کسی حمایتت نمی کنه و اطرافیان دلسردت میکنن؟
اگر جز آن دسته از افرادی هستید که کسی از شما و اهداف تان حمایت نمی کند، حس بدی نداشته باشید. فقط به این دلیل که دیگران از شما حمایت نمی کنند معنایش این نیست که اهداف تان ارزشمند نیستند. معمولا این افراد دلایل خاص خودشان را دارند که در این قسمت از نمناک در موردِ آن صحبت خواهیم کرد پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
عدم اطمینان منجر به افزایش اتکا به دیگران می شود
گاهی اوقات، وقتی دنبال چیز هایی می رویم که جدید هستند یا واقعا برایمان مهم اند، احساس ناامنی می کنیم و می خواهیم کسی حامی مان باشد و وقتی اطرافیانمان آنطور که باید از ما حمایت نمی کنند، نا امید می شویم.
افراد غیرحامی دو نوع هستند یا مصرانه شما را از پیگیری اهداف تان منصرف می کنند یا کسانی هستند که نسبت به کاری که انجام می دهید بی تفاوتنند. اول دسته دوم را بررسی می کنیم:
وقتی دوستان و اعضای خانواده تان بی تفاوت هستند
تصور کنید سارا می خواهد یک کسب و کار عکاسی راهاندازی کند و کلی هیجان دارد. همسرش علی به ایده هایش گوش می دهد اما هیچ کمکی نمی کند. توجه داشته باشید که علی گوش شنوا داشته که نوعی حمایت اخلاقی است اما سارا حس می کند که همسرش از او حمایت نمی کند. باید این احتمال را در نظر گرفت که شاید علی چون اطلاعاتی در این زمینه نداشته؛ نخواسته است نظر غیر کارشناسانه بدهد و سکوت کرده است.
ایراد توقع زیادی داشتن از دیگران
- اولین ایراد این است که آدم پرتوقعی به نظر می رسید که مدام خواسته های غیرمعقولانه دارد. شاید اصلا اطرافیان تان ظرفیت لازم برای این که همیشه از شما حمایت کنند را نداشته باشند.
- دومین مورد این است که هر بار که روی اهداف تان کار می کنید و دوستان و خانواده تان از شما حمایت نمی کنند، ناراحت می شوید و بینتان شکرآب می شود.
- سومین عیب این پرتوقعی اینست که ممکن است در توان آن ها نباشد که به شما کمک کنند، به خصوص اگر نوع حمایتی که به دنبال آن هستید، مادی و پولی باشد.
کاری که می توانید انجام دهید اینست که:نیازهایی را به سمت دیگری هدایت کنید.
راه حل برای زمانیکه نیاز به حمایت دارید
با توجه به مشکلات انتظار حمایت دائمی از دیگران، به شما پیشنهاد می کنم فشاری که بر روابط تان با دیگران وارد می کنید را با هدایت نیازهای حمایتی تان به جای دیگری، چه در داخل (خودتان) و چه از خارج (افراد دیگر) کاهش دهید. در واقع اینگونه باید شروع کنید:
نیازهای تان که نیاز به حامی دارند را شناسایی کنید
- اول نوع حمایتی که به دنبال آن هستید را شناسایی کنید، مثلا ببینید آیا حمایت مورد نظرتان از نوع:
- -خلاقی است؟ (حمایت روحی)
- فیزیکی است؟ (گذراندن وقت با شما، حضور فیزیکی و همراهی)
- عاطفی است؟ (گوش دادن به شما، درک مشکلات تان، تشویق شما)
- فکری است؟ (دادن ایده، توصیه یا آنالیز)
- مادی و مالی است؟ (مثل به اشتراک گذاری مخاطبین، وام دادن پول، ارائه منابع معتبر و...)
یک تکه کاغذ بردارید و نوع حمایت و جزئیات خاص را یادداشت کنید. خیال تان راحت، می توانید بیش از یک دسته را بنویسید.
راهی برای هدایت نیاز به حمایت پیدا کنید
ببینید چطور می توانید این نیازها را به سمت دیگری هدایت کنید و بعد کار روی آنها را شروع کنید.فرض کنید دوستان و اعضای خانواده تان نمی توانند به شما کمک کنند. خودتان آستین بالا بزنید.
مثلا اگر به حمایت فکری برای تجارت تان نیاز دارید، ببینید می توانید چند کتاب در زمینه مدیریت کسب و کار از کتابخانه امانت بگیرید و مهارت تان را در این زمینه تقویت کنید؟ یا می توانید از یک متخصص کسب و کار کمک بگیرید؟ یا مثلا اگر هدفتان کاهش وزن است؛ بهتر است از همنوعان خودتان یعنی افراد چاق داخل باشگاه که هدف شان با شما یکی است، توقع حمایت و همدلی داشته باشید تا اعضای خانواده. این مراحل را مشخص کنید، بعد کار روی آن ها را شروع کنید.
با کسانی که حامی واقعی هستند، رفیق شوید
برای افرادی که واقعا می خواهید حمایت از خودشان نشان دهند، (مثل بهترین دوست، همسر یا والدین تان) اما این کار را نمی کنند، یک گفتگوی صمیمانه و خودمانی داشته باشید. به آن ها بگویید این هدفی که اکنون روی آن کار می کنید چیزی است که برای شما بسیار مهم است. به همین دلیل، می خواهید آن را با افرادی که برایتان مهم ترین هستند، به اشتراک بگذارید و حمایت آن ها در موفقیت تان تاثیر خواهد داشت.
صراحتا به آن ها بگویید که می خواهید مخصوصا از چه نوع حمایتی از طرفشان برخوردار شوید. این باید همان حمایتی باشد که فقط آن ها می توانند به شما بدهند و نه هیچ کس دیگری.
وقتی دوستان و خانواده شما را دلسرد می کنند
اگر عدم حمایت از سوی اطرافیان تان به این صورت است، مدیریت چنین شرایطی به درایت بیشتری نیاز دارد. اولا شما باید این ممانعت مصرانه آنها را به فال نیک بگیرید چرا که این نشان می دهد هدف تان ارزش زیادی دارد. ثانیا دلسرد کردن این افراد معمولا نشان دهنده ترس ها و باورهای درونی خودشان است.
مثلا اگر کسی را دارید که می خواهد شما را از بازیگر شدن منصرف کند، معمولا بر این باور است که بازیگرها پول خوبی به دست نمیآورند یا اینکه کار سختی دارند با این حال، این فقط اعتقاد آنهاست و واقعیت نیست.
راه حل عوامل ایجاد کننده دلسردی
وقتی مردم شما را دلسرد می کنند چه کاری می توانید انجام دهید
نگرانی هایشان را برطرف کنید
شما مجبور نیستید نظرات دیگران را رد کنید و حالت تدافعی بگیرید بلکه بهتر است:
- نظرات دیگران را با آغوش باز پذیرید، اما در عین حال آن ها را آگاهانه بررسی کنید.
- بفهمید که دلیل و منشا نگرانی از کجاست تا بتوانید آن را برطرف کنید.
- در صورت نیاز برنامه هایتان را تطبیق دهید، اما فقط در صورتی که در راستای پیشرفت شما باشد.
- نهایتا به نظرات غیرسازنده گوش ندهید.
انرژی تان را روی اهداف تان متمرکز کنید
اگر افراد غیرحامی حتی بعد از این که سعی کردید متقاعدشان کنید به دلسرد کردن تان ادامه دادند، پس معلوم است شما برایشان مهم نیستید و می خواهند حرف خودشان را به کرسی بنشانند. تمرکز کنید و به آنها نشان دهید که با تلاشتان چه کار هایی می توانید انجام دهید، و وقت باارزش تان هدر ندهید. البته همه هم مثل هم نیستند! برخی هدف شان خوشحال بودن تان است اما مطمئن نیستند که آیا اهداف یا برنامه هایتان می تواند شما را به سمت خوشبختی سوق دهد یا خیر.
رابطه تان با این افراد را کمرنگ کنید
نمی شود این افراد را مخصوصا اگر در خانواده تان باشند، از زندگی تان حذف کنید اما حداقل می شود زمانی که با آن ها می گذرانید را کاهش دهید.