تداخل دارو و غذا
همه ما از زمان و میزان دارو هایی که مصرف میکنیم مطلع هستیم اما نکته مهمی که در مصرف دارو به آن بی دقت هستیم، تداخل برخی داروها است که نباید با غذا مصرف شوند.

قرص و داروهایی که نباید همراه غذا مصرف شوند

تصور می ‌شود که همه دارو ها و مکمل ها باید همراه با غذا مصرف شوند؛ چرا که مثلاً بهتر است برای جذبِ بیشتر ویتامین دی؛ آن را با یک وعده غذایی چرب مصرف کنید یا مکمل های منیزیم برای کاهش ناراحتی معده و اسهال همراه با غذا مصرف شوند؛ اما با این حال به گفته بسیاری از متخصصان چندین دارو وجود دارند که باید با معده خالی مصرف کنید که در غیر اینصورت با عوارضی مواجه خواهید شد. در این قسمت از بهداشت و سلامت نمناک این نوع از دارو ها را به شما معرفی خواهیم کرد.

آنتی بیوتیک ها

مواد غذایی سرشار از کلسیم مانند محصولات لبنی می تواند مانع از جذب درست آنتی‌بیوتیک ‌ها توسط بدن شود.

آنتی بیوتیک ها

آهن

وقتی که آهن با معده خالی مصرف شود؛ بهتر جذب بدن خواهد شد. حدود یک تا دو ساعت قبل و بعد از غذا یا هرگونه آبمیوه و لبنیاتی آهن را مصرف کنید که باعث کاهش احتمال ناراحتی معده تان خواهد شد.

استاتین ها

زمانی که این داروها را با برخی از غذاهای خاص مصرف کنید؛ مقدار بیشتری از دارو وارد جریان خون تان می ‌شود و در معرض خطر اوردوز قرار خواهید گرفت. بعضی از آبمیوه ها مانند آب گریپ فروت می تواند احتمالِ جذب این دارو را افزایش دهد. برخی از داروهای استاتین؛ شامل داروی کاهش کلسترول؛ داروهای درمان فشار خون بالا و درمان ریتم غیر طبیعی قلب هستند.

تداخل استاتین ها

دارو های پوکی استخوان

دارو هایی مانند لووتیروکسین و داروهایی مانند آلندرونات که برای درمان پوکی استخوان استفاده می شوند، باید بدون غذا مصرف شوند؛ چرا که غذا می تواند جذب برخی از این دارو ها را کاهش دهد.

قرص و داروهایی که نباید با غذا بخوریم 

52
این مطلب مفید بود ؟20
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : eatthis / بخش بهداشت و سلامت نمناک/ن/ش
وبگردی