول زمان رشد می کنند که به سایز مورد نظر برسند. در نتیجه با افزایش سن کم کم تعداد سلول های کلی بدن افزایش پیدا می کند.
هر چقدر که توده بدنی فرد نیز بیشتر باشد، اعضای بدن او باید بزرگتر شوند تا بتواند نیاز بدن را فراهم کنند.
چگونه سایز اعضای بدن افزایش پیدا می کند؟
مطالعات نشان می دهد که افزایش سایز اعضای بدن به افزایش وزن بستگی دارد. یعنی اگر سایز سلول های بدن و تعداد آن ها افزایش پیدا کند، اعضای بدن نیز بزرگتر می شوند. علاوه بر آن افزایش توده بافت چربی در بدن باعث بزرگی اعضای بدن می شود.
این افراد معمولا سول های بیشتری در ناحیه قلب دارند که همین امر باعث بزرگتر شدن قلبشان خواهد شد . که همین امر در مورد کبد، غدد درون و ریز لوزالمعده هم صدق می کند.
بافت چربی
بافت چربی یک بافت اتصال دهنده است که از سلول های چربی تشکیل شده و چربی کلی بدن را مدیریت می کند و مسئول ایجاد انرژی و ذخیره چربی است که معمولاً در بافت استخوانی هم وجود دارد.
آیا اعضای بدن بعد از کاهش وزن کوچک می شوند؟
زمانی که کاهش وزن صورت بگیرد، سایز اعضای بدن نیز تغییر می کند. اگر چه که سلول های عملکردی در بدن از آن عضو خاص کم نمی شوند و همچنین هیچ تغییری هم در تعداد سلول های چربی رخ نمی دهد. تنها چیزی که تغییر می کند، سایز سلول چربی است که کاهش سایز سلول چربی تاثیر کلی روی کاهش سایز اعضای بدن دارد.
علت این هم که افراد بعد از کاهش وزن سریع دچار اضافه وزن می شوند، این است که تعداد سلول های چربی تغییر نکرده است. بلکه سایز آن ها کاهش پیدا کرده و ظرفیت بزرگ شدن هنوز در آن ها وجود دارد زیرا این سلول های چربی تمایل دارند که مانند قبل چربی بیشتری را در خود ذخیره کنند که البته همین مورد در افراد مختلف متفاوت است و نمی توان برای همه یک تئوری یکسان داشت.