روغن دانه کتان

تمام فواید و خواص شگفت انگیز روغن دانه کتان + عوارض

کد مطلب : 37432تعداد نظرات : 1 نظرزمان مطالعه : 6 دقیقه
روغن دانه کتان دارای خواص و فواید بی نظیری است، همچنین روغن دانه کتان برای زیبایی بسیار مفید می باشد و به درمان برخی از بیماری ها، کمک شایانی می کند.

خواص روغن دانه کتان برای سلامت، زیبایی و درمان بیماری ها

روغن دانه کتان از دانه های گیاه کتان سفید تهیه می شود. با توجه به غلظت بالای اسیدهای چرب امگا 3، آنها محبوبیت گسترده ای دارند؛ در نتیجه برای گیاهخواران ایده آل است. این روغن پرخاصیت که در لاتین بنام Flaxseed Oil نامیده می شود را می توان از فروشگاه های گیاهان دارویی و یا برخی از داروخانه ها تهیه کرد و در یخچال نگهداری شود.

محتویات مغذی و اصلی روغن دانه کتان، عبارتند از:

  • اسیدهای چرب ضروری امگا 3: این اسیدهای چرب غیر اشباع شده هستند که برای سلامت قلب بسیار مناسب می باشند.
  • لیگنان: آنها دارای بیشترین خواص آنتی اکسیدانی هستند. کتان 8000 برابر بیشتر از سایر مشتقات گیاهی آنتی اکسیدان دارد.
  • فیبر: دانه کتان برای داشتن حرکت روده سالم و هضم غذا معروف می باشد. کتان حاوی فیبر محلول و نا محلول است.

مصرف روغن دانه کتان

تمام خواص و فواید روغن دانه کتان

چندین مورد از بهترین فواید روغن کتان

در ادامه برخی از خواص و فواید روغن کتان را بررسی خواهیم کرد؛

1. پیشگیری از سرطان:

مطالعات نشان داده اند که دانه کتان حفاظتی در برابر سرطان پستان، پروستات و سرطان روده بزرگ ایجاد می کند. دانه های کتان حاوی لیگنان هستند که محافظت در برابر سرطان هایی که به هورمون ها حساس هستند را فراهم می کنند. لیگنان همچنین آنزیم های دخیل در متابولیسم هورمونی را مسدود و رشد سلول های تومور را مهار می کند.

2. روغن دانه کتان برای کاهش سطح کلسترول :

روغن کتان به دلیل محتوای بالای اسیدهای چرب امگا 3، سطح LDL را کاهش و سطح HDL را در خون حفظ می کند.

3. روغن دانه کتان برای تسکین التهاب :

مطالعات نشان داده اند که مصرف منظم روغن کتان باعث کاهش ورم در لایه داخلی روده ها می شود. روغن کتان به عنوان مسهل مؤثر عمل می کند و محتوای بالایی از موسیلاژ دارد.

روغن دانه کتان چیست

تسکین التهاب با روغن دانه کتان

4. روغن دانه کتان برای جلوگیری از آرتروز :

طبق تحقیقات، اسیدهای چرب امگا 3 در روغن کتان می توانند به کاهش سفتی که در صبح تجربه می کنید، کمک کنند. همچنین ممکن است به کاهش تورم نیز کمک کند. آرتروز نیز ممکن است به این اسیدهای چرب ضروری پاسخ دهد. مصرف روزانه 1 یا حداکثر 2 قاشق چای خوری به افراد کمک می کند تا از علائم استئوآرتریت جلوگیری کنند.

5. روغن دانه کتان برای سلامت روده :

با توجه به خواص ضد التهابی، روغن دانه کتان می تواند برای درمان بیماری های التهابی روده مانند بیماری کرون و کولیت استفاده شود. این بیماری ناشی از کمبود امگا3 است. بنابراین مصرف منظم روغن کتان می تواند این بیماری را درمان کند.

6. سلامت کولون :

مطالعات نشان داده اند که امگا 3 مانع از تکثیر سلول های سرطانی به ویژه در سرطان کولون می گردد. بنابراین، محتوای AHA روغن کتان می تواند برای درمان بیماری های کولون مانند سرطان روده مفید باشد.

روغن دانه کتان و لاغری

روغن دانه کتان

7. پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی :

AHA به خوبی می تواند از بیماری های قلبی و عروقی جلوگیری کند. مصرف منظم روغن کتان احتمال حملات قلبی را کاهش می دهد. فشار خون را کاهش می دهد، سطح کلسترول را حفظ می کند، سلامت رگ های خونی را افزایش می دهد و ضربان قلب را تنظیم می کند.

8. روغن دانه کتان برای کاهش وزن :

آیا می‌دانستید که استفاده از روغن بذر کتان، برای کاهش وزن بسیار مؤثر تلقی می شود؟ مانند دیگر آجیل ها و دانه ها، بذر کتان نیز غنی از چربی های سالم و مواد مغذی است که معادل با 3 گرم در 1 قاشق چای خوری است. بنابراین به محدود کردن اشتها در تمام طول روز کمک می کند. مصرف روزی سه مرتبه و هر بار 10 تا 15 قطره روغن کتان برای کاهش وزن و لاغر شدن مفید است.

9. روغن دانه کتان برای کمک به یبوست :

در حالی که دانه های کتان یک درمان شناخته شده برای یبوست به دلیل وجود فیبر بالایش است، روغن به دست آمده از آن نیز گوارش سالمی را ترویج می دهد و باعث تسکین اضطراب ناشی از یبوست می شود.

1 قاشق غذا خوری روغن بذر کتان را به 1 لیوان آب میوه و یا اسموتی اضافه کنید و صبح زود بنوشید.

همچنین می توانید صبح زود 1 قاشق از این روغن را بخورید.

چنانچه در این بخش از سلامت نمناک می خوانید، گفته می شود مخلوط کردن این روغن با غذا، بدن را قادر می سازد تا روغن را بهتر جذب کند.

روغن کتان، چربی است که کیسه صفرا را تحریک می کند و صفرا را آزاد می کند. صفرا شامل اسید است، که برای هضم و جذب چربی ها در روده بسیار مهم می باشد.

نکته: برخی مطالعات ثابت کرده اند که روغن بذر کتان ممکن است موجب تولد زودرس شود. بنابراین زنان باردار باید از مصرف این روغن اجتناب کنند.

افراد مبتلا به اختلالات خونریزی باید قبل از استفاده از این روغن با پزشکان خود مشورت کنند در غیر این صورت احتمال خونریزی شدید می شود. اگر برای دیابت یا دیگر مشکلات هورمونی دارو مصرف می کنید، توصیه می شود قبل از مصرف روغن کتان، با پزشک مشورت کنید.

روغن دانه کتان

کمک به یبوست با روغن دانه کتان

10. سطح مناسب کلسترول :

یک رژیم غذایی غنی از سبزیجات، میوه ها و حبوبات برای کاهش سطح کلسترول در بدن خوب است. علاوه بر آن، اضافه کردن دانه های کتان نیز به ارتقا قلب سالم کمک می کند. امگا 3 موجود در روغن بذر کتان به کاهش مقدار کلسترول بد در بدن کمک می کند.

11. روغن دانه کتان برای جلوگیری از سندرم چشمان خشک :

برخی از افراد از سندرم چشم خشک رنج می برند، که در آن لایه های بیرونی چشم ها نیاز به جذب روغن دارند. این اتفاق باعث سوزش چشم می شود. فردی که از چشمان خشک رنج می برد، باید روغن بذر کتان را مصرف کند تا علائم سندرم چشم خشک را کاهش دهد.

12. روغن دانه کتان مفید برای مو :

روغن دانه کتان غنی از اسیدهای چرب، ویتامین ها و مواد معدنی است که به شما موی سالم می دهد. استفاده منظم از روغن بذر کتان باعث افزایش رشد مو و جلوگیری از ریزش مو می شود.

همچنین شوره سر را نیز از بین می برد.

روغن زیتون رطوبت را در مو حفظ می کند و موی شما را درخشان و سالم نگه می دارد.

روغن را گرم کنید و ماساژ دهید و یا دو قاشق چای خوری روغن را به نرم‌کننده عادی موی خود اضافه کنید.

دوز مصرفی روغن بذر کتان

مصرف روزانه سالم، باید به 1 تا 2 قاشق چای خوری محدود شود. فرد باید پیش از مصرف روزانه روغن،(به ویژه برای کودکان) با پزشک مشورت کند.

روغن دانه کتان برای پوست

فواید روغن دانه کتان برای مو

6 مورد از اثرات جانبی مصرف دانه کتان

از مهمترین عوارض جانبی مصرف دانه کتان می توان به موارد ذیل اشاره کرد؛

1. مدفوع شل :

در حقیقت، این دانه های غنی از فیبر در صورتی که مقادیر زیادی مصرف شوند، مدفوع را شل می کنند. وقتی در مقادیر محدود مصرف شوند، از یبوست جلوگیری می کنند و حرکات منظم روده را تضمین می کنند.

2. انسداد روده ای :

متخصصان می گویند مصرف بیش از حد دانه کتان بدون مایعات کافی می تواند منجر به انسداد روده ای و ایجاد موانعی شوند. انتظار می رود آنهایی که قبلاً این شرایطی را داشته اند، از مصرف این دانه ها اجتناب کنند.

3. واکنش های آلرژیکی :

برخی افراد واکنش های آلرژیکی را به خاطر مصرف بیش از حد این دانه ها گزارش می کنند. طولانی شدن تنفس، سطح فشار خون پایین و آنافیلاکسی شایع ترین واکنش آلرژیک به دانه کتان هستند. واکنش های دیگر شامل حالت تهوع، درد شکمی و استفراغ است.

عوارض روغن دانه کتان

اثرات جانبی مصرف روغن دانه کتان

4. برای زنان تلاش برای درک :

این دانه های قهوه ای عمل استروژن را تقلید می کنند و زنانی که دانه های کتان را مصرف می کنند به طور منظم تغییراتی را در دوره های قاعدگی خود تجربه می کنند. زنانی که شرایط مرتبط با هورمون ها دارند، مانند سندرم پلی کیستیک تخمدانی، فیبروئید رحمی، سرطان رحم و سرطان تخمدان را تجربه می کنند، باید در مورد استفاده بیش از حد از بذر کتان احتیاط کنند. این اختلالات می توانند منجر به بروز نازایی شوند.

5. نا ایمن در دوران بارداری :

به خاطر اثر استروژن، دانه های کتان می توانند چرخه های قاعدگی را تحریک کند. بنابراین برای مادران باردار توصیه نمی شود.

6. واکنش با دیگر داروها :

دانه های کتان، غنی از فیبر هستند و می توانند بخش گوارشی را مسدود کرده و از جذب داروهای خاص و مکمل ها جلوگیری کنند. بنابراین وقتی داروهای خوراکی مصرف می کنید، باید از مصرف این دانه ها اجتناب کرد. آنها همچنین ممکن است اثرات داروها را تغییر دهند. زیاده روی در مصرف این ماده غذایی برای افراد مبتلا به شب کوری مضر است.

تمام فواید و خواص شگفت انگیز روغن دانه کتان + عوارض

4.5175
این مطلب مفید بود ؟15916
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : doctor / stylecraze / بخش بهداشت و سلامت نمناک/ح.ب /ن
1 نظر به ثبت رسیده است
Turkoghlu1396-06-14
سلام،نحوه و مقدار مصرف روغن کتان چجوریه؟؟؟
12328
وبگردی