ترفندهای امدادی
با دانستن برخی ترفندهای امدادی قادر خواهید بود در شرایط بحرانی، زندگی خود یا دیگران را از مرگ یا خطرات جدی نجات دهید.

ترفندهای امدادی که حتما به کارتان می آیند

اگر روزی خودتان یا دیگران دچار یک بیماری شدید می توانید با این ترفندهای پزشکی جان خود و دیگران را نجات دهید . در این مطلب درباره این ترفندهای پزشکی توضیحات مفصل تری ارائه می کنیم که امیدوارم با استفاده از این ترفندها یک زندگی را نجات دهید.

با استفاده از این ترفندهای امدادی یک زندگی را نجات دهید

همه مواردی که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت، ممکن است روزی برای هر فردی روی دهند. بنابراین، بهترین راه برای پیشگیری از خطرات آنها، آگاهی داشتن در مورد نشانه های بیماری و روش های درمانی آنهاست .با دانستن برخی ترفندهای امدادی قادر خواهید بود در شرایط بحرانی، زندگی خود یا دیگران را از مرگ یا خطرات جدی نجات دهید. هر چه بیشتر در مورد تله های سلامتی زندگی بشر بدانید، بهتر می توانید به حفظ سلامت خود بپردازید .این را در نظر داشته باشید که برخی از بیماری ها شبیه هم هستند. این در حالیست که روش های درمان آنها با هم فرق دارد .

حمله قلبی 

قلب انسان عضله ای است که برای حفظ سلامت به جریان خون کافی نیاز دارد. حمله قلبی هنگامی روی می دهد که جریان خون حاوی اکسیژن در قلب متوقف شود. اگر خون حاوی اکسیژن نتواند حتی به یک بخش قلب برسد، فرد در خطر مرگ قرار خواهد گرفت .

نشانه های حمله قلبی شامل موارد زیر است :

  • ناراحتی در قفسه سینه :ممکن است فرد فشار، گرفتگی، کشیدگی یا درد در قفسه سینه خود حس کند. تنگی نفس:این مشکل ممکن است همراه با درد سینه یا بدون آن ایجاد شود .
  • افزایش اضطراب و نگرانی
  • درد در نواحی مختلف بدن :فرد ممکن است در گردن، شکم، کمر، فک یا بازوهای خود – به ویژه در سمت چپ بدن – احساس درد پیدا کند .
  • سرفه کردن :از آنجایی که قلب نمی تواند نیازهای ضروری بدن را تامین کند، ممکن است خون درون ریه ها نشت کند و سبب ایجاد سرفه شود .

به محض مشاهده هر کدام از این نشانه ها فورا با اورژانس تماس بگیرید .

ترفندهای امدادی

آشنایی با ترفندهای امدادی نجات بخش

ایست قلبی

ایست قلبی یک حمله ناگهانی است که منجر به توقف فعالیت های قلب، تنفس و حافظه در فرد می شود. این مشکل اغلب با حمله قلبی اشتباه گرفته می شود اما این دو خطر با یکدیگر متفاوت هستند .

در حمله قلبی جریان خون در قلب متوقف می شود اما در ایست قلبی، قلب به طور ناگهانی از تپیدن باز می ماند. حمله قلبی یک بیماری چرخشی است اما ایست قلبی در نتیجه بد عمل کردن سیستم الکتریکال بدن ایجاد می شود. از نشانه های ایست قلبی می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • از بین رفتن ناگهانی واکنش بدن :در چنین شرایطی شما هیچ واکنش از فرد مشاهده نخواهید کرد .
  • نداشتن تنفس طبیعی :ممکن است فرد تندتند نفس بکشد .
  • ضعف بدن :این مورد مخصوصا هنگام ورزش کردن ممکن است پدیدار شود .

در صورت مشاهده این نشانه ها لازم است سریعا با اورژانس تماس بگیرید. در این فاصله به بیمار سی پی آر بدهید. با کف دست روی سینه آنها فشار سنگین وارد کنید به گونه ای که سینه پس از هر فشاری بالا بیاید .

سکته

رایج ترین نشانه سکته، سردردهای ناگهانی و بسیار شدید است. به این مشکل، حمله مغزی می گویند زیرا جریان خون در برخی از نقاط مغز متوقف می شود. در نتیجه سلول های مغزی با کمبود اکسیژن مواجه شده و می میرند. مرگ سلول های مغزی منجر به از دست دادن حافظه و کنترل عضلات خواهد شد .

آشنایی با نشانه های سکته می تواند از بروز آن پیشگیری کند. البته در اغلب مواقع مردم نشانه های سکته مغزی را با ایست و حمله قلبی اشتباه می گیرند .

ترفندهای امدادی

با ترفندهای امدادی نجات بخش آشنا شوید

نشانه های سکته شامل موارد زیر است :

  • بی حسی و ضعف اعضای صورت، دست ها یا پاهای یک طرف بدن
  • مشکل در راه رفتن، درک کردن محیط یا مشکل داشتن در حرف زدن
  • از دست دادن قدرت بینایی در یک یا هر دو چشم

فورا با اورژانس ( 115) تماس بگیرید تا در راه رساندن بیمار به بیمارستان، اقدامات پزشکی لازم برای زنده نگه داشتن او توسط نیروهای متخصص انجام بگیرد .

بیماری سرخرگ تاجی

در بیماران کرونری قلبی، سرخ رگ های تاجی تنگ و باریک می شوند (استنوسیس) و عضلات قلب از رسیدن خون و اکسیژن کافی محروم می گردند. اگر این سرخرگ به طور کامل مسدود شود، حمله قلبی روی خواهد داد .

مطالعات نشان داده که در افراد بالای 50 سال که در خطر مشکلات قلبی قرار دارند، مصرف دوز پایین آسپرین در هر روز می تواند از حملات قلبی و سکته پیشگیری کند .

نشانه های بیماری سرخرگ تاجی شامل موارد زیر است :

  • آنژین (درد گلو با تنگی نفس) :یا درد سینه در سمت چپ بدن یا بخش میانی بدن ظاهر می شود .
  • تنگی نفس :در اثر نداشتن پمپاژ درست خون توسط قلب پدیدار می شود .
  • از کار افتادن قلب :در اثر کاهش جریان خون یا حمله قلبی، قلب برای پمپاژ کردن خون انرژی کافی نخواهد داشت .

در اولین قدم باید سریعا با مرکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید .

اگر سبک زندگی سالمی ندارید، حتما آن را تغییر دهید .

همیشه مراقب مواد غذایی مصرفی خود باشید و رژیمی که برای سلامت قلب مضر است را ترک کنید .

ترفندهای امدادی

درباره ترفندهای امدادی بیشتر بدانید

آریتمی

آریتمی هر نوع تغییر غیرطبیعی ریتم قلب است که سبب تندتر یا کندتر زدن قلب می شود. برخی از نشانه های آریتمی قلبی را احساس نمی کنند و این امر باید توسط پزشک تشخیص داده شود. اشخاصی که قلب سالمی دارند بین 60 تا 100 ضربه در دقیقه تپش دارند. نشانه های این بیماری به نوع آریتمی بستگی دارد :

چهار نوع اصلی آریتمی وجود دارد:ضربان اضافی، تاکیکاردی فوق بطنی، آریتمی بطنی، و برادی کاردی .

تاکیکاردی (ضربان سریع تر قلب نسبت به وضعیت نرمال)

  • سرگیجه یا داشتن احساس سبک بودن
  • ضعف کردن، غش کردن
  • ضعف ناگهانی
  • مشکل داشتن در تنفس

برادی کاردی (ضربان ضعیف تر قلب نسبت به وضعیت نرمال)

  • گلودرد توام با تنگی نفس (آنژین) یا درد سینه
  • عدم توانایی در تمرکز
  • احساس خستگی
  • عرق کردن

فورا با اورژانس ( 115) تماس بگیرید. اگر سی پی آر بلد هستید، حتما روی بیمار انجام دهید تا اورژانس به محل برسد .

ترفندهای امدادی برای نجات یک زندگی 

نارسایی قلب

نارسایی قلبی زمانی رخ می دهد که قلب قادر به پمپاژ کافی نیست و نمی تواند جریان خون کافی را به اعضای بدن برساند . این بیماری ممکن است در نتیجه باریک شدن شریان های قلب یا فشار خون بالا پدیدار شود و در نتیجه قلب برای پمپاژ خون قدرت کافی نخواهد داشت. بسیاری از بیماری های قلبی مربوط به نارسایی قلب هستند و اغلب در افراد بالای 65 سال ظاهر می شود .

علائم و نشانه های این بیماری شامل موارد زیر است :

  • نداشتن قدرت کافی برای ورزش کردن
  • گلودرد
  • تنگی نفس
  • خستگی مفرط
  • ورم ساق پا
  • از دست دادن اشتها
  • حبس آب و مایعات

در صورت مشاهده نشانه های بالا در وهله اول با مرکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید. سپس اگر بیمار دچار حساسیت است، به او آسپرین بدهید تا جویده و قورت دهد .

اگر فرد از هوش رفته بود حتما CPR انجام دهید .

برای امدادرسانی اولیه به اشخاص خوب است از اشتباهات زیر پرهیز کنید :

در اولین قدم به او تنفس دهان به دهان ندهید. در عوض، کف یک دست را روی دست دیگر گذاشته و روی قفسه سینه فرد فشار وارد کنید. تنفس دهان به دهان را فقط در مواقعی که مثلا شخص در دریا غرق شده باشد، اوردوز دارویی کرده باشد یا با گاز مونوکسید کربن مسوم شده باشد، باید انجام داد .

هرگز به بیماری که آب بدنش را از دست داده، نوشابه یا آب گازدار ندهید زیرا این نوشیدنی ها می تواند تشنگی او را بدتر کند. بدون شک آب بهترین گزینه برای آبرسانی به بدن بیمار است .

اگر بدن فرد دچار کبودی شده باشد، به هیچ عنوان یخ را مستقیم روی محل قرار ندهید، حتما آن را در پارچه یا کمپرس های مخصوص بریزید و سپس به مدت 20 دقیقه در محل کبودی بگذارید. 20 دقیقه بعد، دوباره به مدت 20 دقیقه کمپرس یخ را روی کبودی بگذارید و چندین مرتبه این کار را تکرار کنید تا نتیجه خوبی بگیرید .

ترفندهای امدادی

نجات جان دیگران با ترفندهای امدادی

وقتی خون دماغ می شوید هرگز سر خود را به عقب خم نکنید زیرا ممکن است خون به گلویتان برود. در عوض، سر را در حالت طبیعی نگه دارید به طوری که چانه به موازات زمین قرار داشه باشد .

اگر غذایی در گلوی فردی پرید، به پشت او نکوبید زیرا ممکن است شئ خارجی در نای او پایین برود و اوضاع را بدتر کند . در عوض، پشت سر فرد بایستید، او را به سمت جلو خم کنید، یکی از دستان خود را دور کمر او بگیرید و با پاشنه دست دیگر به پشت شانه او 5 ضربه بزنید . سپس او را صاف کنید و با کنار شست دست، شکم فرد را به سمت داخل و بالا فشار دهید تا شئ خارجی از گلو بیرون بیاید .

اگر کسی تب داشت، الکل به پوست او نمالید . الکل دمای پوست را پایین می آورد اما خیلی زود جذب می شود و سپس ممکن است موجب سرمای شدید و لرزش شود. همچنین ممکن است فرد دچار مسمومیت الکلی شود . به جای این کار، لباس های اضافه بیمار را درآورده و داروی ضدتب به او بدهید .

امداد و نجات مصدوم دچار مسمومیت

در مسمومیت ها اولین نکته ای که باید لحاظ شود این مطلب است که ما تنها قادر به انجام امداد و نجات اولیه هستیم و پروسه بدنی مصدوم و پاکسازی بدن مصدوم از مواد سمی احتیاج به تجهیزات و دانش خاصی دارد که تنها بوسیله کلینیک ها و بیمارستان های تخصصی انجام می شود. مثلا در مسمومیت های شدید دارویی ما تنها می توانیم مصدوم را در حالت اورژانسی به بیمارستان تخصصی مسمومیت برسانیم اما با همه این شرایط می شود فعالیت های در روند احیاء بیمار تا رسیدن تیم اورژانسی را انجام داد .

مصدوم را گرم نگه داریم .

اگر مصدوم به دلیل مواد اسیدی و یا بازی مانند کف شورها یا وایتکس و … مسموم شده بود تا جایی که می شود نگذاریم بالا بیاورد چون مواد اسیدی به همراه اسید معده می تواند برای تارهای صوتی و همچنین ریه بسیار خطرناک باشد .

در صورتی که مصدوم استفراغ نمود تمام تلاشمان این باشد که مواد بیرون ریخته شده در مسیر هوایی او و یا تماس با اعضایی مانند چشم او قرار نگیرد .

در موارد مصدومیت هایی غذایی، می توان به فرد نوشیدنی هایی با دمای معمولی خوراند تا سم و حالت سمی رقیق شده و با ایجاد حالت دفع تا حدودی سم از بدن خارج شود .

در موارد مسمومیت های غذایی می توان با درست کردن ترکیباتی طبیعی مانند آب لیمو ترش به مصدوم کمک کرد .

در موارد گزیدگی ها مانند مارگزیدگی و عقرب گزیدگی باید تا حد ممکن سریع عمل نموده و با بستن شریان های منتقل کننده خون و ساکشن محل گزش مقداری از سم را خارج نمود و به سرعت مصدوم را به مراکز امدادی رسانید .

توصیه های موکد در رابطه با گاز CO انجام گرفته است، گاز گرفتگی یکی از مهلک ترین مسمومیت ها می باشد پس نکات ایمنی را در این رابطه لحاظ نماییم .

در سفرهای پیکنیکی حتما مواد غذایی فاسد نشدنی به همراه خود ببرید و در صورت استفاده از کنسرو آن را 20 دقیقه بجوشانید چرا که اگر در کنسروی سم بود با گرمایش کنسرو از بین خواهد رفت اما در صورت ورود این سم به بدن فرد بیشتر از 20 دقیقه دوام نخواهد آورد .

ترفندهای پزشکی و امدادی که حتما به کار شما می آید

510
این مطلب مفید بود ؟100
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
برگرفته از آسان طب / روزیاتو / ف
برچسب : سکته قلبی
وبگردی